Riwal en StagefreaksWanneer je geïnteresseerd bent in de evenementenbranche dan kijk je vast wel eens op YouTube. Drama genoeg. Zo vind je daar video's over het katapulteffect bij hoogwerkers.

Wanneer een hoogwerker een kleine verticale beweging maakt door bijvoorbeeld over een drempel te rijden, wordt het effect versterkt door de lange arm van de hoogwerker.  De kracht op de kooi aan het uiteinde van de arm kan gemakkelijk iemand de lucht in schieten. Dat weten ze bij Riwal ook.

'Wil je veilig werken op hoogte? Huur dan geen hoogwerker zonder goedgekeurd veiligheidsharnas met instelbare positioneringslijn', aldus Graard Ketelaars, accountmanager bij Riwal Hoogwerkers Eindhoven. Veiligheid en kwaliteit staan bij Riwal op de eerste plaats. Dat is bij Stagefreaks niet anders. Beide partijen zijn nu een partnerschap aangegaan. De IPAF Hoogwerker set van Stagefreaks biedt maximale protectie bij de bewegingen van hoogwerkers. Stagefreaks kan dit veiligheidsharnas met regelbare positioneringslijn zeer snel leveren uit eigen magazijn.


Noodzakelijke bescherming

Deze uitstekende bescherming is dus geen overbodige luxe. Het veiligheidsharnas van Stagefreaks verdeelt de vrijkomende kracht over het lichaam van de drager. De positioneringslijn wordt aan het harnas en de kooi bevestigd en zo kort mogelijk ingesteld als het werk toelaat. Wanneer de gebruiker toch net over de rand zou belanden, kan hij terug klimmen in de kooi.

Riwal
Riwal is sinds 1968 gespecialiseerd in veilig en efficiënt werken op hoogte en behoort tot de grootse Logo Riwalhoogwerkerverhuurders ter wereld. Riwal is één van de bekendste spelers in de bouw en industrie, maar ziet ook veel potentie in de evenementenbranche. Met vijf vestigingen in Nederland en twee in België is Riwal bij elk evenement in de buurt. Door de samenwerking met Stagefreaks ziet het hoogwerkersbedrijf mogelijkheden om verder te groeien in de evenementenbranche.

ipaf_hoogwerkerset_StagefreaksStagefreaks
Stagefreaks is een grote totaalleverancier binnen de evenementenbranche. Het innovatieve bedrijf levert kwalitatief hoogwaardige en voor iedereen bruikbare artikelen. Onder de naam Safetyfreaks maakt het bedrijf een onstuimige groei door in de bouw en industriële branche. Enkele weken geleden ontving Safetyfreaks daarvoor de FD Gazelle, een prijs voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Service, kwaliteit, snelheid en efficiency staan voorop. Ook voor Stagefreaks is het aantrekkelijk om een partnerschap met Riwal aan te gaan. Zo kan het bedrijf de marktpositie in de bouw en industrie verder uitbreiden

Nog meer service
Stagefreaks en Riwal willen elkaars service op een nog hoger niveau brengen. Stagefreaks beheert haar voorraad in eigen magazijn en kan hierdoor bij Riwal Eindhoven, gevestigd in Son en Breugel, binnen 15 minuten een veiligheidsharnas leveren. 'Onze kracht is om real time mee te denken en zeer flexibel te zijn in voorraden', aldus Freek Noordenbos, directeur van Stagefreaks.

Demo
Op de video kun je een IPAF-demonstratie bekijken over het katapulteffect. Er wordt gewerkt met een dummy in een kooi. Het moet namelijk wel leuk blijven.
Wilt u meer informatie of direct een hoogwerker met gekeurd veiligheidsharnas huren voor uw evenement of voor andere projecten? Neem dan contract op met Riwal via www.riwal.com. Wilt u meer weten over de producten van Stagefreaks? Kijk dan op www.Stagefreaks.nl.