Veilig werken op hoogte evenementen cursus

€ 325,00 € 393,25
Artikelnummer
SF-VWOH-E
Reserveer

Bij het werken op hoogte in de evenementen zijn efficiëntie en snelheid belangrijk, maar staat veiligheid op de eerste plaats. Met deze cursus met twee jaar geldigheid beperk jij de risico’s die komen kijken bij het veilig werken op hoogte in de evenementen (VWOH-E). Je leert de vereiste kennis en vaardigheden om efficiënter en veilig te werken op hoogte. De ervaren instructeur vertelt jou wat je wel of juist niet moet doen en geeft je tips & tricks uit de eerste hand. Hierdoor vergroot jij jouw know how.

Het enige wat je mee hoeft te nemen is je werkschoenen en je goede zin, de rest regelen wij. Uit hygiënisch oogpunt is het wel toegestaan je eigen klimhelm mee te nemen. Nadat je de cursus bestelt en de betaling hebt voldaan nemen we contact met je op om je op een gewenste datum in te plannen. De cursus wordt vaak gegeven dus er is altijd een geschikte datum te vinden.

Het doel van de cursus

Werken op hoogte in de evenementen brengt risico’s met zich mee. Daar wil je natuurlijk graag tegen beschermd zijn. Hierom gebruik je valbeveiliging en andere PBM’s. Die moet je dan wel gebruiken op de manier en toepassingsgebied waarvoor het bedoeld is. Ook de overheid en je werkgever willen je beschermen tegen de risico’s bij het werken op hoogte in de evenementenbranche (VWOH-E). Werken op hoogte doe je al snel en vanaf 2,5 meter in Nederland en vanaf 2 meter in België is valbeveiliging dan ook verplicht.

Tijdens deze cursus leer je van een ervaren kliminstructeur wat er allemaal komt kijken bij werken op hoogte in de evenementenbranche. In de trainingshal staat een Layher-steiger en een truss opgesteld en krijg je te maken met reële situaties waarmee jij in aanraking komt tijdens werkzaamheden in de evenementen. Na het doorlopen van deze cursus beschik jij over de juiste kennis en vaardigheden. Je kunt deze cursus ook met een groep volgen of op een eigen locatie. Dan kunnen we nog specifieker inspelen op werksituaties en deze samen veiliger maken.

Voor wie is de cursus bedoeld

De training is bedoeld voor iedereen die werkzaamheden op hoogte uitvoert en gebruik dient te maken van valbeveiliging, denk hierbij aan freelancers werkzaam als evenemententechnicus, decorbouwer, steigerbouwer enzovoorts. Het veilig gebruik van valbeveiliging wordt op praktische wijze uitgelegd. ‘Werken op hoogte’ is een breed begrip, hieronder vallen onder andere riggingwerkzaamheden en klimmen, maar ook positioneren op platformen, steigers, ladders en in hoogwerkers zoals cherry pickers.

Inhoud van de training:

Tijdens de opleidingsdag veilig werken op hoogte in de evenementen (VWOH-E) leer je op een veilige en efficiënte manier te werken. Dit is goed voor je zelfvertrouwen en vergroot de veiligheid van jou en je collega’s. Er wordt gewerkt aan de know how en risico beperking.

Hierbij komen de volgende onderdelen aanbod:

  • Efficiënt en vooral veilig werken in de evenementen
  • Tips & tricks van een ervaren docent
  • Waar moet je op letten bij werken op hoogte
  • Hoe werkt valbeveiliging en hoe ga je daar mee om
  • Het toepassen van verschillende technieken en knopen
  • Kennis van de complete uitrusting en de uiteenlopende materialen
  • Welke gevaren komen er kijken bij het werken op hoogte in evenementen
  • Keuringen & normeringen
  • Wet- & regelgeving

Na afloop van de cursus ontvang je een persoonlijk certificaat met een geldigheid van 2 jaar. Dit betekent dat jij over voldoende kennis beschikt en dat je de geleerde technieken beheerst. Daarmee toon jij jouw ‘vakbekwaamheid’ aan op het gebied van veilig werken op hoogte.

Cursusgegevens & data

Deelname en inplannen van de cursus wordt persoonlijk met je overlegd. Nadat je het cursusproduct hebt besteld en de betaling voldaan is, nemen wij contact met je op en regelen we samen een datum die jou het beste uitkomt. De cursus wordt nagenoeg dagelijks gegeven. Er is altijd een geschikte datum te vinden.

Tijdens de cursusdag zijn er maximaal 8 deelnemers, hierbij is er een maximum van 5 deelnemers per docent. Er is geen vooropleiding of ervaring vereist, maar je moet wel zeker weten dat je geen extreme hoogtevrees hebt. Een beetje hoogtevrees is gezond en daar zullen we jou dan ook bij ondersteunen. Indien je beeldmateriaal hebt van de werksituaties waar je met valbeveiliging werkt, kun je deze meenemen en zal de instructeur hierop inspelen!

Praktische informatie

De cursus duurt van 8.30u tot ongeveer 16.00u. Hierbij wordt tussen 8.00u en 8.15u verzameld in het opleidingscentrum. De cursus wordt in Steenbergen of op eigen locatie (indien gewenst) gegeven. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig en koffie, thee, fris en lunch zijn inbegrepen.

Na het doorlopen van deze cursus en het opdoen van klimervaring kun je deelnemen aan de vervolgcursus: Redden op hoogte cursus in de evenementen. Dan leer je wat te doen bij ongevallen.


*Cursusvoorwaarden
Specificaties
Levertijd Reserveer
Merk Stage Freaks
Code95 Nee
Geldigheid 2 jaar
Locatie Steenbergen
Anderen bekeken ook