Giss Oordopjes Wegwerp G-Blue Soft 200st

Oordopjes Wegwerp G-BLUE SOFT per 200st GISS
SKU
BTGI844930
(Incl. BTW) € 24,81
1 tot 3 werkdagen
  • Koop 5 voor (Incl. BTW) € 20,69 per stuk en bespaar 17%
  • Koop 10 voor (Incl. BTW) € 18,88 per stuk en bespaar 24%
Specificaties
EAN 3660338073977
Merk Giss
Garantie fabrieksgarantie

Omschrijving Giss Oordopjes Wegwerp G-Blue Soft 200st

Oordopjes G-blue soft. Norm: CE EN 352-2. Wegwerpoordopjes van zacht polyurethaanschuim. De conische vorm is ontworpen om in de meeste gehoorgangen te passen. Door de blauwe kleur zijn de dopjes beter zichtbaar en daardoor veiliger. Doos met 200 paar oordopjes. (Per paar verpakt in zakjes). Demping: SNR = 37dB H = 37dB M = 34dB L = 31dB. Pluspunten: zeer comfortabel. Toepassingen: deze oordopjes kunnen in alle bedrijfstakken worden gebruikt waar sprake is van een riskant geluidsniveau: metaalbewerking, auto-industrie, textiel, bouw, luchtvaart, houtindustrie en drukkerijen.


Schuimen oordoppenSchuimen oordoppen:

Oorproppen of -pluggen, welke gemaakt van zijn schuim, stopt men ook in het oor, maar ze verschillen nogal van de gehoorbescherming op maat/oordoppen. Zo bevatten ze namelijk geen filter. Bescherming is puur gebaseerd op het feit dat men de gehoorgang afsluit. Dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat muziekbeleving wat minder wordt. Ze dempen vooral de hoge tonen. Ook zijn ze minder hygiënisch en zijn ook niet geschikt voor herhaaldelijk gebruik omdat dit de kans op een oorinfectie vergroot.

 

Belangrijke tip: inbrengen op de juiste manier

Bij het inbrengen van schuim oordoppen is het vooral belangrijk dat men de gehoorgang opentrekt bij het indoen. De juiste volgorde is dan ook:

-          Oorschelp schuin naar boven/achteren trekken.
-          Doe de ene hand achter het hoofd langs, men heeft dan de goede hand nog vrij om de fijngeknepen oorplug in het oor te stoppen.
-          Laat het oor los, druk vervolgens met een vinger tegen de pluggen aan totdat deze weer uitzet.

Totale tijdsduur: 30 seconden. 

Test de pasvorm

Wanneer een plug niet goed afsluit, geeft dit enige schijnveiligheid. Men zou het propje niet meer moeten kunnen zien zitten wanneer men zichzelf recht in een spiegel aan kijkt. Een andere optie is het afdekken met de handen van de oren (met oordoppen erin). Wanneer men de handen optilt zou er niet veel verschil aanwezig moeten zijn qua doorlaten van het omgevingsgeluid. Bij otoplastieken speelt dit probleem veel minder. Deze passen namelijk maar op één juiste manier in het linker of rechter oor. Kans op verkeerd indoen is dus erg klein.

PBM gehoorbescherming en de wet

Veel werknemers in verschillende sectoren staan regelmatig in een lawaaierige omgeving hun werkzaamheden uit te voeren. Boven de 80 decibel is het geluid al schadelijk voor het gehoor. Om flinke gehoorbeschadiging te voorkomen zijn er speciale regels op genomen met betrekking tot lawaai in de Arbowet. De werkgever is bijvoorbeeld verplicht om er alles in zijn macht aan te doen om het lawaai te beperken. Wanneer het geluidsniveau dan toch nog boven de 80 decibel (dB(A)) uitkomt, dan gelden de volgende regels.

-          Geluid harder 80 dB(A) werkgever dient werknemers gehoorbescherming te bieden
-          Geluid harder 85 dB(A) werknemer verplicht om gehoorbescherming te dragen

Wegwerp OordoppenOordoppen en – proppen:

Geschikt voor situaties waarbij het geluidsniveau niet boven de 90 dB(A) uitkomt.

Demping: Bij juist gebruik en met een goede pasvorm is demping 10 -15 dB(A).

