Blog

 1. Stage Freaks Pop-up Store komt naar jou toe dit festivalseizoen

  Stage Freaks Pop-up Store komt naar jou toe dit festivalseizoen

  De Stage Freaks Pop-Up Store maakt een comeback in 2024, dit keer met een frisse uitstraling en nog meer handige materialen en gereedschappen. Met onze aanhanger strijken we tijdens de opbouw van een festival neer gedurende de lunchpauzes, om de aanwezige crew van benodigdheden te voorzien. Deze ‘SRV service’ bieden we volledig kosteloos aan technisch producenten en organisatoren aan.

  Een idee dat bruist van energie

  Het concept van de Pop-Up Store zindert al een tijdje door de gangen van Stage Freaks. Eerder hebben we het al op bescheiden schaal uitgeprobeerd, maar toen staken de uitdagingen van de pandemie de kop op. Maar vanaf dit jaar pakken we het groter aan dan ooit tevoren! Met een gloednieuwe Pop-Up Store aanhangwagen en een uitgebreid assortiment aan producten, staan we op het punt om een revolutie teweeg te brengen in hoe festivals worden opgebouwd.

  Eenvoudig en efficiënt

  Binnen ons Pop-Up concept draait alles om snelheid en gemak. Daarom hebb

  Lees meer »
 2. Hoe kies je de juiste Gaffa tape?

  Hoe kies je de juiste Gaffa tape?

  Wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen de gaffa tapes en waarvoor is het geschikt?

  Lees meer »
 3. Het aftellen voor Burgers&Gear is begonnen!

  Het aftellen voor Burgers&Gear is begonnen!

  Het aftellen voor het langverwachte festivalseizoen van 2024 is begonnen, en om dit groots te vieren, nodigt StageFreaks jullie uit voor het 'BURGERS & GEAR' kick-off evenement op 16 maart. Dit jaarlijkse festijn is ontworpen om klanten, organisaties, opdrachtgevers, technische producenten en freelancers samen te brengen, terwijl je tegelijkertijd je gear klaarmaakt voor het komende seizoen. En alsof dat nog niet genoeg is, ontvang je ook nog eens 10% korting op bijna het gehele assortiment (bekijk de actievoorwaarde voor meer info). Allemaal terwijl je geniet van een smakelijke hamburger of vegaburger in een ontspannen sfeer.

  Netwerken en Gear Optimaliseren

  Het 'BURGERS & GEAR' evenement biedt een uitgelezen kans om diverse activiteiten te ondernemen. Onder het genot van je favoriete burger kun je:

  Valbeveiliging en klimmaterialen

  Lees meer »
 4. Jouw Peli gereedschapskoffer personaliseren

  Jouw Peli gereedschapskoffer personaliseren

  Werkkoffers, ook wel bekend als toolcases of gereedschapskoffers , zijn onmisbaar voor professionals die hun gereedschap en apparatuur veilig en georganiseerd willen houden. Of je nu een muzikant, fotograaf, technicus of iemand anders bent, een goede toolcase is van onschatbare waarde. Maar waarom zou je genoegen nemen met een generieke standaardkoffer als je de mogelijkheid hebt om hem te personaliseren? In deze blog gaan we dieper in op de redenen waarom je jouw Peli gereedschapskoffer zou moeten personaliseren. En welke mogelijkheden er zijn om dat te doen.

  Waarom een Peli gereedschapskoffer personaliseren?

  Lees meer »
 5. Duracell Procell Batterijen: Intense Power vs. Constant Power

  Duracell Procell Batterijen: Intense Power vs. Constant Power

  Duracell maakt naast consumenten batterijen ook een reeks batterijen die speciaal gemaakt zijn voor professioneel gebruik. Dit zijn de Duracell Procell batterijen. Voorheen waren deze batterijen de ‘Industrial by Duracell’ series. De Procell series is onderverdeeld in twee categorieën, namelijk de Intense en Constant. In deze blog nemen we je mee om precies te begrijpen wat de verschillen hierin zijn. 

  Wat is het verschil tussen de Procell batterijen Intense en Constant?

