Inlegzolen

Werkschoenen worden vaak lange dagen achtereen gedragen in de evenementenbranche en theatertechniek. Hierdoor kan lopen en staan zwaar zijn voor het lichaam. Niet alleen voor de voeten, maar ook voor de rug en knieën! Een goede gezondheid en houding begint bij de voeten. Daarom is het voor je lichaam essentieel dat je kwalitatieve werkschoenen draagt, die je voeten en hele lichaam goed ondersteunen. Maar met een werkschoen alleen ben je er nog niet. Een werkschoen met goede inlegzolen biedt optimale ondersteuning aan je voeten.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Steel Blue Ortho Rebound inlegzool
  Rating:
  0%
  • Antistatisch
  • Voorkomt blaren
  • Uiterst comfortabel
  Keuze afhankelijk
  Vanaf € 14,95 € 18,09
 2. Haix inlegzool Protector Alpin
  Rating:
  0%
  • Wasbaar op 30°C
  • Aangename drogende werking
  • Gemakkelijk om te wisselen
  Keuze afhankelijk
  Vanaf € 5,70 € 6,90
 3. Haix PerfectFit Safety inlegzool
  Rating:
  0%
  • Verkrijgbaar in 3 diktes
  • Wasbaar op 30 °C
  • Extra schokdemping
  Keuze afhankelijk
  Vanaf € 7,25 € 8,77
 4. Meindl Air-Active Inlegzool
  Rating:
  0%
  • Goede demping
  • Vochtabsorberend
  • Voor Meindl schoenen
  Keuze afhankelijk
  Vanaf € 10,85 € 13,13
 5. Meindl Vakuum Inlegzool
  Rating:
  0%
  • Goede demping
  • Vormt zich naar voet
  • Voor Meindl schoenen
  Keuze afhankelijk
  Vanaf € 12,50 € 15,13
Filter
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Het doel van inlegzolen

Een inleg- of steunzool is een los uitneembare binnenzool in de schoen. Inlegzolen in schoenen ondersteunen bepaalde delen van de voet en verhogen het comfort. Ze kunnen bepaalde voetklachten of lichamelijke klachten verminderen of zelfs voorkomen door het juist verdelen van de druk op je voeten. Wanneer je een werkschoen van goede kwaliteit aanschaft, kun je ervan uitgaan dat ook de inlegzool van goede kwaliteit is. Dit zul je ook meteen merken bij het draagcomfort.

Goede inlegzolen in werkschoenen bieden dan ook ondersteuning, comfort en een betere drukverdeling op de voeten.

Naast de ergonomische voordelen zijn inlegzolen vaak ook gemaakt van speciaal ademend, sneldrogend materiaal. Dit voorkomt zweetvoeten en nare geurtjes en verlengt de gebruiksduur van je schoenen aanzienlijk.

Het kan ook voorkomen dat schoenen ‘te plat’ zijn. De schokken van elke stap voel je dan in je knie en soms zelfs in je nek. Schokabsorberende zooltjes zijn hiervoor een uitkomst. Dit verhoogt het loopcomfort met werkschoenen en werklaarzen aanzienlijk.

Bekende merken zoals Haix, Meindl en Steel Blue hebben ook inlegzolen. Speciaal gemaakt voor de eigen series werkschoenen om optimaal comfort aan te kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan de Haix PerfectFit Safety Inlegzool. Deze helpt met het compenseren van ruimte in de werkschoen dankzij verschillende diktes van de zolen, geeft schokdemping en zorgt voor goede vochtopname. Of de Steel Blue Ortho Rebound, een gecertificeerde ESD inlegzool, waar de binnenzool speciaal is ontwikkeld voor volledige verzorging en ondersteuning voor de voet, van hak tot teen.

Verminderen van klachten met inlegzooltjes

Lichamelijke klachten na een lange werkdag hebben vaak te maken met hoe je voeten worden ondersteund tijdens het werk. Een kwalitatieve inlegzool van Meindl in een schoen is zo ontworpen dat deze punten van een voet optimaal ondersteund worden. Dit verschil zul je dan ook aan het einde van een intensieve werkdag merken door minder vermoeidheid en minder pijn in je voeten. Goede inlegzolen kunnen hét verschil maken op het gebied van ergonomische ondersteuning.

Eisen aan inlegzolen voor werkschoenen

Bij aanschaf van extra inlegzolen voor je werkschoenen is het belangrijk om inlegzolen te kiezen die aan de eisen voor werkschoenen voldoen. Werkschoenen hebben een bepaalde normering. Wanneer je de standaard binnenzool van je werkschoenen eruit haalt, kun je onbedoeld ook het veiligheidskeurmerk veranderen.

Werkschoenen worden getest met de originele binnenzool. In deze staat wordt dan ook de normering aan de werkschoen toegekend. Het is dus logisch dat wanneer je de binnenzool verandert, je mogelijk ook de normering van de werkschoen verandert. Goed opletten dus!

Wanneer je een inlegzool in de werkschoen gebruikt die er niet geschikt voor is:

 • Kan de restruimte (de ruimte tussen de tenen en de beschermde neus) te klein worden. Vallende voorwerpen kunnen dan de tenen beklemmen.
 • Kan dit de antistatische eigenschappen beïnvloeden. De antistatische eigenschappen van een werkschoen worden bepaald door de loopzool en de binnenzool.
 • Kan dit de demping van de zool beïnvloeden. De demping is een belangrijk onderdeel van de veiligheidsnormering.

Wat als je de binnenzool wijzigt met inlegzolen van hetzelfde merk als je werkschoenen? Geen probleem! In de meeste gevallen blijft de normering van je werkschoenen volledig in tact.

Mocht je twijfels of vragen hebben over de geschiktheid van inlegzolen voor je werkschoenen? Neem dan gerust contact met ons op!We helpen je graag.