Hoogwerker & Heftruck cursus

Geboortedatum
  

Als hoogwerker en heftruck gebruiker is veiligheid een van de meest belangrijke onderwerpen. Een veilig rij- en werkgedrag voorkomt ongelukken en schade. Deze hoogwerker cursus wordt afgenomen door een bij Stagefreaks aangesloten opleidingscentrum die voldoet aan alle normen van de arbowet en is volledig CCV, VCA gecertificeerd.

Let op: hoe vroeger je deze boekt, hoe meer kans er is dat er nog plek voor je is! Deze cursus is te volgen door personen vanaf 18 jaar.

Deze cursus wordt elke vierde donderdag van de maand in Amersfoort gegeven!

 • 5 jaar geldigheid
 • 1 dag cursus
 • Combinatie cursus
SKU
SF-Cursus-H&H
Excl. BTW € 275,00
Reserveer
Toevoegen om te vergelijken
Specificaties
Merk Stage Freaks
Geldigheid 5 jaar
Locatie Amersfoort
Code95 Nee

Waarom een hoogwerker & heftruck training van Stage Freaks?

Bij Stagefreaks haal je goedkoop en snel je hoogwerker & heftruck certificaat. Tijdens het werk hebben we te maken met de Arbeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbowet. In de Arbowet zijn regels opgenomen over de veiligheid, gezondheid en het welzijn op onze werkplek. Om zo de risico’s, die genomen worden bij het werken met gemotoriseerd gereedschap zo beheersbaar mogelijk te maken.

hoogwerker heftruck

Maar niet alleen vanwege de veiligheid maar ook om de concurrentie achter je te laten is het tactisch om deze hoogwerker & heftruck training te volgen. De verschillende categorieën hierin zijn dan te onderscheiden in:

 • Categorie 1A:  Verticaal werkende, eenpersoons gestempelde hoogwerkers.
 • Categorie 1B:  Telescoop-/kniktelescoop hoogwerkers, hoogwerkers op aanhanger, hoogwerkers op chassis of spinhoogwerkers met stempels.
 • Categorie 3A:  Zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften.
 • Categorie 3B:  Zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers met Jib.

Het certificaat dat men ontvangt via Stagefreaks aangesloten opleidingscentra is voldoende dekkend voor alle categorieën hoogwerkers.

 

Doelgroep

ongeluk met een hoogwerker genie

Deze cursus is bestemd voor personen vanaf 18 jaar oud die in het dagelijks leven gebruik maken van de hoogwerker & heftruck en hierdoor getraind moeten worden. Of je nou werkt als Freelancer/ZZP’er of dat je in dienst bent maakt niet. Je kan je met een groep of alleen inschrijven, zowel zakelijk als particulier. De training is gebaseerd op 1 dag, zodat je er zo min mogelijk tijd mee kwijt bent, want tijd is geld!

 

Doel van de cursus

Het bewust maken van de veiligheid en deze op de werkplek te vergroten. Uiteindelijk moet dit tot resultaat hebben veilig werken.

Als hoogwerker & heftruck gebruiker is veiligheid een van de meest belangrijke onderwerpen. Een veilig rij- en werkgedrag voorkomt ongelukken en schade. Jaarlijks vinden er zo’n 1500 ongevallen plaats waar onder andere hoogwerkers en heftrucks bij betrokken zijn. Een groot deel van deze ongevallen hebben persoonlijk letsel tot gevolg en sommige ongevallen zijn zelfs met dodelijke afloop.

De hoogwerker & heftruck gebruiker moet zich niet alleen strikt houden aan de voorschriften en maatregelen maar ook de discipline hebben om zich die veiligheid aan te leren.

 

Hoe ziet de trainingsdag eruit ?

08:00-10:00 Theorie
10:00-10:15 Korte koffie pauze
10:15-11:30 Vervolg theorie
11:30-12:00 Theorie Examen
12:30-13:00 Lunch Pauze
13:00-13:30 Uitleg praktijksituatie (deelnemers gaan in 2 groepen met 2 trainers)
14:00-14:15 Korte koffie pauze
14:15-16:00 Vervolg Praktijk onder begeleiding van 2 trainers incl. praktijktoetsing

Inhoud van de cursus

Deze cursus is geheel gericht op de beroepspraktijk om veilig te kunnen werken met een knik-telescoop of schaar hoogwerker en heftruck's wordt in zowel een deel theorie- en in praktijktraining gegeven. Tijdens de training wordt er veel geoefend in praktijksituaties. Onze instructeurs zijn afkomstig uit de beroepspraktijk en hebben hierdoor een optimale kennis van het vakgebied. In de cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:hoogwerker op festival en evenement cherry picker

 • Vak techniek
 • Controle & onderhoud
 • Modellen & types
 • Rijden met de hoogwerker en de heftruck
 • Bediening & gebruik
 • Laden en lossen
 • Veiligheids- en economische aspecten
 • Lastdiagram, stabiliteit

 

Examen

Aan de opleidingen is een officieel examen verbonden. Na afloop krijgen de geslaagde deelnemers een certificaat alsmede een speciale ARBO card. De geldigheid van het certificaat is 5 jaar. De cursus wordt afgenomen door een bij Stagefreaks aangesloten opleidingscentrum die voldoet aan alle normen van de arbowet en is CCV, VCA gecertificeerd. De certificaten en Veiligheidspassen die na de trainingen worden uitgegeven, vertegenwoordigen een internationale geldigheid. Tevens valt de Arbowet (art. 7.17c Lid1) samen met Europese Richtlijnen waar elk aangesloten bondgenoot aan dient te houden. Ook bieden we de mogelijkheid om de cursus voor code 95 te registreren.

Let op! tijdens het praktijkgedeelte van de cursus dient de cursist veiligheidsschoenen te dragen.

(0) review.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hoogwerker & Heftruck cursus
Uw waardering
Alternatieven