Evenementen Rigging spant hijs set

Hijsen via een spant of ander type balk vereist een specifieke set hardware. Deze Evenementen Rigging set bevat alles voor een veilige hijsoperatie. De Daisy Chain sling maakt de bevestiging sterk rond verschillende types balken. Met een eigen keuze in touw lengte stem je de set volledig af op je eigen eisen.

 • Hijsen vanaf alle balken
 • Configureerbaar naar eigen wens
 • Op elkaar afgestemde onderdelen
Keuze afhankelijk
Vanaf

Excl. BTW € 231,42

Toevoegen om te vergelijken
SKU
SF-Eventrig-SH-BP
Vanaf

Excl. BTW € 231,42

Keuze afhankelijk
Evenementen Rigging spant hijs set aanpassen
Rock Empire Daisy Chain Profi   + Excl. BTW € 40,00
Harken Rope pulley met ratelfunctie EN13157   + Excl. BTW € 160,00

* Verplichte velden

Uw aanpassing
DOOR U SAMENGESTELD
Evenementen Rigging spant hijs set
Evenementen Rigging spant hijs set

Op voorraad

Excl. BTW € 231,42

Samenvatting
  Specificaties
  Merk Stage Freaks

  De Evenementen Rigging Spant Hijs set bestaat uit een verstelbare sling, karabiner voor het bevestigen van de katrol aan de sling, pulley met ratelfunctie, hijstouw in alle lengtes en een haak voor de grounder om het touw door te laten zakken. Met deze onderdelen hijs je gemakkelijk vanuit alle soorten spanten.

  De sling

  Bij het hijsen uit spanten is de positie van de katrol belangrijk. Deze wil je vanwege stabiliteit en veiligheid zo dicht mogelijk tegen het spant aan hangen. Een reguliere sling past vaak ongeveer om een spant waardoor dit niet mogelijk is. Met de Daisy Chain spant van Rock Empire kies je zelf een lengte waardoor je katrol altijd op de juiste plek hangt. De sling bestaat uit 9 verschillende ringen die elk tot 22 kN in elke richting belast kunnen worden.

  De pulley

  De Harken Rope pulley is speciaal gemaakt voor zwaardere belastingen. De katrol beschikt over een ratelfunctie waardoor het hijsen gemakkelijk in 1 richting kan. Deze pulley heeft een swivel aan de bovenkant zitten, waardoor je zo min mogelijk weerstand hebt tijdens het hijsen. Ook beschikt hij over een rem waardoor je bij zwaardere takelklussen de last niet altijd hoeft te dragen.

  De karabiners

  Deze set komt met 2 type karabiners. De Petzl OK triact-lock karabiner verbindt de sling met de pulley. De vergrendeling is veilig en springt niet zomaar open. Hiernaast beschikt de set ook over een stalen haak. Deze haak kan door de grounder gebruikt worden om het touw door te leiden. Hierdoor kan de last sneller dalen onder veilige omstandigheden.

  Het hijstouw

  Kies zelf een optimale lengte voor het 14 mm hijstouw. Hierbij is het belangrijk te denken aan voldoende lengte touw. Hij moet immers op én neer vanaf het hoogste hijspunt. Een deel extra touw kan door de grounder gebruikt worden voor gemakkelijker hijsen.

  (0) review.
  Schrijf uw eigen review
  U plaatst een review over:Evenementen Rigging spant hijs set
  Uw waardering
  Alternatieven