Gebruik: De gebruiker rolt ze eerst in elkaar en stopt deze vervolgens in het oor. Eenmaal geplaatst zetten deze weer uit en sluiten deze de gehoorgang af.

Let op: Belangrijk is dat ze niet vuil zijn: breng ze dan ook met schone handen in en vervang deze regelmatig. Want vieze oordoppen kunnen een oorinfectie veroorzaken bij de gebruiker. De meeste zijn dan ook geschikt voor eenmalig gebruik. 

Voordelen:

-          Zijn verkrijgbaar in grote verpakkingen
-          Kunnen worden uitgereikt aan bezoekers
-          Zijn hygiënisch omdat ze voor eenmalig gebruik zijn

Nadelen:

-          Bij lang dragen kunnen ze zich naar buiten werken, hierdoor neemt de demping af
-          Wanneer ze verkeerd zijn ingebracht bieden ze nauwelijks demping

De normen voor gehoorbescherming

Waarom bescherming tegen geluidsoverlast?

Lawaaidoofheid is niet te genezen. Alleen voorkomen helpt en is echt 100% afdoende! Bij het kiezen van een gehoorbeschermingsmiddel dient rekening te worden gehouden met de juiste geluiddemping en het draagcomfort. Bij het werken in een lawaaiige omgeving, of het nu voor een paar minuten of voor meerdere uren is, is gehoorbescherming altijd nodig. Een werknemer die zijn gehoorbescherming afneemt, omdat hij zich hiermee niet 100% comfortabel voelt, riskeert zijn eigen gezondheid.

Gehoorbeschermingsmiddelen zijn er in verschillende uitvoeringen:

-          Gehoorbescherming op maat (individueel aangemeten gehoorbescherming)
-          Oor kappen
-          Oor pluggen
-          Gehoorbeugels

Wat is DB(A)?

dB(A) is de eenheid voor de sterkte van het geluid afgestemd op de gevoeligheid van het menselijk oor. De reden dat de dB(A) in plaats van een gewone decibel bij geluidsmetingen en geluidberekeningen wordt toegepast heeft te maken met de gevoeligheid van het (menselijk) oor, die voor de verschillende frequenties van het geluid niet gelijk is.

Hieronder vind je een tabel waar de blootstellingsduur bij een bepaalde geluidsdruk weergegeven wordt zonder dat deze schadelijk is. 

DB(A)

Maximale verblijfsduur

80

8 uur

83

4 uur

86

2 uur

89

1 uur

92

30 minuten

95

15 minuten

98

7 minuten

101

3 minuten

110

30 seconden


De onderstaande tabel geeft een overzicht van geluidsniveaus en wat het zoal produceert.

Decibel

Geluid

Gehoorschade

120 DB(A)

Houseparty, disco, popconcert, walkman

Direct

110 DB(A)

Houseparty, disco, popconcert, walkman

Direct

98 DB(A)

Disco, popconcert, walkman

Na 7 min.

95 DB(A)

Disco, popconcert, walkman

Na 15 min.

92 DB(A)

Disco, walkman, hard geschreeuw

Na 30 min.

89 DB(A)

Zware vrachtwagen

Na 1 uur

86 DB(A)

Voortrazende trein

Na 2 uur

83 DB(A)

Verkeerslawaai

Na 4 uur

80 DB(A)

Stadslawaai

Na 8 uur

77 DB(A)

Luidruchtige gespreken

Geen

Wanneer eenmaal bekent is dat geluidsniveaus overschreden worden, is de beste preventie nog altijd het aanpakken van de bron. Wanneer het geluid niet ingekapseld kan worden of het niveau blijft te hoog, pas dan zijn gehoorbeschermers een vervolgstap.

Wij bieden u een grote range oordopjes, passieve en elektronische gehoorbeschermers, die geschikt zijn voor het werk op de bouw, in de industrie, voor de hulpdiensten, voor de doe-het-zelver en vele andere toepassingen.

Type gehoorbescherming met toepassing

Vormbare oordoppen
De oordop langzaam met de vingertoppen tot een dunne cilinder samenrollen. Samengedrukt houden en diep in de gehoorgang inbrengen. Dit gaat gemakkelijker wanneer u de oorschelp met de vrije hand naar achter en omhoog trekt.

