De verschillen tussen de Meindl Airstream SB en de Haix Protector Alpin S2 werkschoenen

De verschillen tussen de Meindl Airstream SB en de Haix Protector Alpin S2 werkschoenen

Meindl & Haix maken beide kwaliteitswerkschoenen van Duitse kwaliteit, maar wat zijn de verschillen en welke werkschoen is de juiste voor mij? Om deze keuze wat gemakkelijker te maken gaan we deze twee werkschoenen met elkaar vergelijken.

Zit er een verschil in het comfort?

De Meindl Airstream & de Haix Protector Alpin werkschoenen zijn beide voorzien van ergonomische inlegzolen voor het juiste comfort bij lang dragen. Beide werkschoenen ademen door de Gore-Tex® voering zeer goed.
Mensen die langdurig op hun benen moeten staan tijdens werkzaamheden of vele kilometers moeten lopen doen er goed aan om kwaliteitswerkschoenen te dragen. Dit scheelt aanzienlijk in lichamelijke klachten als rugpijn en vermoeidheidsverschijnselen.

 

Het verschil tussen veiligheidsnormering SB en S2

In de veiligheidsnormering zit een verschil tussen de werkschoenen. De Protector Alpin is S2 en de Airstream is SB. Maar wat is nu precies het verschil?

S2 veiligheidsnormering houdt in dat de veiligheidsschoen minimaal een veiligheidsneus (staal of metaalvrij), gesloten hiel, energie-absorberende hak en antistatische eigenschappen heeft en daarnaast waterafstotend is. SB heeft alleen een beschermneus, welke bij Meindl en Haix aixHaxiaxvan staal is. Hierdoor zijn beide schoenen wel iets zwaarder dan een gemiddelde werkschoen. Daarnaast heeft de Meindl Airstream zaagbescherming klasse 1 en de Haix Protector Alpin zaagbescherming klasse 3.

Eigenschappen/Categorieën SB S2
Beschermneus 200 joule ✔️  ✔️
Gesloten hiel ✔️
Antistatisch ✔️
Energieabsorptie in de hiel ✔️
Zool weerstand tegen koolwaterstoffen ✔️
Anti-perforatiezool
Waterafstotend ✔️

 

Kleur

De Meindl Airstream is rood en grijs van kleur en valt hierdoor wat meer op. De Haix Protector Alpin is zwart met wat gele accenten. Deze gele accenten kunnen snel vies worden en daardoor minder opvallen dan de Meindl schoenen.


Voor welke werkzaamheden zijn deze schoenen geschikt?

Beide werkschoenen zijn geschikt voor ruig terrein en klimwerkzaamheden in bomen of in steigers. De Meindl Aistream wordt veel gebruikt in onder andere de evenementen- en bosbouw. De werkschoen zit vol met technologie die de werkschoen zeer effectief en comfortabel maakt, ook voor de extra lange werkdagen.

De Haix Protector Alpin kan ook gebruikt worden voor het ruigere werk. Met zijn robuuste kenmerken is ook deze schoen heel geschikt voor onder meer boomwerkzaamheden. De Gore-Tex gevoerde werkschoen beschikt over een te verwijderen klauwelement die extra veel grip geeft op stammen en takken. Wanneer je dit extra klauwelement verwijderd is de Protector Alpin uitermate geschikt voor klimwerkzaamheden in bijvoorbeeld steigers.


Hoe kun je ze het beste onderhouden?

Door de schoenen te onderhouden gaan ze langer mee!! Beide merken hebben hun eigen onderhoudsmiddelen. De onderhoudsfrequentie is afhankelijk van de omstandigheden waarin de schoenen gedragen en bewaard worden. Beide schoenen kunnen niet goed tegen water. Je dient ze zelf regelmatig goed in te spuiten met een impregneermiddel om ze waterafstotend te houden en daarmee de buitenvoering in goede staat te houden.

Leer hier meer over hoe je de Meindl Airstream & de Haix Protector Alpin onderhoud.


Wie biedt de beste garantie? Haix of Meindl?

Qua garantie is er een gigantisch verschil tussen de beide merken. Meindl geeft alleen 1 jaar fabrieksgarantie op schoenen die goed zijn behandeld en onderhouden, verkeerd gebruik zoals bijvoorbeeld ergens tegenaan schoppen is voor Meindl al voldoende om af te zien van de garantie. Daarnaast is het zo dat wanneer het wel door Meindl onder garantie wordt gerepareerd, je de schoenen al snel een half jaar kwijt bent.

Haix is wat soepeler hierin en geeft een fabrieksgarantie van 2 jaar, met vergelijkbare voorwaarden. Wel kunnen ze ook reparaties doen tegen kostprijs en gaat de reparatie een stuk sneller, denk hierbij aan een aantal weken.

 

Maatvoering

Over de maatvoering kunnen we redelijk kort zijn, de Meindl schoenen vallen vaak wat kleiner uit, de Haix schoenen vallen juist wat groter uit. Houd hier rekening mee als je twijfelt tussen twee maten.

Nog even de grote verschillen tegenover elkaar:

  Meindl Airstream Haix Protector Alpin
Gewicht 1100 gram per schoen (maat 43) 1371 gram per schoen (maat 43)
Hoogte 17,5 cm 20 cm
Veiligheidsnormering SB S2
Zaagbeschermingsklasse 1 (20m/sec) 3 (28m/sec)
Kleur Rood en grijs (valt meer op) Zwart en geel
Garantie 1 jaar fabrieksgarantie (zeer streng) 2 jaar fabrieksgarantie (vrij soepel)
Garantieverwerking Duurt vele maanden Duurt enkele weken
Prijs (1 tot 5) €€€€ €€€€€
Comfort (1 tot 5) ✔️✔️✔️✔️✔️ ✔️✔️✔️✔️
Levensduur 6-9 maanden* +/- 12 maanden*
Maatvoering Valt klein uit Valt groot uit

 

*Levensduur is afhankelijk van juist gebruik, juist onderhoud en gebruiksintensiviteit.

 

Gerelateerde producten