Hoe onderhoud ik mijn Haix werkschoenen goed?

geplaatst op 25/03/2020| Posted in Onderhouden
Hoe onderhoud ik mijn Haix werkschoenen goed?

Stap 1: Het verwijderen van je veters
Voor een goede schoonmaakbeurt van je veiligheidsschoenen is het belangrijk dat we alles meenemen en schoonmaken, daar hoort ook de lip van de schoen en het gedeelte onder de veterbevestiging bij. Wanneer de veters nog in de schoenen bevestigd zijn is het schoonmaken van je Haix werkschoen een stuk lastiger!

Dit is ook meteen een goed moment om je veters te beoordelen, zijn ze nog wel in orde? Je wil niet dat de veters kapotgaan wanneer je ze over een tijd weer stevig aantrekt. Een extra setje veters is dus ook geen overbodige luxe.

Stap 2: Afborstelen
Zorg dat de werkschoenen geheel vuilvrij zijn. Dit doe je door intensief de schoenen af te borstelen zodat er geen zand, modder of ander vuil op de schoenen achter blijft. Het gebruik van een beetje water bij het borstelen maken het proces makkelijker en sneller.

Onderschat deze stap niet, als je straks ledervet toebrengt aan de schoenen wanneer er nog vuil op zit werkt geeft dit een soort schuurpapiereffect. Dit werkt averechts en zorgt juist voor méér beschadigingen aan je werkschoenen.

Stap 3: Inlegzolen controleren
De inlegzolen van je schoenen bepalen veel in het comfort van een schoen. Kijk goed of het inlegzooltje nog dezelfde steun biedt als een nieuwe. Is dit niet het geval, dan kun je het best een nieuw setje aanschaffen. Je zult hierdoor merken dat het comfort aanzienlijk verbetert!

Wij bij Stage Freaks raden je sowieso aan om eens in de 4-5 maanden je inlegzolen te vervangen, dit om optimaal comfort en steun te houden & klachten te voorkomen.

 Stap 4: Haix ledervet
Nadat de werkschoenen goed schoon geborsteld en geheel vuilvrij zijn, smeer je de schoen in met HAIX ledervet. Zorg dat je het vet goed uitsmeert en niet té dik aanbrengt op de schoen.

Laat je Haix werkschoenen na het insmeren met ledervet drogen op kamertemperatuur. Het is belangrijk dit proces niet te versnellen door je werkschoenen op een radiator of in de zon te zetten. Hierdoor droogt het leer juist sneller uit en doet het vet niet goed zijn werk.

Stap 5: Waterproof spray
Wanneer het ledervet op kamertemperatuur helemaal in de schoenen is ingetrokken is het slim de schoenen in te sprayen met de waterproof spray. Deze spray zorgt ervoor dat de schoen beter beschermd is tegen onder andere modder en water.

Kijk hier om jouw Haix schoen onderhoud set te bestellen.