Doeken

Wat is scheurdoek en wat doe je ermee?

Scheurdoek, ook bekend als podiumdoek of afrok, is onmisbaar bij evenementen. Hele podia worden er mee bekleed: het zogenaamde ’afrokken’. Zwart scheurdoek is ideaal om dingen te verbergen: denk aan snoeren en de onderkant van een podium. Doek in felle kleuren is juist weer heel geschikt om opvallende accenten te leggen. Scheurdoek heet scheurdoek omdat je het snel en makkelijk met de hand afscheurt. Je bevestigt het doek ook lekker simpel, bijvoorbeeld met tape of nietjes.

Bekijk hieronder onze collectie of lees meer over dit handige en populaire materiaal. Wil je nog meer weten? Neem dan even contact met ons op. We helpen je graag!

Meer informatie over doeken

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

Wat maakt scheurdoek zo gewild?

  • De belangrijkste eigenschap is wel dat scheurdoek 100% brandvertragend is. Geen overbodige luxe in een ruimte vol elektrische apparatuur, hete spots en hardwerkende crew.
  • Het doek is dubbelzijdig geruwd, waardoor het geen licht reflecteert. Je kunt er dus prima zaken mee maskeren. Daarvoor wordt vaak de kleur zwart gebruikt. Zwarte afrok is ook ideaal voor studio’s.
  • Een extra fijne eigenschap is dat je dit podiumdoek zowel in de lengte als in de breedte lekker makkelijk met de hand scheurt. Zo werk je snel en effectief.

Hoe bevestig je scheurdoek?

  • Nadat je een stuk van de rol hebt gescheurd, kun je het doek snel bevestigen met gaffer tape. De tape kun je later gemakkelijk verwijderen en laat geen lijmresten achter. Wanneer je een podium zwart afrokt, zul je zwarte tape gebruiken. Met witte tape kun je juist de rand van het podium veilig markeren. Gebruik gaffer tape vooral voor tijdelijke bevestiging.
  • Voor meer permanente bevestiging gebruik je nietjes uit een tacker. We hebben verschillende tackers die uitermate geschikt zijn in combinatie met scheurdoek.
  • Ook kun je kiezen voor bevestiging met klittenband: lekker makkelijk vast en weer los te maken. Keer op keer.

Hoe wordt het doek geleverd?

  • Podiumdoek wordt vaak op rol verkocht, zodat je het gemakkelijk in grote ruimtes kunt toepassen. Een veel gebruikte lengte is 60 m.
  • De breedte is vaak 1,30 m of 3,10 m.
  • Het meest gebruikte gewicht is 150 g /m²

Brandvertragend
Zoals je hebt gelezen is het doek brandvertragend. Dat is niet alleen prettig bij evenementen, het is zelfs een vereiste. Houd er rekening mee dat de brandweer veel en vaak controleert. Koop dus gecertificeerd materiaal.

Is scheurdoek herbruikbaar?
Je kunt scheurdoek opnieuw gebruiken, al wordt het doek er niet mooier op. Zeker na een evenement krijg je het doek niet zomaar zonder vouwen terug op de rol. En het kost ook nog eens veel tijd. Je bent dan goedkoper uit met een nieuwe rol.

Ben je op zoek naar scheurdoek /afrok? Bestel het hier en we sturen het direct naar je op. Wil je advies of komen kijken? Bel +31 (0)40 780 52 32, mail ons op info@stagefreaks.nl of gebruik de chat.

Kies de juiste Doeken

stacey

Voor optimale veiligheid en een eenvoudige manier van werken, is het belangrijk om de juiste Doeken te kiezen. Welke producten voor jou het meest geschikt zijn, is afhankelijk van je werkzaamheden.

In ons assortiment vind je diverse soorten Doeken, geschikt voor uiteenlopende doeleinden. We helpen je graag bij je keuze. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

 

Doeken gratis en snel bezorgd.

Bestel je via onze webshop? Dan profiteer je van de volgende voordelen:

Uitstekende service
Gratis bezorging vanaf €60,50
Snelle levering
Altijd het juiste advies
14 dagen - Niet goed, geld terug

 

Persoonlijk advies

Wil je graag uitgebreider advies op maat? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in onze winkel.

 

Klaar om te bestellen? Via ons eenvoudige bestelproces voltooi je jouw bestelling binnen enkele minuten.