Schouderbeschermer GISS harnasSteiger- en evenementsteigerbouwers kampen veel met schouderklachten door het dagelijks dragen van veel zwaar materiaal. Zo heeft 37% van de steigerbouwers/-monteurs klachten aan de schouders. Bij 21% van deze gevallen zijn de klachten chronisch. Steigermonteurs verplaatsen dagelijks 5.000 tot 15.000 kg aan materiaal met de hand. Veel van dit materiaal rust op de schouder tijdens het verplaatsen. De laatste jaren is er veel onderzoek geweest naar een oplossing hiervoor en deze is nu gevonden! De overheid heeft niet stil gezeten en heeft direct deze schouderbescherming verplicht bij het dragen van gewicht op de schouder.
 

Schouderklachten zijn dus een groot probleem voor werkgevers en werknemers. Rugklachten komen overigens nóg vaker voor. Van de steigerbouwers heeft 61% rugklachten, waarvan 31% langdurig. Door het vaak sjouwen van zwaar materiaal op de schouder kun je verschillende fysieke problemen krijgen. Spierverlamming, slijtage van het schoudergewricht, rugklachten en ongevoeligheid van de huid zijn de voornaamste problemen die worden veroorzaakt. Een schouderbeschermer om problemen van de schouder en de rug te verminderen is dus een noodzakelijk hulpmiddel voor de steiger- en evenementenbouw branches. Het is natuurlijk niet zo dat alleen in die sectoren gewicht op de schouder gedragen wordt. Vandaar dat de overheid heeft besloten deze schouderbescherming verplicht te stellen voor iedereen die gewicht op z'n schouder draagt tijdens het werken. De schouderbeschermer is er dus net en hij is nu al verplicht. Hij kwam zo positief uit de tests dat dit onvermijdelijk was. Voorkom boetes en verder letsel en draag dit persoonlijk beschermingsmiddel!

 

schouderbescherming op harnasMinder last van schouders en rug
De resultaten van het onderzoek zijn gebaseerd op een groep steigerbouwers die voorafgaand zowel schouder- als rugklachten hadden. Na 3 maanden daalden de schouderklachten met 30% en de rugklachten met zelfs 50%. Voor werkgevers wil dit zeggen dat het verzuim sterk zal dalen en voor werknemers zorgt het voor een aangenamere werksituatie en voor minder pijn, ook in het privé leven. De schouderbeschermer heeft dus een driedubbel effect.

Arsenaal aan voordelenSchouderbescherming met harnas
De schouderbeschermer is aangenaam voor je fysieke gesteldheid en het verzuim zal dalen, maar dit zijn nog lang niet alle voordelen die de schouderbeschermer met zich meebrengt. Het weegt namelijk maar 200 gram, heeft een “kusseneffect” wat ervoor zorgt dat de steigerbouwer het gevoel met het materiaal niet verliest, het is van duurzaam materiaal gemaakt, het is slijtvast, onbrandbaar en gaat minimaal 1 jaar mee. Ook de onderliggende kleding en harnasgordel worden niet meer beschadigd. De schouderbeschermer kan op maat gemaakt worden en kan zowel links als rechts gedragen worden. Het is bestand tegen alle weersomstandigheden en chemische stoffen (mits deze niet te geconcentreerd zijn). De geschatte besparing per werknemer op basis van het ziekteverzuim en hoger werktempo is €415,- en na 3 maanden dragen was niemand van de onderzoeksgroep nog afwezig wegens schouderklachten. De schouderbeschermer is eenvoudig te plaatsen op klimharnassen, zowel links als rechts en heeft een hoge treksterkte waardoor hij niet snel breekt bij gebruik. Ook is de schouderbeschermer in combinatie met klimharnas verkrijgbaar. 

 

Schouderpad

Wees dus verstandig en schaf de schouderbeschermer aan. Je voorkomt boetes, je werkt sneller, je hebt minder verzuimdagen, je privéleven wordt aangenamer, het gewicht op de schouder wordt verdeeld en het is dus minder zwaar en last but not least: hij is erg gemakkelijk te bevestigen, je kunt hem namelijk zo vast of los knopen en hij zit niet eens in de weg. Kortom, de schouderbeschermer is onmisbaar in de moderne evenementenbouw en steigerbouw.