Deco flanel rol 60 m

Vanaf € 675,00 € 816,75
Nog %1 beschikbaar
Artikelnummer
TTS-flanel-molton-CP
Keuze afhankelijk

Deco flanel, ook wel scheurdoek of deco-molton doek genoemd, is geschikt voor het afrokken van podia. De doeken kunnen op verschillende hoogtes besteld worden. De flanel is brandvertragend behandeld en wordt met certificaat geleverd. Ideaal voor gebruik bij evenementen, theaters en expo’s ter decoratie en tevens ter verbetering van de akoestiek. 

Via het beeldscherm getoonde kleuren kunnen afwijken van de werkelijkheid.

Description

Deco Flanel op rol van 60 meter wordt ook wel scheurdoek of afrok genoemd en heeft een breedte van 130 of 310 cm en is een budgetvriendelijke, vlamvertragende flanel(stof) gemaakt van 100% katoen.

Ideaal voor gebruik bij evenementen en expo’s ter decoratie en tevens ter verbetering van de akoestiek. Deze deco flanel heeft een gewicht van 160 gr/m en is brandvertragend behandeld volgens de normen DIN4102-B1, M1, NEN-EN 13501-1, NFPA-701.

Deze stof is licht- en geluidsabsorberend en biedt een perfecte camouflage voor het creëren van een egale of creatieve decoor achtergrond. De structuur van deze deco flanel is uitstekend te verwerken en kan eenvoudig worden gespannen met een tacker en panlatten die op de Layherbuizen (steigerbuis) met tyraps bevestigd zijn. Het ophangen van de deco flanel kan door middel van het bevestigen van nietjes, dubbelzijdig tape, gaffa of klittenband.

Naast decoratief gebruik wordt dit Deco Flanel ook gebruikt voor het afrokken van podia.


Is Deco Flanel brandvertragend? Ja, alle deco flanelstoffen zijn inderdaad brandvertragend. Er zijn factoren die er echter voor kunnen zorgen dat de stof het brandvertragende effect verliest. Om de stof optimaal te benutten, houd rekening met de volgende zaken:

 • Vochtigheid, water, wasbaarheid
  Het brandvertragende middel wat in onze stoffen zit gedraagt zich als een zout, waardoor de vochtigheid in de stof sterk afneemt (het gedraagt zich hygroscopisch/water aantrekkend). Vermijd blootstelling aan zeer hoge luchtvochtigheid. Een zeer hoge luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat wanneer het katoen opdroogt, het witte vlekken of kringen krijgt. Het product is niet wasbaar. Het brandvertragende middel wordt er dan uit gewassen, waardoor het product het brandvertragende effect verliest.
 • Temperatuur
  Simpel gezegd begint bij een temperatuur van ongeveer 150 graden Celsius een reactie van het brandvertragende middel, welke niet zichtbaar is. In het katoen zelf begint pyrolyse bij een temperatuur van 200 graden Celsius. De vezels worden dan afgesplitst en raken beschadigd. Bij een temperatuur van meer dan 350 graden Celsius vindt de verkoling van de katoenvezels plaats. Gelieve temperaturen van 150 graden Celsius te vermijden. Langdurige blootstelling aan temperaturen boven 150 graden Celsius kan bovendien zorgen voor kleurverandering.
 • Stomen
  Onderzoeken hebben aangetoond dat het stomen van het flanel nauwelijks de brandvertragende werking beïnvloedt. Desondanks is het stomen van het decorflanel niet toegestaan volgens de ABP- norm.

Twijfel je of jouw flanel nog brandvertragend is? Neem dan het zekere voor het onzekere en impregneer het. Wil je de stof zelf (weer) brandvertragend maken? Dat kan en dan raden wij onze brandvertragende impregneersprays aan.

Deco flanel rol 60 meter

 • Luxe uitstralig door het 2-zijdig geruwd katoendoek
 • Gemakkelijk op maat scheurbaar
 • Eventuele oneffenheden worden door de haren van het doek gladgetrokken
 • Monteerbaar met een handtacker
 • brandvertragend: DIN4102-B1, M1, NEN-EN 13501-1, NFPA-701.
 • verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • lengte: 60 m
 • Hoogte: 130 cm / 310 cm
 • Gewicht: 160 g/m^2
 • Materiaal: katoen (2 kanten geruwd)
 • Gemakkelijk met de hand scheurbaar
 • Brandvertragend
 • In verschillende kleuren leverbaar

Flanel is een 160 grams katoendoek, aan 2 zijden geruwd waardoor het doek een warme en luxe uitstraling krijgt. Dit zorgt ervoor dat dit doek perfect is om stukjes kale muur of andere dingen te verstoppen. Denk hierbij aan podia, decors of wanden. Door de haartjes camoufleert het doek ook kleine oneffenheden van de achtergrond. Het doek kan hierdoor ook gebruikt worden als foto achtergrond Omdat podia vaak verschillende hoogtes hebben kan je onze rollen bestellen voor verschillende hoogtes. Al vanaf 130 cm hoog tot aan 310 cm hoog. Flanel is brandvertragend volgens DIN4102/B1 (Bijgaand het certificaat)

*Via het beeldscherm getoonde kleuren kunnen afwijken van de werkelijkheid

Specificaties
Levertijd Keuze afhankelijk
Merk Stage Freaks
Brandvertragend Ja
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Deco flanel rol 60 m
Uw waardering
Aanbevolen Combinaties
Vanaf € 675,00 € 816,75
+
Novus J-13 handtacker open
0%
€ 16,50 € 19,97
+
=
Bespaar € 0,00
€ 843,50
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
More from Stage Freaks