Cursus ‘Werken op Hoogte’ nuttige aanvulling voor opleiding Sint-Lucas

geplaatst op 29/03/2017

De eerste groep derdejaars leerlingen van de opleiding Podium- & Evenemententechniek van SintLucas heeft de cursus ‘Werken op Hoogte Evenementen Basis’ eind januari succesvol afgerond. Ze krijgen deze cursus met korting aangeboden vanuit de opleiding als extra aanvulling op het reguliere opleidingsprogramma. Op die manier kunnen ze er zelf voor kiezen om zich extra te laten klaarstomen voor de praktijk als het gaat om veilig werken op hoogte.


De inhoud van de cursus
De cursus ‘Werken op Hoogte Evenementen Basis’ bevat de vereiste kennis en vaardigheden om efficiënt te kunnen werken op hoogte. De leerlingen krijgen een theoriegedeelte, maar brengen dit ook in de praktijk op de Layer-steiger en maken uiteindelijk een examen. Wie voor het examen slaagt, ontvangt een persoonlijk certificaat in de vorm van een pasje. En dat is alle leerlingen van het SintLucas tot nu toe gelukt! En omdat het zo succesvol is, zal de cursus in de toekomst vaker gaan plaatsvinden voor de leerlingen van SintLucas zodra er plaatsen beschikbaar komen. Naast de basiscursus is er ook een cursus voor gevorderden en een herhalingscursus voor beide varianten. 

De ervaringen van de leerlingen
De leerlingen hebben de cursus ervaren als een zeer leuke en nuttige aanvulling op de opleiding. Een paar reacties op een rij:

‘Je kreeg goede opdrachten die niet te veel van je vereisen om mee te beginnen.’

‘Goede faciliteiten, fijne klimsets en een goede instructeur.’

‘Ik zou deze cursus zeker aanraden: de veiligheid die je aanleert is nog belangrijker dan het uiteindelijke klimmen.’

‘Het uiteindelijke examen was het hoogtepunt, hierbij kwam alles aan bod wat ik die dag geleerd heb.’


Geef het door aan je opleiding!
Wil je de cursus ‘Werken op Hoogte’ volgen? Bekijk dan de verschillende mogelijkheden en schrijf je in voor de gewenste cursus. Geef het ook gerust door aan je opleiding, want voor grotere groepen maken we een extra voordelige introductie-aanbieding.