Retourneren & ruilen

Wil je graag iets ruilen of retourneren? Dat kan uiteraard. Hiervoor kun je gebruik maken van het retourformulier dat met je bestelling is meegeleverd of het Europees modelformulier (zie hiervoor het kopje Herroepingsrecht). Vul dit retourformulier in en stuur het samen met de te retourneren/ruilen producten terug naar Stage Freaks.

Zodra wij je product(en) retour hebben ontvangen, krijg je per e-mail een bevestiging van ons. Als je iets retourneert zullen wij het volledige aankoopbedrag -inclusief eventuele (standaard) verzendkosten voor de heenzending- binnen 14 dagen terugstorten op je rekening. 

Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze winkel om je product(en) zelf te retourneren. We zien je immers altijd graag aan de Esp 252 in Eindhoven! We maken hier dan graag de retour in orde. En als je er dan toch bent kun je mooi direct een vervangend product uitzoeken. Of een andere maat ervan passen (bij schoenen, kleding of bijvoorbeeld een harnas). Allemaal onder het genot van een kopje koffie natuurlijk!

LET OP: controleer altijd eerst of je product wel voldoet aan de retourvoorwaarden !
LET OP: we moeten binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling de zending met het ingevulde retourformulier bij ons binnen hebben!

Je mag je retourpakket binnen Nederland gratis opsturen naar:

Stage Freaks 
antwoordnummer: 11198 
5600 VC Eindhoven.


Retour vanuit het buitenland

Je kunt natuurlijk ook iets retourneren vanuit het buitenland. Dan verstuur je de zending gewoon via een lokale pakketservice. Houd er wel rekening mee dat de verzendkosten van de retourzending vanuit het buitenland volledig voor eigen rekening zijn.

Vanuit het buitenland stuur je je retourpakket naar:

Stage Freaks
Esp 252
5633 AC
Eindhoven
Nederland

LET OP: de zending met het ingevulde retourformulier moet binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling bij ons binnen zijn!


Hoe retouneer ik artikel(en)?

Stap 1: Retourvoorwaarden
Kijk voordat je je pakket wilt opsturen eerst of je bestelling voldoet aan de retourvoorwaarden. Het is belangrijk dat je dit altijd doet. Een aantal producten uit ons assortiment kunnen namelijk niet geretourneerd worden.

Stap 2: Artikelgegevens
Als je je pakket klaar maakt voor de retourzending hoor je een aankoopbewijs mee te sturen. Je kunt hiervoor gebruik maken van het meegezonden retourformulier. Mocht je deze niet hebben ontvangen kun je die hier als nog downloaden en uitprinten. Vul het retourformulier in en stop deze bij je retourzending. 

Stap 3: Retourneren
Retourneren gaat heel eenvoudig. Dit kan vanuit Nederland gratis naar antwoordnummer: 11198, 5600 VC Eindhoven. Je kunt het antwoordnummer op papier schrijven en deze op het pakket plakken of het retourenetiket van het retourformulier gebruiken. Retourneren vanuit het buitenland kan via een lokale pakketservice en kan verstuurd worden naar: Stage Freaks, Esp 252, 5633 AC, Eindhoven. De kosten hiervoor vallen voor jouw rekening. 

Stap 4: PostNL verzending
Het pakket kun je afgeven bij een PostNL Servicepunt of Business Point. Klik hier om het dichtstbijzijnde Servicepunt of Business Point te vinden bij jou in de buurt. Vraag bij het afgeven van het pakket altijd om een bewijs van afgifte. Mocht je pakket onverhoopt kwijtraken tijdens de verzending, dan heb je zo een bewijs dat je het naar ons hebt opgestuurd. 


Retourvoorwaarden

 • Uitzonderingen

  Een aantal artikelen kunnen helaas niet worden geretourneerd of geruild. Hieronder vallen:

  • Op maat gemaakte artikelen zoals gehoorbescherming op maat, touwen en bedrukking.
  • Producten die binnen de bedenktermijn kunnen bederven of verouderen.
  • Audio- en video-opnamen en computerprogrammatuur, indien de koper de verzegeling heeft verbroken.

  Lees hier ook de mogelijkheden als je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht.

