Gehoorbescherming, je bent er snel te laat mee!

geplaatst op 25/08/2015| Posted in Nieuws

Velen denken dat gehoorbeschadiging hen niet overkomt, maar zodra je er last van begint te krijgen en een piep in je oren hoort ben je al te laat. Je loopt deze beschadiging al snel op. Bij een geluidsniveau van 80 dB(A) loop je al permanente gehoorschade op. Bij de bouw van evenementen en tijdens festivals worden deze geluidsniveaus constant behaald. Wanneer je hier vaker aan blootgesteld bent is het dus waarschijnlijk dat je al gehoorschade hebt opgelopen. Deze gehoorschade is onomkeerbaar! Kendal heeft de oplossing gevonden om ervoor te zorgen dat je geen (verdere) gehoorschade oploopt.

Een groot probleem op festivals?

Gehoorschade is al jaren beroepsziekte nummer één! Dit is natuurlijk erg zorgelijk. Gelukkig zijn hier oplossingen voor. Kendal heeft erg comfortabele gehoorbescherming voor je die op maat gemaakt wordt. Zo krijg je geen irritaties en blijven de oordoppen ook op de goede plek zitten. Oordoppen gaan namelijk snel irriteren en vaak loszitten, dit resulteert erin dat je de oordoppen niet of minder gaat dragen en wanneer ze los gaan zitten is het effect van de gehoorbescherming ook aanzienlijk minder. De Kendal otoplastieken dempen meer geluid dan universele oordoppen of oorkappen en kunnen voorzien worden van een filter waarmee je je collega’s of vrienden wel kunt verstaan maar de geluiden die schade opleveren op een veilig niveau hoort.

Schadelijk geluid is overal

Gehoorbeschadiging loop je al op vanaf een geluidsniveau van 80 dB(A). Om je een voorbeeld te geven, op een festival is het niveau van de muziek vaak rond de 90 dB(A). Wanneer je dichtbij de muziekinstallatie staat kan dit oplopen tot 120 dB(A). Deze geluiden waar je op de werkvloer of de dansvloer mee te maken krijgt zijn dus erg schadelijk. Vooral als je hier voor langere tijd aan wordt blootgesteld.

Wettelijke verplichting

Omdat gehoorbeschadiging beroepsziekte nummer één is, zijn er in de Arbowet regelingen getroffen om de risico’s voor werknemers zo veel mogelijk in te perken. Zo zijn werkgevers verplicht gehoorbescherming aan de werknemers aan te bieden vanaf blootstelling aan een niveau van 80 dB(A). Bij een geluidsniveau van 85 dB(A) zijn werknemers verplicht gehoorbescherming te dragen. Deze wet geldt niet voor bezoekers van festivals. Wel is aan te raden gebruik te maken van gehoorbescherming want deze regeling voor de bouw is er niet voor niets. 

Stagefreaks opmeet service

Stagefreaks helpt je graag bij het aanleveren van gehoorbescherming. De gehoorbescherming op maat van Kendal is uiterst comfortabel en zorgt ervoor dat je je vrienden en collega’s wel kunt verstaan maar de schadelijke geluiden worden gefilterd tot een gezond niveau. Het bedrijf is gediplomeerd als otometrist van Kendal gehoorbescherming. Wil jij dat we je gehoorgang aanmeten voor Kendal otoplastieken? Dan kun je bij ons in de winkel langskomen om aangemeten te worden. Ook kunnen we bij jou op kantoor, op de werkvloer of bij je thuis langskomen om de gehoorbescherming voor je aan te meten. Zo kost het je maar een kwartiertje van je tijd en kun je meteen door met je werkzaamheden.

Comfortabel werken en feesten

Kendal maakt gehoorbescherming op maat door middel van een exacte afdruk van jouw eigen gehoorgang. Zo past de oordop gemakkelijk in het oor zonder er last van te hebben. Ook hebben anderen niks aan het gebruik van jouw otoplastieken vanwege de persoonlijke vorm. De gehoorbescherming heeft een levensduur van twee tot drie jaar en komt met een twee jarige garantie op pasvorm en demping. Na 5 jaar zullen de oren opnieuw aangemeten moeten worden in verband met het veranderen van de gehoorgang en het groeien van het oor.

Festivalganger of podiumbouwer, Kendal heeft het!

Er zijn verschillende varianten in de Kendal otoplastieken. Allereerst heb je de keuze tussen transparante of lichtblauwe otoplastieken. Ten tweede kun je kiezen voor een aanpak, dit is een uitsteeksel waarmee ze gemakkelijker te verwijderen zijn.  Je kunt kiezen voor zachte of harde otoplastieken. Het verschil hierin is dat de zachte variant vaak als comfortabeler wordt ervaren. Daarentegen zijn de harde otoplastieken gemaakt van antiallergisch materiaal.Ook heeft Kendal verschillende soorten filters voor in de gehoorbescherming, afgestemd op omstandigheden waarin gewerkt moet worden.

Zo kun je als geluidstechnicus het best kiezen voor de Oranje filter, met deze oordoppen behoud je de spraakverstaanbaarheid. Voor de steigerbouw en metaalindustrie kan weer beter gekozen worden voor de Blauwe filter. Als festivalganger is de Zwarte filter optimaal, de muziek en vooral storende geluiden worden gedempt tot een gezond niveau en je kunt je vrienden om je heen goed verstaan. Om comfortabel te kunnen communiceren in hard geluid heeft Kendal de portofoonaansluiting voor onder andere organisatoren en beveiliging. Hiermee kun je je portofoon koppelen aan je otoplastieken, zodat je gebruik kunt maken van je portofoon zonder last te hebben van omgevingsgeluid.

Om je gehoorbescherming nooit kwijt te raken kun je ook kiezen voor een ingegoten, traceerbaar metalen kogeltje in de oordoppen, ideaal wanneer je je oordoppen altijd meeneemt naar evenementen en bang bent om ze kwijt te raken.

De gehoorbescherming wordt standaard geleverd met koord, kledingclip, cerumen stick en handige etui die gemakkelijk vast te maken en bij te houden is.

Schone & stevige oordoppen

Wij raden ten zeerste aan om ook de Kendal Reiniging set aan te schaffen. Hygiëne is namelijk erg belangrijk om infecties of andere irritaties te voorkomen. Deze reiniging set bevat een reinigingsvloeistof, twee bakjes, blaasbalgje, reinigingstabletten en alcoholische doekjes. Deze zijn allemaal om jouw gehoorbescherming schoon te houden. Het regelmatig reinigen van de gehoorbescherming zorgt voor een langere levensduur en meer comfort bij het dragen van de otoplastieken. De otoplastieken zijn CE-EN 352-2 gecertificeerd en getest.