Redden op hoogte evenementen cursus

De cursus redden op hoogte in de evenementen is de aanvulling op de veilig werken op hoogte evenementen cursus. Hiermee breng jij je kennis naar een hoger niveau en kun je veilig een redding uitvoeren. Jij leert hierbij hoe je moet handelen in een panieksituatie. Snelheid en kundigheid is geboden om leed te beperken. Hiermee vergroot jij de kennis om jouw collega veilig naar beneden te krijgen na een val of ander ongeval. Deze ongevallen zitten in een klein hoekje in de evenementen en theaters. Om aan deze cursus deel te nemen dient er klimervaring te worden aangetoond middels een certificaat.

Deze cursus heeft een geldigheid van 1 jaar en het enige wat je mee hoeft te nemen is je werkschoenen en je goede zin, de rest regelen wij. Uit hygiënisch oogpunt is het wel toegestaan je eigen klimhelm mee te nemen. Nadat je de cursus bestelt en de betaling hebt voldaan nemen we contact met je op om je op een gewenste datum in te plannen. De cursus wordt vaak gegeven dus er is altijd een geschikte datum te vinden.

 • 1 jaar geldigheid
 • Eendaagse cursus
 • Redden in de evenementen
SKU
SF-ROH-E
Excl. BTW € 325,00
Reserveer
Toevoegen om te vergelijken
Specificaties
Merk Stage Freaks
Geldigheid 1 jaar
Locatie Steenbergen
Code95 Nee

Het doel van de cursus

Tijdens werkzaamheden op hoogte in de evenementen kun jij of een collega uit de Layher vallen of gelanceerd worden uit een cherry picker hoogwerker. Dit zijn enkele praktijkvoorbeelden waar je liever niet aan denkt, maar die regelmatig voorkomen in de festival- en evenementenbranche. Het correct gebruiken van valbeveiliging is een goede eerste stap om veilig te werken, maar wat is het plan als jij of jouw collega in de Layher of onder zijn hoogwerker bak hangt?

Een ongeluk is helaas niet altijd te vermijden. Wat belangrijk is dat jij weet hoe je op de juiste wijze handelt in dergelijke noodsituaties. Redden op hoogte is vaak risicovol en gecompliceerd vanwege bijvoorbeeld slechte bereikbaarheid van het slachtoffer of een slachtoffer die niet goed kan meewerken. Deze cursus leert om de reddingsactie van begin tot eind uit te voeren. Zo hoef je niet pas een reddingsplan te gaan maken als de noodsituatie zich voordoet.

Na de trainingsdag ben jij bekend met de risico’s van een reddingsactie, kun je een visuele inspectie uitvoeren van de reddingsmiddelen om de redding zelf veilig uit te voeren en ben je bekwaam om de juiste nazorg te verlenen. Het is zeer van belang dat er altijd iemand aanwezig is die een redding op hoogte op de juiste wijze kan uitvoeren en hier ook de juiste materialen voor beschikbaar heeft.

Voor wie is de cursus bedoeld

De training is bedoeld voor iedereen met klimervaring die werkzaamheden op hoogte uitvoert en gebruik dient te maken van valbeveiliging. Denk hierbij aan riggers, leidinggevenden, producenten, evenemententechnici, decorbouwers, steigerbouwers, freelancers enzovoorts. Het veilig toepassen van reddingsmiddelen wordt op praktische wijze uitgelegd. De cursus redden op hoogte is bestemd voor mensen die deel hebben genomen aan een basisopleiding in het werken op hoogte en/of aantoonbare ervaring hebben.

Inhoud van de training:

Tijdens de opleidingsdag redden op hoogte evenementen (ROH-E) leer je op een veilige en efficiënte manier te werken. Dit is goed voor je zelfvertrouwen en vergroot de veiligheid van jou en je collega’s. Er wordt gewerkt aan de ‘know how’ en risico beperking.

Hierbij komen de volgende onderdelen aanbod:

 • Snel en vooral veilig redding uitvoeren op hoogte in de evenementen
 • Voordelen en schaduwkanten van verschillende reddingssystemen
 • Waar moet je op letten bij verschillende praktijksituaties
 • Tips & tricks van een ervaren docent
 • Inschatten van risico’s
 • Installatie en functie check
 • Evacuatie en nazorg
 • Praktijkoefeningen met verschillende soorten valbeveiliging
 • Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)
 • Keuringen & normeringen
 • Wet- & regelgeving

Na afloop van de cursus ontvang je een persoonlijk certificaat met een geldigheid van 1 jaar. Dit betekent dat jij over voldoende kennis beschikt en dat je de geleerde technieken beheerst. Daarmee toon jij jouw ‘vakbekwaamheid’ aan op het gebied van redden op hoogte in de evenementen.

Cursusgegevens & data

Deelname en inplannen van de cursus wordt persoonlijk met je overlegd. Nadat je het cursusproduct hebt besteld en de betaling voldaan is, nemen wij contact met je op en regelen we samen een datum die jou het beste uitkomt. De cursus wordt nagenoeg dagelijks gegeven. Er is altijd een geschikte datum te vinden.

Tijdens de cursusdag zijn er maximaal 8 deelnemers, hierbij is er een maximum van 5 deelnemers per docent. Klimervaring is vereist en dient aangetoond te worden. Indien je beeldmateriaal hebt van de werksituaties waar je met valbeveiliging werkt, kun je deze meenemen en zal de instructeur hierop inspelen!

Praktische informatie

De cursus duurt van 8.30u tot ongeveer 16.00u. Hierbij wordt tussen 8.00u en 8.15u verzameld in het opleidingscentrum. De cursus wordt in Steenbergen of op eigen locatie (indien gewenst) gegeven. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig en koffie, thee, fris en lunch zijn inbegrepen.

Na het doorlopen van deze cursus kun je deelnemen aan de vervolgcursus een jaar later. Je certificaat verloopt dan en is het verstandig om het uitvoeren van een redding te blijven trainen. Het certificaat is mede door wets-, normerings- en materiaalwijzigingen één jaar geldig.

*Cursusvoorwaarden
(0) review.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Redden op hoogte evenementen cursus
Uw waardering
Alternatieven