 • Bedenktijd en ontbindingsrecht
  Als je een aankoop doet bij Stage Freaks heb je 14 kalenderdagen bedenktijd. De bedenktijd begint op het moment dat je jouw bestelling ontvangt. Deze periode geeft je de mogelijkheid het product te bekijken en geeft je de tijd om na te denken of je de bestelling wilt houden of retourneren. Binnen de bedenktijd heb je als koper het recht om, zonder opgave van reden, de koop te ontbinden. Dit ontbindingsrecht geldt uitsluitend wanneer je het product hooguit hebt gebruikt, in zoverre dat je kunt beslissen of je het wilt houden of niet. Het recht op ontbinding geldt niet wanneer je handelt in beroep of bedrijf.
 • Niet‐toegestane handelingen
  Als koper mag je, met betrekking tot het product waarvan de koop ontbonden is/wordt, geen handelingen verrichten die zijn voorbehouden aan de fabrikant of door de fabrikant aangewezen personen. Indien je handelingen verricht waardoor waardevermindering aan het product ontstaat of waardoor het product door Stage Freaks niet meer als nieuw kan worden aangeboden dan kunnen deze bij jou in rekening worden gebracht. Welke handelingen niet toegestaan zijn, vind je meestal in de bij het product geleverde beschrijving, handleiding of op de website van de fabrikant. Zo mag je bijvoorbeeld geen verzegelingen, onderdelen of serienummers verwijderen.
 • Schadevergoeding door de koper
  Als je binnen de bedenktijd de producten niet compleet terugzendt, ze in beschadigde of anderszins verslechterde toestand terugzendt, kun je aansprakelijk worden gesteld voor de schade die daardoor is ontstaan. Dit geldt ook indien de schade is ontstaan tijdens gebruik in naleving van de voorschriften van de fabrikant. Dit is alleen anders wanneer de schade is ontstaan bij het uitproberen van het product, zoals dat in een winkel ook zou kunnen. Als koper kan je de verplichting tot schadevergoeding voorkomen door het product na aflevering niet te gebruiken en alle vereiste zorg te dragen om beschadiging te voorkomen. Dit kun je doen door nauwkeurig alle retour instructies na te leven die Stage Freaks bij de aanvraag verstrekt. Bij beschadiging of tenietgaan van een product heeft Stage Freaks het recht op schadevergoeding, tenzij de schade een aantoonbaar direct gevolg is van normaal gebruik. Normaal gebruik heeft uitsluitend het doel het product uit te proberen. Ook moeten hierbij de voorschriften zijn opgevolgd die behoren bij het product of de retourzending.

Herroepingsrecht

Wat is herroepingsrecht?
Één van de rechten die jij als consument hebt is het herroepingsrecht. Dit houdt in dat je altijd van een aankoop kunt afzien. Dus ook van een (online) besteld product. Stage Freaks biedt jou dus ook dit herroepingsrecht (ook wel ‘recht van ontbinding genoemd’). Je hebt veertien dagen bedenktijd. Als het product nog in goede staat is, mag je het binnen die veertien dagen altijd naar ons terugsturen. En je geld terugkrijgen. 

Aanspraak maken op het herroepingsrecht
Als je een beroep wilt doen op dit herroepingsrecht, gebruik dan het formulier herroepingsrecht. Dit formulier heb je samen met je factuur in een e-mail ontvangen. Geef op dit formulier aan van welk product je afziet en welke kosten je vergoed wilt krijgen. Zorg er vervolgens voor dat dit product in goede staat binnen veertien kalenderdagen bij ons binnen is.

Herroepingsrecht formulier
Zodra je de betaling van jouw bestelling hebt voltooid ontvang je een geautomatiseerde e-mail met de factuur van je bestelling. In de bijlage van deze e-mail vind je ook het Europese modelformulier voor herroeping. Ook kun je het formulier hier downloaden .

LET OP: Het formulier herroepingsrecht is iets anders dan ons retourformulier. Het retourformulier is namelijk ook te gebruiken als een product bijvoorbeeld gerepareerd moet worden. Het formulier herroepingsrecht dient echt alléén om volledig van je aankoop af te zien!