Heftruck cursus

€ 235,00 € 284,35
Artikelnummer
SF-cursus-heftruck
Reserveer

Maximaal 50 tekens

Maximaal 50 tekens

Geboortedatum
  

Maximaal 50 tekens

Maximaal 30 tekens

Als heftruck gebruiker is veiligheid een van de meest belangrijke onderwerpen. Een veilig rij- en werkgedrag voorkomt ongelukken en schade. Deze heftruck cursus wordt afgenomen door een bij Stagefreaks aangesloten opleidingscentrum die voldoet aan alle normen van de arbowet en is volledig CCV, VCA gecertificeerd.

Let op: hoe vroeger je deze boekt, hoe meer kans er is dat er nog plek voor je is! Deze cursus is te volgen door personen vanaf 18 jaar.

Waarom een heftruck training van Stagefreaks?

 

Bij Stagefreaks haal je goedkoop en snel je heftruck certificaat. Tijdens het werk hebben we te maken met de Arbeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbowet. In de Arbowet zijn regels opgenomen over de veiligheid, gezondheid en het welzijn op onze werkplek. Om zo de risico’s, die genomen worden bij het werken met gemotoriseerd gereedschap zo beheersbaar mogelijk te maken.

Maar niet alleen vanwege de veiligheid maar ook om de concurrentie achter je te laten is het tactisch om deze heftruck training te volgen. Het certificaat dat men ontvangt via Stagefreaks aangesloten opleidingscentra is voldoende dekkend voor alle categorieën heftrucks. Let er wel op dat het drie tot vier weken kan duren voordat het certificaat geleverd wordt. Deze cursus is te volgen door personen vanaf 18 jaar.

 

Doelgroep

 

Deze cursus is bestemd voor personen die in het dagelijks leven gebruik maken van de heftruck en hierdoor getraind moeten worden. Of je nou werkt als Freelancer/ZZP’er of dat je in dienst bent maakt niet. Je kan je met een groep of alleen inschrijven, zowel zakelijk als particulier. De training is gebaseerd op 1 dag, zodat je er zo min mogelijk tijd mee kwijt bent, want tijd is geld!

 

Doel van de cursus

Het bewust maken van de veiligheid en deze op de werkplek te vergroten. Uiteindelijk moet dit tot resultaat hebben veilig werken.

Als heftruck gebruiker is veiligheid een van de meest belangrijke onderwerpen. Een veilig rij- en werkgedrag voorkomt ongelukken en schade. Jaarlijks vinden er zo’n 1500 ongevallen plaats waar onder andere heftrucks bij betrokken zijn. Een groot deel van deze ongevallen hebben persoonlijk letsel tot gevolg en sommige ongevallen zijn zelfs met dodelijke afloop.

De heftruck gebruiker moet zich niet alleen strikt houden aan de voorschriften en maatregelen maar ook de discipline hebben om zich die veiligheid aan te leren.

 

Hoe ziet de trainingsdag eruit ?

08:30u: Ontvangst van de cursisten en introductie
09:00u: Start met het theoretische gedeelte van de cursus waarin o.a. de aspecten veiligheid, techniek, controle, gebruik, toepassing als mogelijke gevaren aan bod komen.
11:15u: Rondvraag en aansluitend het theorie examen
12:00u: Lunchpauze
13:00u: Praktijk training met machine’s op een uitgezet parcours (buitenterrein)
16:00u: Praktijkexamen
16:30u: Uitreiking certificaten voor de geslaagden van beide onderdelen en evaluatie van de dag
Aan het eind van de dag ontvangen de geslaagde cursisten het certificaat, een samenvatting van de cursus en een week nadien de officiële HR kaart.

Inhoud van de cursus

Deze cursus is geheel gericht op de beroepspraktijk om veilig te kunnen werken met een heftruck en wordt in zowel een deel theorie- en in praktijktraining gegeven. Tijdens de training wordt er veel geoefend in praktijksituaties. Onze instructeurs zijn afkomstig uit de beroepspraktijk en hebben hierdoor een optimale kennis van het vakgebied. In de cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:heftruck op festival en evenement cherry picker

  • Vak techniek
  • Controle & onderhoud
  • Modellen & types
  • Rijden met de heftruck
  • Bediening & gebruik
  • Laden en lossen
  • Veiligheids- en economische aspecten
  • Lastdiagram, stabiliteit

 

Examen

Aan de opleidingen is een officieel examen verbonden. Na afloop krijgen de geslaagde deelnemers een certificaat alsmede een speciale ARBO card. De geldigheid van het certificaat is 5 jaar. De cursus wordt afgenomen door een bij Stagefreaks aangesloten opleidingscentrum die voldoet aan alle normen van de arbowet en is CCV, VCA gecertificeerd. De certificaten en Veiligheidspassen die na de trainingen worden uitgegeven, vertegenwoordigen een internationale geldigheid. Tevens valt de Arbowet (art. 7.17c Lid1) samen met Europese Richtlijnen waar elk aangesloten bondgenoot aan dient te houden. Ook bieden we de mogelijkheid om de cursus voor code 95 te registreren.

Let op! tijdens het praktijkgedeelte van de cursus dient de cursist veiligheidsschoenen te dragen.

*Cursusvoorwaarden
Specificaties
Levertijd Reserveer
Merk Stage Freaks
Code95 Ja
Geldigheid 5 jaar
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Heftruck cursus
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
More from Stage Freaks