Blog

 1. Indoor season evenementenbouw - must haves!

  Indoor season evenementenbouw - must haves!

  Het indoor season voor evenementen is alweer gaande. Als evenementenbouwer zijn er enkele essentiële producten die je dit jaar niet mag vergeten. Op deze pagina vind je de ‘go to’ tools en handige tips om dit indoorseizoen weer te ‘nailen‘.

   

  Truss level meetband

  Een truss levelmeetband van Stanley is absoluut onmisbaar in je gereedschapskist tijdens het indoorseizoen. Ons advies: bezuinig hier nooit op. Het is altijd beter om te veel van deze meetbanden te hebben dan te weinig. Met de juiste hoeveelheid kun je de rare trimhoogtes vermijden die zich kunnen voordoen

  Lees meer »
 2. Goed steigerbouw gereedschap is het halve werk

  Goed steigerbouw gereedschap is het halve werk

  Als enthousiaste evenementenbouwer weet je als geen ander dat steigers de ruggengraat en uitgangspunt vormen van elk succesvol evenement en (main)stage. Of je nu een podium voor een muziekfestival bouwt of een tijdelijke steiger/scaff combineert met een truss constructie, het juiste gereedschap is essentieel om de klus veilig en efficiënt uit te voeren. In de evenementenbouw wordt de term Layher gebruikt. Dit is tevens het merk dat uit Duitsland komt en de steigerconstructie is voor bijna alle evenementen. We noemen het in deze blog gewoon steigers, want er bestaan ook steigers van andere merken en die willen natuurlijk niet te veel reclame maken voor alleen Layher..

  In deze blog nemen we je mee door de onmisbare gereedschappen die je nodig hebt voor het bouwen van steigers in de evenementenbranche. We zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent, zodat je kunt vertrouwen op solide constructies die de tand des tijds doorstaan.

  De juiste plaatsing van steigers: precisie

  Lees meer »
 3. De vijf belangrijkste punten voor gehoorbescherming op maat

  De vijf belangrijkste punten voor gehoorbescherming op maat

  Gehoorbescherming op maat

  Gehoorschade is tegenwoordig een groot probleem bij alle leeftijdsgroepen. Gehoorschade heeft oorsuizen tot gevolg en wordt ook wel tinnitus genoemd. Het kan een piep of suis zijn, maar ook krekelgeluiden, het geluid van machines of het testbeeld van een oude televisie. Alle geluiden die je hoort en die niet in de omgeving aanwezig zijn, noemen wij tinnitus of oorsuizen. Gehoorbescherming is essentieel om ons gehoor te beschermen tegen schade veroorzaakt door hoge geluidsniveaus. Dit kan bijvoorbeeld bij concerten, festivals, sportevenementen of zelfs in werkomgevingen zoals fabrieken of bouwplaatsen. Er zijn veel verschillende soorten gehoorbescherming beschikbaar, maar op maat gemaakte oordoppen zijn een van de meest effectieve en comfortabele opties. Om je gehoor het best te beschermen bespreken we in deze blog vijf redenen waarom je

  Lees meer »
 4. Stage Freaks in een nieuw (online) jasje

  Stage Freaks in een nieuw (online) jasje

  Vorig jaar hebben we bij Stage Freaks een mooi jaar gehad en ook in 2023 zijn we positief gestemd. Dit jaar staat centraal voor verbetering en vooruitgang. Er gaan namelijk een hoop leuke dingen aan komen dit jaar die gaan bijdragen aan jouw klantervaring.

  Nieuwe Stage Freaks webshop

  Lees meer »
 5. Stage Freaks geef gastles op het Sint Lucas

  Stage Freaks geef gastles op het Sint Lucas

  Op 20 september 2022 heeft Freek Noordenbosch weer voor de klas mogen staan voor het geven van een gastles aan de leerlingen van de opleiding Podium- en evenemententechniek aan het Sint Lucas. Hierbij heeft hij het één en ander verteld over veiligheidsschoenen en gehoorbescherming.

  Lees meer »
 6. Welke Petzl Pixa hoofdlamp heb ik nodig?

  Welke Petzl Pixa hoofdlamp heb ik nodig?

  De donkere dagen komen er weer aan. De hoogste tijd om verlichting aan te schaffen. En wat is nou compacter dan een hoofdlamp, eventueel in combinatie met een helm. In deze blog vergelijken we de populaire Petzl Pixa hoofdlamp serie. Zodat jij weet waar je aan toe bent.

  Lees meer »
 7. Het verschil tussen Meindl Timber Crack en Meindl Timber Pro veiligheidsschoenen

  Het verschil tussen Meindl Timber Crack en Meindl Timber Pro veiligheidsschoenen

  Goede veiligheidsschoenen moeten voldoen aan een aantal wensen en eisen. Ze moeten niet alleen lekker zitten, maar ook doeltreffend zijn. Slechte werkschoenen kunnen tot voetklachten bijdragen. Het is daarom belangrijk dat je goed voor jouw voeten zorgt door degelijke werkschoenen aan te doen. Gelukkig kun jij kiezen uit de mogelijkheden die wij jou bieden. Omdat de keuze toch al zo lastig is zetten we de verschillen tussen de Meindl Timber Crack GTX S2 en de Meindl Timber Pro GTX S2 op een rijtje.

   

   Belangrijke overeenkomsten

  Zowel de Timber Crack als de Timber Pro voldoen aan de strenge snijbescherming, klasse 3. Bij deze beproevingsnorm wordt het prototype blootgesteld aan een kettingzaag met een uitslaande kettingsnelheid van 28 m/s. Voor jouw beeldvorming; de snijbescherming bestaat uit 3 klasse. Hoe lager de waarde geeft een lagere beschermingsniveau aan. Met andere woorden hebben jouw voeten in deze klasse genoeg bescherming! Je zult misschien al gauw h

  Lees meer »
 8. Poen voor je oude werkschoen!

  Poen voor je oude werkschoen!
  Hebben jouw oude werkschoenen hun beste tijd gehad en ben je toe aan nieuwe? Dan ben je bij ons aan het goede adres! In de maand augustus en september zijn jouw oude (werk)schoenen 10% korting waard bij aanschaf van een nieuw paar bij ons in de winkel te Nuenen.
  Lees meer »
 9. Sla je slag tijdens onze Black Friday Specials!

  Sla je slag tijdens onze Black Friday Specials!

  Vanaf maandag 22 tot en met maandag 29 november 2021 zijn er hoge kortingen te vinden in onze webshop. Tijdens onze Black Friday week profiteer je van extra scherpe deals op de merken Mascot Workwear, Steel Blue werkschoenen en alle waterdichte koffers! Met kortingen van 20% op alle merkproducten ben je verzekerd van de beste deal.

  Lees meer »
 10. Wat is nu een goed alternatief voor de Meindl Airstream MFS GTX® SB?

  Wat is nu een goed alternatief voor de Meindl Airstream MFS GTX® SB?

  In dit blog gaan we je haarfijn uitleggen wat de verschillende alternatieven zijn voor de Meindl Airstream en Meindl Woodwalker modellen zodat jij de juiste keuze kunt maken.

  Lees meer »