StagefreaksStagefreaks

Gaffa tape

Ons uitgebreide assortiment tape bestaat onder andere uit gaffa tape De bekende merken als Nichiban Tape en Mega tape liggen bij ons voor u klaar. Onze producten zijn van hoge kwaliteit, waardoor u deze lang en met plezier gebruikt. Bij Stagefreaks adviseren wij u graag en leveren u de juiste Gaffa tape snel. Wij staan voor service en kwaliteit garant.

Meer informatie over gaffa tape

12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

Gaffa tape: hoe kies je de juiste?

Gaffa tape (ook wel linnen tape of gaffertape genoemd) is het meest veelzijdige stukje tape dat voor de meest uiteenlopende toepassingen ingezet wordt. Dit wordt vaak verward met duct tape. Iedereen heeft ooit wel eens duct tape gebruikt: als noodoplossing voor snelle en acute reparaties, voor het tijdelijk vastplakken of bundelen van materialen of voor het stralen of het markeren van bepaalde ondergronden. Doordat duct tape in de meeste gevallen wél lijmresten achter laat en gaffa tape niet, wordt voornamelijk Nichiban gaffa tape gebruikt in de evenementenbranche.

Omdat er zoveel toepassingen zijn waarvoor gaffa tape ingezet kan worden, zijn er ook verschillende soorten duct tape. Maar hoe kies je de juiste? Wij leggen uit waar je op moet letten.

Waar gebruik jij gaffa tape voor?

Er zijn verschillende soorten gaffa tapes. Om het juiste product te kiezen kun je het beste kijken naar jouw werkzaamheden. Waar ga je de gaffa tape voor gebruiken? Gebruik je sterk klevende tape meestal voor algemene toepassingen zoals bundelen of maskeren, dan kun je het beste voor een basis gaffa tape gaan. Voer je werkzaamheden uit in de buitenlucht? Dan is een weerbestendige Nichiban gaffa tape de beste keuze. Daarnaast bestaan er ook gaffa tapes die gebruikt worden voor industriële toepassingen zoals straalwerkzaamheden. Dit soort tape wordt ook wel straaltape genoemd.

Verschillen in gaffa tapes

De verschillen tussen de tapes zitten in grofweg 2 aspecten:

  • Drager: De drager van de gaffa tape wordt versterkt door de linnen verweving (vakterm: mesh). Hoe dichter deze verweving is, hoe sterker de tape is en hoe makkelijker deze met de hand is te scheuren. Ondanks dat de gaffa tape makkelijk met de hand is te scheuren, is de tape enorm sterk. Dit bepaalt dus voor een gedeelte de kwaliteit van de tape. Heeft u een simpele toepassing zoals het tijdelijk bundelen, dan voldoet vaak een drager die een wat lagere mesh heeft. Wilt u bijvoorbeeld een gaffa tape voor langere tijd inzetten en moet deze bestand zijn tegen zware belastingen, zoals het bundelen van staal, dan wordt een hogere mesh geadviseerd.
  • Lijmlaag: De lijmlaag is een ander belangrijk aspect aan de gaffa tapes. De meest voorkomende lijmlagen zijn hotmelt en natuurrubber. Beide lijmlagen zijn gemaakt van ander materiaal en hebben ieder dus ook andere kenmerken. We nemen deze twee even onder de loep.

Hotmelt: dit is de benaming voor synthetische lijmen in de vorm van een vaste stof. Door verhitting worden deze lijmen vloeibaar en kunnen ze worden aangebracht op de drager. Vandaar dat het ook hotmelt wordt genoemd. Bij het afkoelen ontstaat er cohesie en is de lijm klevend. Deze lijmlaag staat erom bekend dat er een hoge aanvangskleefkracht is. De gaffa tapes met een hotmelt lijmlaag worden daarom vaak ingezet voor toepassingen die voor kortere duur zijn.

Natuurrubber: deze lijmlaag is gemaakt van, zoals de naam al zegt, natuurrubber. Dit wordt onder andere uit melk van de rubberboom en hars gehaald. De voordelen van deze lijmlaag is de langere inzetduur waarbij de kleefkracht ook bij een langere inzetduur zeer sterk is. Daarbij laat deze lijmlaag geen lijmresten achter, ook bij langere en zwaardere inzet.

Kiezen maar! (of schakel het Stagefreaks team in)

Nu weet je waar in grote lijnen de verschillen in zitten, maar hoe kies je de juiste gaffa tape? Dat blijft altijd lastig om zo te zeggen, daarom is het belangrijk om te kijken wat exact de toepassing is. Iedere gaffa tape heeft unieke kenmerken en voordelen waardoor deze geschikt is voor bepaalde toepassingen.

Deze vragen kunnen je helpen bij de keuze van de juiste gaffa tape:

  • Waarvoor wordt de tape ingezet?
  • Op welke ondergrond wordt de tape geplakt?
  • Hoelang wordt de tape ingezet?
  • Wordt de tape binnen of buiten gebruikt? Of blootgesteld aan weersinvloeden?
  • Wordt de tape blootgesteld aan (zware) belasting?
  • Moet de tape zonder lijmresten te verwijderen zijn?

Kom je er niet uit?

Geen nood, ons team staat voor je klaar voor advies op maat. Heb je een specifieke toepassing of twijfel je nog wat voor jou de juiste tape is, dan kunnen zij altijd de oplossing aandragen. Zij geven je een klantspecifiek advies en koppelen daar de juiste tape aan. Je kunt je namelijk om veel dingen druk maken, maar niet over je tapes. Daar moet je altijd op kunnen vertrouwen!

Ga direct naar de webshop om gaffa tape te bestellen of bel met één van ons voor een advies op maat: +31 (0)40 780 5234

Kies de juiste Gaffa tape

stacey

Voor optimale veiligheid en een eenvoudige manier van werken, is het belangrijk om de juiste Gaffa tape te kiezen. Welke producten voor jou het meest geschikt zijn, is afhankelijk van je werkzaamheden.

In ons assortiment vind je diverse soorten Gaffa tape, geschikt voor uiteenlopende doeleinden. We helpen je graag bij je keuze. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

 

Gaffa tape gratis en snel bezorgd.

Bestel je via onze webshop? Dan profiteer je van de volgende voordelen:

Uitstekende service
Gratis bezorging vanaf €60,50
Snelle levering
Altijd het juiste advies
14 dagen - Niet goed, geld terug

 

Persoonlijk advies

Wil je graag uitgebreider advies op maat? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in onze winkel.

 

Klaar om te bestellen? Via ons eenvoudige bestelproces voltooi je jouw bestelling binnen enkele minuten.