VCA-VOL evenementen cursus

€ 435,00 € 526,35
Artikelnummer
RB-VCA-VOL-E
Reserveer

Tweedaagse VOL-VCA cursus die speciaal ontwikkeld is voor de veiligheid van evenementen. Veiligheid, gezondheid en duurzaamheid van evenementen staan volop in de aandacht. Terwijl er jaarlijks nog veel nieuwe evenementen bij komen is er een groeiende behoefte aan kwaliteit.

Productieveiligheid zoals in de Arbowet omschreven staat is hierbij een belangrijk aspect. Deze productieveiligheid van personeel, freelancers, onderaannemers en zzp'ers wordt aandachtig behandeld in de nieuwe VOL-VCA Evenementen cursus. Je leert hier omgaan met situaties en gevaren die specifiek in de evenementenbranche voorkomen.

De cursus worden gegeven op meerdere locaties en kunnen ook op een door jou gewenste locatie plaatsvinden. Neem hiervoor even contact met ons op.

Een festival is geslaagd als er genoeg enthousiaste bezoekers zijn. Maar bij de organisatie van evenementen is het belangrijk om zowel vooraf als achteraf de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen. Met deze nieuwe cursus leer je alle VOL-VCA aspecten op het gebied van evenementen.

Deze nieuwe tweedaagse VOL-VCA cursus is speciaal ontwikkeld voor de veiligheid van personeel, onderaannemers, freelancers en zzp-ers in de evenementenbranche. De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers (VCA) is een certificeerbare controlelijst voor bedrijven en ondernemers waarmee zij aan kunnen tonen dat zij veiligheid, gezondheid en milieu beheersen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer. Omdat de standaard VCA cursussen voornamelijk gericht zijn op gebruik in de bouwwereld heeft Stagefreaks in samenwerking met Robiezs Event Risk Management een VCA cursus samengesteld die specifiek ingaat op de situaties en gevaren tijdens evenementen en de op- en afbouw hiervan.

De Arbowet stelt dat werkgevers verplicht zijn te zorgen voor de veiligheid van derden die zich op het terrein bevinden. Opdrachtgevers willen daarom vaak een bewijs zien van personeel dat deze de veiligheid serieus in acht nemen. Voor leidinggevenden wordt vaak een VOL-VCA certificaat vereist. VOL staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Deze cursus wordt daarom afgesloten met een VOL-VCA-examen, als je hiervoor slaagt ontvang je een 10 jaar geldig certificaat met hierop de aantekening '+ veiligheid bij evenementen.'

Wist je dat statische elektriciteit ook een ontstekingsbron kan zijn voor een brand of explosie?

 

Details van de cursus:

Data: op aanvraag
Capaciteit:    maximaal 20 personen
Locatie:    de locatie wordt nog bekend gemaakt
Duur cursus:    twee dagen van 9:00 - 18:00
Diploma:    "Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende
   VCA" met aantekening '+ veiligheid voor
   evenementen'

Inhoud van de cursus

Deze cursus in productieveiligheid behandelt veel onderwerpen die bijdragen aan een veilige werkomgeving. We kijken naar de omstandigheden tijdens de op- en afbouw en leggen daarnaast de nadruk op gevaren tijdens het evenement. Hoe weet je welke risico's er zijn en hoe ga je hiermee om? Aan bod komt onder andere:

 • Wet- en regelgeving
 • Taken, rechten en plichten van medewerkers
 • Ongevallen: preventie, oorzaken en oplossingen
 • Veiligheidsgedrag: procedures en instructie
 • Gevaarlijke stoffen, special effects en brandveiligheid
 • Arbeidsmiddelen
 • Verzekeringen

 

Doelgroep

Deze cursus is van zeer toegevoegde waarde voor onder andere de volgende functies: hoofd toneel, eventmanagers, productie leiders, programmeurs, tour- en stagemanagers en andere leidinggevenden en zelfstandige ondernemers in de evenementenbranche, podiumkunst en beurzen branche.

 

Wist je dat door een duidelijke gewichtsaanduiding op alle materialen er eenvoudig gezien kan worden of met meerdere personen en/of hulpmiddelen getild moet worden?

 

Voorbereiding en certificaat

Het is verstandig om vooraf zelfstudie te doen. Dit kan via het VCA-e E-learning cursusboek waarvan je na betaling de inlogcode ontvangt. Tijdens de trainingsdagen wordt dit boek globaal doorgelopen en zullen vooral praktijkvoorbeelden en branchespecifieke problemen aangekaart worden. Na twee dagen wordt de training afgesloten met een officieel VOL-VCA-examen van max 75 minuten. Indien je slaagt ontvang je binnen twee weken je certificaat dat 10 jaar geldig is. Op dit certificaat staat de aantekening '+ veiligheid voor evenementen' vermeld.

 

Je wordt voorzien van:

 • VCA E-learning inlogcode
 • Oefencasussen
 • Koffie, thee, water en lunch voor twee dagen
 • SSVV VOL-VCA-examen
Specificaties
Levertijd Reserveer
Merk Stage Freaks
Code95 Nee
Geldigheid 10 jaar
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:VCA-VOL evenementen cursus
Uw waardering
More from Stage Freaks