Vanaf 1 juli 2021 mogelijk weer festivals en concerten

Het demissionaire kabinet heeft laten weten dat vanaf 1 juli 2021 de festival- en concertorganisatoren weer kunnen beginnen met het plannen van hun evenementen. Als er door coronamaatregelen onverhoopt evenementen gecanceld moeten worden, krijgen organisaties 80% van de gemaakte kosten terug als gift. De rest van het bedrag wordt uitgekeerd als lening. Dit klinkt als muziek in de oren bij de eventbouwers en bezoekers.

Voor deze ‘annuleringssubsidie’ is 385 miljoen euro gereserveerd. De regeling geldt voor evenementen tot 31 december 2021. Organisatoren die vorig jaar of dit jaar al gestart waren met de voorbereidingen, kunnen ook gebruikmaken van deze regelingen, mits de events verplaatst worden naar een datum ná 1 juli.

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) verwacht dat in juli bij iedereen die gevaccineerd wil worden minstens één prik is gezet. Demissionair minister Van Engelshoven van Cultuur: “In mijn gesprekken met vertegenwoordigers van de festivalbranche kwam vooral naar voren dat ze perspectief nodig hebben om te kunnen starten met organiseren. Deze regeling biedt ze die zekerheid.”

Gerelateerde producten