  Omdat er een brede behoefte is naar de Procell batterijen heeft Duracell ervoor gekozen om twee verschillende productielijnen in te richten, namelijk een voor de Procell Intense Power, en een voor de Procell Constant Power:

  Procell Intense Power is ontworpen om nauwkeurige energie pulsen te leveren en tegelijkertijd langer mee te gaan in apparaten met een hoog energieverbruik en hoge piekstromen.
  Procell Constant Power levert consistent vermogen voor langduriger gebruik

  Lees meer »
 6. Indoor season evenementenbouw - must haves!

  Indoor season evenementenbouw - must haves!

  Het indoor season voor evenementen is alweer gaande. Als evenementenbouwer zijn er enkele essentiële producten die je dit jaar niet mag vergeten. Op deze pagina vind je de ‘go to’ tools en handige tips om dit indoorseizoen weer te ‘nailen‘.

   

  Truss level meetband

  Een truss levelmeetband van Stanley is absoluut onmisbaar in je gereedschapskist tijdens het indoorseizoen. Ons advies: bezuinig hier nooit op. Het is altijd beter om te veel van deze meetbanden te hebben dan te weinig. Met de juiste hoeveelheid kun je de rare trimhoogtes vermijden die zich kunnen voordoen

  Lees meer »
 7. Goed steigerbouw gereedschap is het halve werk

  Goed steigerbouw gereedschap is het halve werk

  Als enthousiaste evenementenbouwer weet je als geen ander dat steigers de ruggengraat en uitgangspunt vormen van elk succesvol evenement en (main)stage. Of je nu een podium voor een muziekfestival bouwt of een tijdelijke steiger/scaff combineert met een truss constructie, het juiste gereedschap is essentieel om de klus veilig en efficiënt uit te voeren. In de evenementenbouw wordt de term Layher gebruikt. Dit is tevens het merk dat uit Duitsland komt en de steigerconstructie is voor bijna alle evenementen. We noemen het in deze blog gewoon steigers, want er bestaan ook steigers van andere merken en die willen natuurlijk niet te veel reclame maken voor alleen Layher..

  In deze blog nemen we je mee door de onmisbare gereedschappen die je nodig hebt voor het bouwen van steigers in de evenementenbranche. We zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent, zodat je kunt vertrouwen op solide constructies die de tand des tijds doorstaan.

  De juiste plaatsing van steigers: precisie

  Lees meer »
 8. De vijf belangrijkste punten voor gehoorbescherming op maat

  De vijf belangrijkste punten voor gehoorbescherming op maat

  Gehoorbescherming op maat

  Gehoorschade is tegenwoordig een groot probleem bij alle leeftijdsgroepen. Gehoorschade heeft oorsuizen tot gevolg en wordt ook wel tinnitus genoemd. Het kan een piep of suis zijn, maar ook krekelgeluiden, het geluid van machines of het testbeeld van een oude televisie. Alle geluiden die je hoort en die niet in de omgeving aanwezig zijn, noemen wij tinnitus of oorsuizen. Gehoorbescherming is essentieel om ons gehoor te beschermen tegen schade veroorzaakt door hoge geluidsniveaus. Dit kan bijvoorbeeld bij concerten, festivals, sportevenementen of zelfs in werkomgevingen zoals fabrieken of bouwplaatsen. Er zijn veel verschillende soorten gehoorbescherming beschikbaar, maar op maat gemaakte oordoppen zijn een van de meest effectieve en comfortabele opties. Om je gehoor het best te beschermen bespreken we in deze blog vijf redenen waarom je

  Lees meer »
 9. Stage Freaks in een nieuw (online) jasje

  Stage Freaks in een nieuw (online) jasje

  Vorig jaar hebben we bij Stage Freaks een mooi jaar gehad en ook in 2023 zijn we positief gestemd. Dit jaar staat centraal voor verbetering en vooruitgang. Er gaan namelijk een hoop leuke dingen aan komen dit jaar die gaan bijdragen aan jouw klantervaring.

  Nieuwe Stage Freaks webshop

  Lees meer »
 10. Stage Freaks geef gastles op het Sint Lucas

  Stage Freaks geef gastles op het Sint Lucas

  Op 20 september 2022 heeft Freek Noordenbosch weer voor de klas mogen staan voor het geven van een gastles aan de leerlingen van de opleiding Podium- en evenemententechniek aan het Sint Lucas. Hierbij heeft hij het één en ander verteld over veiligheidsschoenen en gehoorbescherming.

  Lees meer »