Welke werkhandschoen kies jij? Oxxa of Dirty rigger?

Welke werkhandschoen kies jij? Oxxa of Dirty rigger?

Er zijn heel veel werkhandschoenen op de markt verkrijgbaar, allemaal met één ding gemeen; ze beschermen je handen tijdens het werk. Je handen zijn het belangrijkste gereedschap en dienen dus ook goed beschermd te worden. Het kiezen van een handschoen die past bij je werkzaamheden en beroep is erg belangrijk. Voor de bouw heb je bijvoorbeeld andere werkhandschoenen nodig dan tijdens montage werkzaamheden.

Voor veilig werken zijn kwalitatieve en veilige handschoenen vereist. Bovendien kan het dragen van handschoenen zorgen voor meer comfort en grip tijdens werkzaamheden. Werkhandschoenen moeten goed aansluiten aan je hand. Daarom zijn deze ook in de meest uiteenlopende uitvoeringen verkrijgbaar. In deze product vergelijking gaan we in op twee vergelijkbare werkhandschoenen die gebruikt worden in de broadcast-, audiovisuele- en evenementenbranche.

In de evenementenbranche moet letterlijk veel verplaatst worden “on stage” en “off stage”, van het magazijn naar locatie voor de load-in, show en weer load-out en terug naar het magazijn. Flightcases, camera's, niks is onbekend.

Typerend voor de handschoenen in de evenementenbranche is dat ze zwart zijn en dus niet te veel opvallen. De Dirty Rigger handschoenen hebben gele opvallende accenten op de stootpads en zijn hierdoor herkenbaarder en opvallender dan de OXXA Mech 51-600. De OXXA Mech 51-600 werkhandschoenen zijn volledig zwart, maar hebben alleen een duidelijk wit OXXA logo op de buitenkant van de handpalm.

Beide types werkhandschoenen zijn goed geschikt voor ‘mechanic’ en ‘roadie en broadcasting’ werkzaamheden.

De Dirty Rigger Original handschoenen zijn voorzien van een handige I.D. tag. Hoewel deze heel klein is, is hij geschikt voor het markeren van je initialen met een Sharpie. Dit heeft de OXXA handschoen niet, maar of dit zo belangrijk is betwijfelen we. Zeker als je de prijs van beide handschoenen vergelijkt. Je kunt bijna 3 paar OXXA Mech 51-600 handschoenen kopen voor de prijs van één paar Dirty Rigger Original handschoenen.

OXXA X-Mech 51-600 werkhandschoenen zijn gemaakt van het slijtvaste materiaal Armor Skin®, hebben een stoer design, een uitstekende pasvorm en bieden optimale handbescherming. De voorgevormde vingers maken de handschoenen zeer comfortabel. De Dirty Rigger Original handschoenen zijn niet voorgevormd en kunnen dus wat stijf aanvoelen in het begin.

Een groot verschil tussen de Dirty Rigger handschoenen en de OXXA 51-600 handschoenen is dat de Dirty Rigger Original ook verkrijgbaar is in een Fingerless (zonder alle vingertoppen ) en Framer (zonder eerste drie vingertoppen) uitvoering. De OXXA handschoenen zijn verkrijgbaar in een Thermo uitvoering met extra isolatie.

Beide werkhandschoenen zijn te wassen in de wasmachine op 30 graden en geschikt voor droge werkzaamheden.

  Dirty Rigger Original OXXA X-Mech 51-600
Kleur Zwart met gele accenten Zwart met wit logo
Opvallendheid Meer Minder
Veiligheidsnormering EN 388: 2016 [2122X] EN 388: 2016 [2021X]
Werkomstandigheden Droog
Wasbaarheid Bij 30°C in de wasmachine
Materiaal Synthetisch leer (dubbel op zware slijtage plekken) met dubbele nylon stiksels en stootpads in de handpalm Armor Skin met dubbele nylon stiksels
Sluiting

Klittenband

Prijs  €€€€€ €€
Pasvorm ✔️✔️ ✔️✔️✔️✔️
Maten

7/8/9/10/11

S/M/L/XL/XXL

8/9/10/11

M/L/XL/XXL

Overige modellen

Fingerless en Framer

Thermo

Eindoordeel

Bij het kiezen tussen deze 2 types handschoenen is het belangrijk de volgende vragen te stellen:

Voor welke toepassing ga ik handschoenen gebruiken?

Wil ik ermee opvallen of juist niet?

Wat wil ik eraan uitgeven?

De Dirty Rigger Original handschoenen hebben een dubbele laag op slijtende plekken en stootpads in de handpalm. Om bewegelijkheid te behouden zijn de bewegende delen gemaakt van een enkele badstof. Deze extra bescherming gaat samen met extra opvallendheid en een hogere prijs. De handschoen is ook beschikbaar in een Fingerless (zonder alle vingertoppen) en Framer (zonder eerste drie vingertoppen) uitvoering.

De OXXA's zijn gemaakt van een dunner, slijtvast Armor Skin materiaal. Dit zorgt, samen met de voorgebogen vingers, voor een betere pasvorm en hoge mate van vingergevoeligheid en flexibiliteit. De handschoen heeft een antislip coating en is door de ademende stof koeler in gebruik. Zowel de prijs als de opvallendheid is een stuk lager bij dit type handschoen. Deze handschoen is ook beschikbaar in een Thermo variant.

Gerelateerde producten