Deco Flanel rol 50 m

Bedek een steiger, versier een muur of gebruik het voor het afrokken van een podium. Deco Flanel doek is ontzettend breed inzetbaar. De stof is brandwerend en dempt geluid voor het effectief aankleden van expos of festivals. Door de grote rollen van verschillende maten en kleuren is het doek te gebruiken op bijna alle plekken. Bedek eenvoudig een steigerdeel met het 260 cm doek of rok grote objecten af met het 130 cm doek.
 • Dikte 130 gr/m²
 • Beschikbaar in 130 & 260 cm breed
 • Brandvertragend DIN4102-B1
SKU
L-50-CP
Excl. BTW € 190,00
Keuze afhankelijk
Toevoegen om te vergelijken
Specificaties
Merk Stage Freaks
Lengte 50 m
Brandvertragend Ja

Deco flanel, ook wel scheurdoek of afrok genoemd, is een brandvertragend, geluiddempende stof die vaak wordt ingezet als decoratie voor festivals of expo's. Het doek is gemaakt van 100% katoen en eenvoudig te bewerken tot de juiste lengte. De beschikbare breedtes van 130 en 260 cm (dubbelgevouwen op een rol) zijn ideaal voor het bedekken van steigers of podia. Het doek van 260 cm past namelijk precies over complete steigervakken heen.

De dikte van het doek bedraagt 130 gr/m². Dit is dik genoeg voor het blinderen van licht zonlicht of het afdekken van verlichte ruimte. Ook houdt deze dikte het doek goed bewerkbaar en eenvoudig op te hangen met behulp van een handtacker of klittenband. De stof is enkelzijdig geruwd waardoor je kunt kiezen tussen 2 looks. De geruwde kant zorgt ervoor dat kleine rimpels of gebruikssporen minder opvallen terwijl de stijle kant een ontzettend strakke look geeft.

Maak eenvoudig je eigen licht- en geluidsabsorberende afscheidingen door het doek te spannen over steigerdelen met behulp van tape, gaffa of klittenband. Ook is het doek eenvoudig te bevestigen met nietjes via een handtacker.

Is Deco Flanel brandvertragend? Ja, alle deco flanelstoffen zijn inderdaad brandvertragend volgens de normen DIN4102-B1, M1, NEN-EN 13501-1, NFPA-701. Er zijn factoren die er echter voor kunnen zorgen dat de stof het brandvertragende effect verliest. Om de stof optimaal te benutten, houd rekening met de volgende zaken:

 • Vochtigheid, water, wasbaarheid
  Het brandvertragende middel wat in onze stoffen zit gedraagt zich als een zout, waardoor de vochtigheid in de stof sterk afneemt (het gedraagt zich hygroscopisch/water aantrekkend). Vermijd blootstelling aan zeer hoge luchtvochtigheid. Een zeer hoge luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat wanneer het katoen opdroogt, het witte vlekken of kringen krijgt. Het product is niet wasbaar. Het brandvertragende middel wordt er dan uit gewassen, waardoor het product het brandvertragende effect verliest.
 • Temperatuur
  Simpel gezegd begint bij een temperatuur van ongeveer 150 graden Celsius een reactie van het brandvertragende middel, welke niet zichtbaar is. In het katoen zelf begint pyrolyse bij een temperatuur van 200 graden Celsius. De vezels worden dan afgesplitst en raken beschadigd. Bij een temperatuur van meer dan 350 graden Celsius vindt de verkoling van de katoenvezels plaats. Gelieve temperaturen van 150 graden Celsius te vermijden. Langdurige blootstelling aan temperaturen boven 150 graden Celsius kan bovendien zorgen voor kleurverandering.
 • Stomen
  Onderzoeken hebben aangetoond dat het stomen van het flanel nauwelijks de brandvertragende werking beïnvloedt. Desondanks is het stomen van het decorflanel niet toegestaan volgens de ABP- norm.

Twijfel je of jouw flanel nog brandvertragend is? Neem dan het zekere voor het onzekere en impregneer het! Wil je de stof zelf (weer) brandvertragend maken? Dat kan en dan raden wij onze brandvertragende impregneersprays aan.

 

Kenmerken

 • Beschikbaar in rollen van 50 meter lang
 • Beschikbaar in breedtes van 130 cm / 260 cm (260 cm is dubbelgevouwen op een rol)
 • Gewicht van 130 gr/m²
 • Eenzijdig geruwd
 • Beschikbaar in wit en zwart
 • Brandvertragend: DIN4102-B1, M1, NEN-EN 13501-1, NFPA-701
 • Eenvoudig te monteren met handtracker
 • Scheurbaar met de hand voor eenvoudig op maat maken
*Via het beeldscherm getoonde kleuren kunnen afwijken van de werkelijkheid
(0) review.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Deco Flanel rol 50 m
Uw waardering
Alternatieven