Safe Up Hamerhouder

Gereedschap aan een harnas bevestigen

In een eerder blogartikel heb je kunnen lezen over de Safe Up-valbeveiliging voor gereedschap van Stagefreaks. Niet gelezen? Het komt er op neer dat Stagefreaks een lijn uitbrengt met hoogwaardige beveiligingsartikelen: Safe Up. Het artikel gaat over de multiriem waaraan gereedschapshouders kunnen worden bevestigd. Deze kunnen niet verschuiven. Het gereedschap is d.m.v. een krulsnoer beveiligd tegen vallen.

Je kunt je afvragen waarom je een riem nodig hebt wanneer je in een harnas werkt. Want een harnas is zelf een uitgebreid soort gordel. Het zou handig zijn wanneer je daar rechtstreeks gereedschap aan kunt bevestigen. Dat vinden wij ook. Daarom brengt Stagefreaks de houders uit in twee versies: voor de multiriem en voor aan een harnas. Bij de harnas-versie worden de houders eenvoudig met een nylon band om de riem bevestigd. Gesp sluiten en je bent klaar.

De Safe Up-lijn biedt meer artikelen voor het gebruik met een harnas. Deze variëren van handig, zoals de spietas, tot verplicht, zoals de schouderbescherming en tot levensreddend, zoals de Trauma Relief Strap.


Safe Up-houders

Hieronder zie je onze houders voor hamer, ratel en waterpas. De houders hebben een dubbele laag van kwaliteitsleer aan voor- en achterkant. De blindklinknagels zien er niet alleen prachtig uit, maar dienen om het uitscheuren van naden te voorkomen. Bij elke houder hoort een nylon band met gesp, waarmee de houders aan het harnas worden verbonden. Hamer- en ratelhouder hebben links en rechts een metalen ring. Hieraan koppel je het elastische krulsnoer, dat ook aan je gereedschap is bevestigd. Wanneer je gereedschap valt, komt het niet ver. Veilig voor anderen en fijn voor jou, want je hoeft niet naar beneden om je gereedschap op te pikken.

 

Veilige houders voor aan je harnasgordel

Safe Up hamerhouder
Hamerhouder
Safe Up ratelhouder
Ratelhouder
Safe Up waterpashouder
Waterpashouder

 

Petzl harnasgordel
Aan een Petzl harnas
Rock Empire harnasgordel
Aan een Rock Empire harnas
Safe Up ratelhouder details
Details verbindingen

 

Andere Safe Up-artikelen

Onze houders zijn handig en bevorderlijk voor de veiligheid. Daarnaast heeft Safe Up meer beschermingsmiddelen. Vanwege de toename aan schouderklachten is per september 2015 het dragen van schouderbescherming bij een harnas verplicht gesteld. Stagefreaks heeft hiervoor een comfortabele oplossing. De Safe Up-schouderbescherming verdeelt het gewicht over de schouders waardoor je minder snel schouderklachten zult krijgen. Je plaatst ze eenvoudig onder de schouderbanden van een harnas. De zachte onderkant van de schouderbescherming voelt comfortabel aan. De bovenkant is gemaakt van kwaliteitsleer en is bestand tegen weersinvloeden en chemicaliën. Wanneer je beweegt, zal de vorm van de beschermer zich aanpassen aan je schouder.

De Safe Up-Trauma Relief Strap is een must wanner je in een harnas werkt. Je kunt er ernstig letsel mee vermijden. Na een val hang je in het harnas totdat je wordt bevrijd. Je bloedcirculatie wordt dan met name bij de liezen belemmerd, waardoor je op den duur buiten bewustzijn raakt. Dit ‘Harness Suspension Trauma’ kan dit zelfs dagen later een losschietend bloedpropje veroorzaken, met ernstige gevolgen. We raden je zeker aan om het blogartikel over de Trauma Relief Strap en het Harness Suspension Trauma te lezen. De Trauma Relief Strap zit vast aan je harnasgordel en kan na een val met een enkele beweging worden geopend. Daardoor heb je de beschikking over een voetlus, die met een lijn aan de harnasgordel is verbonden. Je hoeft alleen maar te gaan staan om de afknelling bij de liezen te stoppen.

Je kunt ook nog onze Safe Up-spietas aan je harnasgordel bevestigen. Wat stop jij eigenlijk in zo’n tas? Laat het ons weten!

Safe Up Schouderbescherming
Schouderbescherming
Safe Up Trauma Relief Strap
Trauma Relief Strap
Safe Up Spietas
Spietas