Worden dit jouw nieuwe werkschoenen?

geplaatst op 28/09/2016| Posted in Nieuws

Meet Steel Blue!

Steel Blue begon in 1995 met zijn werkschoenen in Australië, waar het markleider is. Inmiddels hebben ze naam gemaakt in andere continenten en wordt het merk in hoog tempo bekender. Wordt Steel Blue de nieuwe standaard voor veiligheidsschoenen? Zelf zeggen ze hierover: we willen niet de grootste zijn, maar wel de beste. Laten we eens kijken hoe ze dat doen en wat dat voor jou betekent.

Acties van Steel Blue
In elk geval weten ze wat de meesten van ons leuk vinden. Zo hebben ze samen met Voetbal International een actie opgezet: de Save van de maand. Door jouw favoriete redding te kiezen maak je kans op twee comfort seats bij een wedstrijd van jouw favoriete Nederlandse club. Op de site van VI lees je daar meer over.

Steel Blue denkt ook aan (onze) vrouwen. In oktober is er een speciale Pink Ribbon-actie tegen borstkanker, iets waar een op de vijf vrouwen mee te maken krijgt. Bij aanschaf van de Southern Cross Ladies Pink S3, een heel mooie veiligheidsschoen voor dames, staat Steel Blue een deel van de opbrengst af aan Pink Ribbon.

Ok leuk! Maar hoe zit het met de kwaliteit en comfort van Steel Blue werkschoenen?

Technologie
Er wordt een uitgebreide range van technologieën toegepast in Steel Blue-schoenen, waarbij steeds opvalt dat een hoge mate van bescherming wordt gecombineerd met een zeer hoog comfort. Het is de eerste onderneming die een driedubbellaagse zool ontwikkelde met Poron: de Tri-Sole technologie. Als je daar meer van wilt weten kijk je gewoon bij onze Steel Blues, daar wordt het perfect uitgelegd. Het resultaat is in elk geval steeds: perfecte pasvorm, lange levensduur, optimale bescherming en hoog draagcomfort.

Wat aan Steel Blue schoenen opvalt, is dat ze minder wegen dan andere werkschoenen. Een groot pluspunt, want je moet er de hele dag op lopen tijdens je werk.

Prijs/kwaliteitsverhouding
Als je leest wat er in Steel Blues allemaal wordt toegepast, krijg je het idee dat je met een soort van Rolls Royce onder de werkschoenen te maken hebt. Dat is duur speelgoed. En is Meindl niet de absolute top op het gebied van werkschoenen? We kunnen stellen dat Steel Blue werkschoenen absoluut in de buurt komen ban Meindls. Ze zijn lichter en vooral: een stuk goedkoper. Voor het geld van een paar Meindls heb je bijna twee paar Steel Blues! Wij zijn dus zeer te spreken over deze schoenen.

Gezondheid
Steel Blue claimt dat zijn werkschoenen minder belastend zijn voor de voeten, knieën, heupen en onderrug door een betere schokabsorbtie. Soepeler zolen, een licht gewicht en hoog comfortgehalte zorgen voor minder stress op voeten en onderlichaam. Feit is dat Steel Blue vanaf de oprichting in Australië daar samenwerkt met overkoepelende organisaties van fysio- en podotherapeuten. Men is betrokken bij de gezondheid van de klanten.

Inlegzolen en normering
Wist je dat het gebruik van inlegzolen ertoe kan leiden dat je werkschoenen niet meer gecertificeerd zijn? Ze wijken dan namelijk af van de geteste norm. Hierdoor vervalt de aansprakelijkheid van de leverancier. Veel mensen weten dit helemaal niet. Door het zelf plaatsen van inlegzolen kunnen de eigenschappen van de schoen worden beïnvloed. Zo kunnen je tenen hoger zitten, met het risico op letsel. En de antistaticiteit van de schoen wordt bepaald door de schoen in combinatie met de inlegzool.

In Nederland is er een samenwerking tussen Steel Blue en Toppodotherapie Nederland, een landelijk netwerk. Steel Blue-schoenen met een inlegzool van Toppodotherapie Nederland blijven gecertificeerd!

OK, they talk the talk. But do they walk the walk?

Bij elke Steel Blue werkschoen in de shop van Stagefreaks kun je lezen welke technologie wordt toegepast en wat je daar aan hebt. Maar écht weten doe je het pas wanneer je de schoenen draagt en ermee gaat werken. Waarom zou je je vertrouwde merk verlaten en op Steel Blue’s gaan lopen? Simpel, Steel Blue geeft een 100% comfortgarantie. Dat betekent dat jij de schoenen de eerste maand terug kunt brengen. Gewoon omdat jij vindt dat ze niet lekker genoeg zitten. Je mag de schoenen ruilen of je geld terug vragen. Je hoeft niet in discussie te gaan: het gaat om wat jij vindt!