Kask heeft een hoofdlampen serie bestaande uit 3 verschillende modellen; de KL-1, KL-2 en KL-3. Alle modellen beschikken over een comfortabele hoofdband, verstelbare lens, een boost- en spaarstand + rood licht. Hiermee krijg je bij alle types een luxe basis voor voldoende licht in alle situaties. Maar wat maakt de verschillende types speciaal? In deze blog worden de verschillen tussen de 3 types bloot gelegd en heb je aan het eind alle nodige info voor het kiezen van jouw Kask hoofdlamp.

kask KL-1 hoofdlamp

KL-1

Deze compacte basis versie van de Kask hoofdlampen serie beschikt over high-end functies voor een budget prijs. Zo heeft de lamp 3 verschillende licht standen;

  • Een 400 lumen BOOST stand
  • Een 20 lumen spaarstand
  • Rood licht voor het behouden van nachtzicht

Bovendien zijn alle standen te focussen met de ingebouwde draaiknop op de lens.

De hoofdlamp heeft 2 verschillende accu mogelijkheden. Hij wordt geleverd met een Li-ion 750 mAh accu die in 150 minuten opgeladen kan worden met de meegeleverde usb stekker. De Li-ion accu gaat van 4 tot 35 uur mee, afhankelijk van de stand. Hiernaast is de hoofdlamp ook te gebruiken op reguliere alkaline 1.5 V batterijen. De low battery warning en accu indicatie lampjes zorgen ervoor dat je nooit zonder stroom op weg gaat.

De KL-1 is te bevestigen met de meegeleverde hoofdband of met een bevestigingssticker. Door de IP54 rating is de hoofdlamp in zowel stoffige als natte omgevingen te gebruiken. Kortom, een perfecte hoofdlamp voor professionals die op zoek zijn naar een hoofdlamp die het overal goed doet.

 

kask KL-2 hoofdlamp

KL-2

De middelste hoofdlamp in de KL serie van Kask beschikt over meer verschillende functies met behoud van flexibiliteit. Zo heeft de lamp 10 verschillende licht functies;

  • Een 600 lumen BOOST stand (enkel met meegeleverde accu)
  • Een 120 / 170 / 220 / 400 lumen basis of knipper stand
  • Een 20 lumen spaarstand
  • Rood, groen en blauw licht

Bovendien zijn alle standen te focussen met de ingebouwde draaiknop op de lens.

Net zoals de KL-1 wordt de KL-2 geleverd met een accu (1550 mAh) welke in 270 minuten kan worden opgeladen. Ook kan de hoofdlamp worden gebruikt met reguliere alkaline batterijen (let op: BOOST stand is dan niet bruikbaar). Met de energie besparende standen gaat de hoofdlamp tot wel 40 uur mee. De stand van de batterij is te zien op de ingebouwde batterij lampjes en de low-battery warning.

Net zoals de KL-1, heeft de KL-2 een meegeleverde hoofdband (met extra band over het hoofd). Ook is hij te bevestigen met een sticker. Dezelfde IP54 keuring maakt de lamp stof- en waterafstotend voor gebruik in alle omstandigheden.

 

kask KL-3 hoofdlamp

KL-3

Het topmodel van de KL serie van Kask beschikt over alle vorige functies en meer! Met een bluetooth smartphone connectie bedien je de extra functies op de lamp en stel je bijvoorbeeld een gepersonaliseerde timer in. De lamp beschikt ook over Optisense technologie die de sterkte van het licht automatisch aanpast aan de situatie. Oftewel, de ultieme hoofdlamp!

  • 1000 lumen BOOST stand
  • 750 – 300 – 10 lumen standen
  • SOS en Strobe stand
  • Rood, groen en blauw licht
  • Automatische Optisense stand

Bovendien zijn alle standen te focussen en positioneren met het traploze verstelmechanisme op de lens.

Door de hoge licht standen is deze hoofdlamp enkel te gebruiken met de 3200 mAh meegeleverde accu. Met een laadtijd van 420 minuten en een capaciteit die tot wel 100 uur meegaat, is dit voor vele een ongelimiteerde hoeveelheid licht.

De IP54 rating maakt de lamp inzetbaar in stoffige en natte omstandigheden. Ook zorgt de meegeleverde magnetische bevestigingssticker dat je de lamp snel kan switchen tussen gebruik op een veiligheidshelm of met de reguliere hoofdband.



  KL-1 KL-2 KL-3
Boost stand

400 lumen

(180 m, 4 uur)

600 lumen

(200m)

1000 lumen

(320 m)

Reguliere stand -

120 / 170 / 220 / 400

(100 - 180 m , 10 - 3.5 uur)

300 / 750 / Optisense automatische lichtsterkte

(200 / 300 m , 8 / 4 uur)

Spaarstand

20 lumen

(40 m, 35 uur)

20 lumen

(40 m, 60 uur)

10 lumen

(30 m, 100 uur)

Extra standen Rood licht

R/G/B licht

Knipperstand

R/G/B licht
Knipperstand / SOS / Strobe stand
Bluetooth verbinding

Accu mogelijkheden

750 mAh accu (meegeleverd)

2x AA Alkaline/NiMH batterij

1550 mAh accu (meegeleverd)

2x AA Alkaline/NiMH batterij

3200 mAh accu (meegeleverd)

 

Laadtijd 150 minuten 270 minuten 420 minuten
IP rating IP54 (stof en water afstotend) IP54 (stof en water afstotend) IP54 (stof en water afstotend)
Bevestiging Hoofdband (1 delig) / sticker Hoofdband (2 delig) / sticker Hoofdband (2 delig) / magnetische sticker
Kleur

Zwart

Prijs  €€ €€€ €€€€€
Gewicht (incl accu) 98 g 139 g 179 g


Conclusie

Ben je op zoek naar een hoofdlamp die enkel je werk verlicht in de donkere uren van de dag? Ga voor de KL-1. Met voldoende functies en een sterke bouw doet deze hoofdlamp alles wat je nodig hebt.

Werk je voor lange tijd in donkere omgevingen? Ga dan voor de KL-2. Met meer opties voor lichtsterktes en een grotere batterij-capaciteit kun je langer aan het werk en maak je voor elke situatie het juiste licht.

Is de hoofdlamp een essentieel onderdeel in jouw kit en ben je op zoek naar het beste van het beste? Kies dan voor de KL-3. Met alle mogelijke lichtstanden en een automatische dimmer beschik je altijd over het juiste licht. De 1000 lumen BOOST stand verlicht een gehele werkplaats en de bluetooth verbinding geeft je de mogelijkheid tot timers en andere geavanceerde functies. De magnetische bevestiging en grote accu maken deze hoofdlamp de echte koning van het licht!