Voorgevormde oordoppen
De oordop invoeren tot u voelt dat hij afdicht, terwijl u de oorschelp met de vrije hand naar achter en naar boven trekt. Aanvankelijk kunnen de oordoppen beklemmend aanvoelen, vooral als u nooit eerder oordoppen hebt gebruikt.

Gehoorbeugels
Gehoor beugels kunnen normaliter op dezelfde wijze worden gereinigd als voorgevormde oordoppen. De beugel niet verbuigen omdat deze de correcte stand van de tips en bijgevolg de akoestische afdichting bepaalt.

Gehoorkappen
Om degelijk tegen het hoofd te liggen dient de gehoorkap de oren volledig te omsluiten. De hoofdbeugel zodanig instellen dat de kussens een gelijkmatige druk rond de oren uitoefenen, hiermee krijgt u de beste geluidsdemping. Verwijder het haar onder de kussens vandaan.

De kussens dienen minimaal 2 x per jaar vervangen te worden of vaker in het geval dat deze stijf worden, scheuren of niet goed meer afdichten.

Gehoorbescherming op maat
Gehoorbescherming op maat zijn persoonlijk aangemeten gehoorbeschermers. Elk gehoorbescherming op maat is uniek. Let er op dat elke 5 jaar de gehoorgang verandert in verband met het groeien van de oren. Tijdens het productieproces van de gehoorbescherming wordt er een speciaal filter geplaatst. Deze zorgt ervoor, dat al het schadelijke geluid wordt afgevlakt en de hoeveelheid dB(A) wordt gereduceerd tot onder de toelaatbare grens van 80 dB(A). Door zijn optimale bescherming en zijn perfecte pasvorm, is de gehoorbescherming op maat de meest efficiënte en comfortabele gehoorbescherming. Voor meer informatie over deze oordoppen neem contact met ons op.

Wetgeving

Op Europees niveau is door middel van de z.g. lawaairichtlijn 86/188/EEG, in 1986 al een strenge regelgeving neergelegd met betrekking tot voor de gezondheid acceptabele geluidsniveaus. Europees is vastgelegd dat de wetgever van 80DB(A) aan zijn werknemers gehoorbeschermers ter beschikking moet stellen. Bij de overschrijding van een dagelijkse blootstelling van 85DB(A) moeten deze gehoorbeschermers verplicht door de werknemers gedragen worden. Er mag zelfs op medische gronden gesteld worden dat bij een continue lawaaiblootstelling van 80DB(A) gedurende de werkdag, het risico op schade aan het gehoor reëel is. In enkele Europese landen waaronder Nederland, ligt het niveau, waarop middelen ter beschikking moeten worden gesteld, wettelijk gezien al ook al op 80DB(A), waarbij de werkgever o.a. ook voorlichting over de schadelijke gevolgen van de blootstelling aan lawaai moet geven.

Huidige wettelijke normen

EN 352-1 Gehoorbeschermingstype koptelefoon
EN 352-2
Oorpropjes/ Gehoorbeugels
EN 352-3
Oor kappen gemonteerd op een industriële veiligheidshelm
EN 352-4
Oor kappen met demping afhankelijk van het geluidsniveau
EN 348
Keuze, gebruik, voorzorgsmaatregelen en onderhoud

Dempingswaarde

H: gem. dempingswaarde in hoge frequentie

M: gem. dempingswaarde in midden frequentie

L: gem. dempingswaarde in lage frequentie

SNR: gem. dempingswaarde in standaard geluidsspectrum (Single Number Rating)

Gehoorbescherming bezorgen wij gratis en snel!

Bestelt u via onze webshop? Dan profiteert u van de volgende voordelen:

Niet tevreden, geld terug
Vanaf €50,- (excl. BTW) gratis thuisbezorgd
Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis (indien direct leverbaar)
14 dagen op zicht - niet goed, geld terug

Klaar om te bestellen? Via ons eenvoudige bestelproces voltooit u de bestelling binnen enkele minuten.

(0) review.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Giss Oordopjes Wegwerp G-Blue Soft 200st
Uw waardering

Beoordeeld met 9.0 / 10 - Gebaseerd op 1395 reviews

Combineer Bespaar