VCA basis cursus incompany

1 daagse VCA basis cursus incompany. Veiligheid is een belangrijke zaak op de werkvloer. Om er veilig mee om te kunnen gaan, biedt Stage Freaks diversen soorten trainingen aan. Waaronder de cursus VCA Basis of VOL. Stage Freaks biedt nu ook de incompany varianten. Dit zorgt voor een betere vertaling naar jouw werkomgeving, tijdbesparing in reiskosten en een goedkopere cursus prijs naar ratio.

De cursus is mogelijk in combinatie met registratie voor code 95.

De voorrijkosten zullen via nacalculatie worden doorberekend.

 • 10 jaar geldigheid
 • Eendaagse cursus
 • Bij u op locatie
SKU
SF-Cursus-VCA-basis-incompany
Excl. BTW € 895,00
Reserveer
Toevoegen om te vergelijken
Specificaties
Merk Stage Freaks
Geldigheid 10 jaar
Code95 Nee

Het belang van VCA basis cursus en de Arbowet

De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers (VCA) is een certificeerbare controlelijst voor bedrijven en ondernemers waarmee zij aan kunnen tonen dat zij veiligheid, gezondheid en milieu beheersen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer. Tevens bevat deze norm aanvullende eisen om het veiligheidsbewustzijn tijdens het werk te verhogen.

VCA biedt vaak een concrete en praktische invulling van wettelijke regelingen of vult deze aan. Zo voldoet een VCA gecertificeerde aannemer bijvoorbeeld aantoonbaar aan een aantal verplichtingen uit de Arbowet. VCA basis veiligheid is niet bij wet verplicht. Het kan wel door opdrachtgevers worden geëist dat opdrachtnemers VCA-gecertificeerd zijn.

Internationaal: In veel landen wordt een vergelijkbaar systeem als de VCA gehanteerd of ontwikkeld. Alleen België heeft een volledig equivalent systeem met bijbehorende structuur. België, Duitsland en Nederland erkennen elkaars systemen al. Ook Oostenrijk en Zwitserland hebben een systeem dat (in iets mindere mate) vergelijkbaar is met de VCA. De SSVV en CCVD-VCA willen een actieve rol spelen in het realiseren van een Europees VCA-certifcatiesysteem.

 

Details van de cursus:

Datum: Op aanvraag
Aantal deelnemers: Max. 20 personen
Locatie: Op uw locatie
Lesmateriaal: Inclusief digitaal lesboek
Duur opleiding: Les 1 dag 08:00 - 16:00
Examen (optie): 16:00 / 19:00
Diploma na examen: "Basisveiligheid VCA" Incl. VCA pas

Doelgroep

Deze opleiding is bestemd voor personeel/medewerkers van een organisatie die het VCA-certificaat verplicht stelt. Steeds meer bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico vragen om een VCA Certificaat (Veiligheid Checklist Aannemers). In Nederland zijn al meer dan 5000 bedrijven VCA-gecertificeerd. Het nut van dit certificaat is in de industrie alom erkend. Door het VCA certificaat worden de mogelijke risico's binnen de onderneming geïnventariseerd. Het personeel wordt meestal ook meteen getraind om veilig te werken. Hiervoor bestaat de Persoonscertificering Veiligheid. In toenemende mate wordt ook het personeel van toeleveranciers en aannemers verplicht deze certificaten te behalen.

Doel van de VCA cursus

Na het volgen van de basis VCA cursus weet de cursist hoe hij/zij veilig de werkzaamheden kan uitvoeren en risico's tot een minimum kan beperken. De deelnemers gaan op deze manier goed voorbereid het examen tegemoet.

 

Inhoud van de cursus

 • Arbowet
 • Risico's en preventie
 • Veilig werken met gereedschappen
 • Gevaarlijke stoffen
 • Brand- en explosiegevaar
 • Werkvergunningen in besloten ruimten
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Veilig hijsen en tillen
 • Voorkomen van struikelen, uitglijden en verstappen
 • Veilig werken op hoogte

Waarom een VCA cursus basisveiligheid van Stage Freaks?

De opleiding basisveiligheid VCA duurt 1 dag. Hierna vind direct, indien gewenst, het examen plaats. Stage Freaks neemt de verantwoordelijkheid voor het tijdig aanmelden voor het examen. Het schriftelijk examen kan regelmatig ook op verschillende locaties worden georganiseerd. In enkele gevallen kunnen wij zelfs een aansluitend examen organiseren. Via de mondelinge opleiding en het proefexamen zijn de deelnemers optimaal voorbereid op het deelnemen aan het examen "Basisveiligheid VCA".

Voordelen incompany

 • Uw medewerkers hoeven de deur niet uit hetgeen een besparing is op de reis kosten.
 • Tijdens de training zal de instructeur de training aanpassen aan de huidige werkwijze en hierdoor hebben de deelnemers meer inzicht op het veiliger werken.
 • In verhouding minder tijd kwijt aan een training dan op een vaste Locatie.

Diploma

Het examen wordt afgenomen door een examenbureau wat ECABO erkend is. Deelnemers die slagen voor dit examen ontvangen daarna een diploma. Dit diploma heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. De cursus wordt afgenomen door een bij Stage Freaks aangesloten opleidingscentrum die voldoet aan alle normen van de Arbowet en is CCV, VCA gecertificeerd.

*Cursusvoorwaarden
(0) review.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:VCA basis cursus incompany
Uw waardering
Alternatieven