Hoogwerker & Heftruck cursus incompany

Als gebruiker van een heftruck & hoogwerker is veiligheid ontzettend belangrijk. Veilig rij- en werkgedrag voorkomt ongelukken en schade en verhoogt efficiëntie en werksnelheid. Een incompany cursus op eigen locatie zorgt voor praktische voorbeelden, tijdsbesparing in reiskosten en een goedkopere cursusprijs naar ratio. Deze heftruck & hoogwerker cursus wordt afgenomen door een bij Stage Freaks aangesloten opleidingscentrum.

Voor deze cursus is ervaring vereist, want als je geen of weinig ervaring hebt is de kans aanwezig dat je niet slaagt en dus geen certificaat behaalt.

De cursus is niet mogelijk in combinatie met Code 95. De voorrijkosten zullen via nacalculatie worden doorberekend. De prijs is voor maximaal 8 personen. Meer personen aanmelden is mogelijk in overleg en tegen een meerprijs.

 • 5 jaar geldigheid
 • Eendaagse cursus
 • Bij u op locatie
SKU
SF-Cursus-H&H-incompany
Excl. BTW € 1.495,00
Reserveer
Toevoegen om te vergelijken
Specificaties
Merk Stage Freaks
Geldigheid 5 jaar
Code95 Nee

Waarom een hoogwerker & heftruck training van Stage Freaks?

Bij Stage Freaks haal je goedkoop en snel je hoogwerker & heftruck certificaat. Deze cursus is speciaal voor de ervaren deelnemers want deze gaat vaak te snel voor beginners. Tijdens het werk hebben we te maken met de Arbeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbowet. In de Arbowet zijn regels opgenomen over de veiligheid, gezondheid en het welzijn op de werkplek. Zo worden de risico’s die genomen worden bij het werken met gemotoriseerd gereedschap zoveel mogelijk ingeperkt.

Niet alleen vanwege de veiligheid maar ook om de concurrentie voor te zijn is het tactisch verstandig om deze hoogwerker & heftruck training te volgen. De verschillende categorieën hierin zijn te onderscheiden in:

 • Categorie 1A: Verticaal werkende, eenpersoons gestempelde hoogwerkers
 • Categorie 1B: (Knik)telescoop hoogwerkers, hoogwerkers op aanhanger, hoogwerkers op chassis of spinhoogwerkers met stempels
 • Categorie 3A: Zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften
 • Categorie 3B: Zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers met Jib

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor personen vanaf 18 jaar oud die in het dagelijks leven gebruik maken van de hoogwerker & heftruck en hierdoor getraind moeten worden. Of je nou werkt als Freelancer/ZZP’er of in loondienst bent. De training wordt gehouden in één dag, zodat je er zo min mogelijk tijd mee kwijt bent, want tijd is geld!

Doel van de cursus

Het doel van de cursus is het bewust maken van de veiligheid en deze op de werkplek te vergroten. Als hoogwerker & heftruck gebruiker is veiligheid een van de meest belangrijke onderwerpen. Veilig rij- en werkgedrag voorkomt ongelukken en schade. Jaarlijks vinden er ontzettend veel ongevallen plaats waar onder andere hoogwerkers en heftrucks bij betrokken zijn. Een groot deel van deze ongevallen heeft persoonlijk letsel tot gevolg en sommige ongevallen zijn zelfs met dodelijke afloop.

De hoogwerker & heftruck gebruiker moet zich niet alleen strikt houden aan de voorschriften en maatregelen maar ook de discipline hebben om zich die veiligheid aan te leren.

Hoe ziet de trainingsdag eruit?

 • Ochtend: Theorie en theorie examen
 • Middag: Praktijkuitleg en praktijktoetsing

 • Inhoud van de cursus

  Deze cursus is geheel gericht op de beroepspraktijk om veilig te kunnen werken met een knik-telescoop of schaarhoogwerker en heftruck. Tijdens de training wordt er veel geoefend in praktijksituaties. Onze instructeurs zijn afkomstig uit de beroepspraktijk en hebben hierdoor een optimale kennis van het vakgebied.

  In de cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

  • Controle & onderhoud
  • Modellen & types
  • Bediening & gebruik
  • Laden en lossen
  • Veiligheids- en economische aspecten
  • Lastdiagram, stabiliteit

  • Aan de opleiding is een examen verbonden. Na afloop krijgen de geslaagde deelnemers een certificaat alsmede een speciale ARBO card. De geldigheid van het certificaat is 5 jaar. De cursus wordt afgenomen door een bij Stage Freaks aangesloten opleidingscentrum welke voldoet aan alle normen van de arbowet en CCV en VCA gecertificeerd is. De certificaten en veiligheidspassen die na de trainingen worden uitgegeven, vertegenwoordigen een internationale geldigheid. Tevens valt de Arbowet (art. 7.17c Lid1) samen met Europese Richtlijnen waar elke aangesloten bondgenoot zich aan dient te houden.

   Let op! tijdens het praktijkgedeelte van de cursus dient de cursist veiligheidsschoenen te dragen.

   *Cursusvoorwaarden
(0) review.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hoogwerker & Heftruck cursus incompany
Uw waardering
Alternatieven