Werken in het donker zonder de juiste middelen kan onhandig maar ook gevaarlijk zijn. Met de Petzl Tactikka zijn jezelf en je werk altijd goed zichtbaar. Het lichte design, gecombineerd met de volledig zwarte behuizing maakt deze hoofdlampen ideaal voor stage-medewerkers.

De Tactikka serie bestaat uit 4 verschillende lampen welke in deze blog worden vergeleken zodat jij de beste hoofdlamp voor jou kiest!

 

Tactikka Serie

De Tactikka hoofdlampen van Petzl zijn volledig gebouwd op comfort en onopvallendheid. De lamp module zelf is ultra compact en volledig in het zwart. Alle lampen beschikken over een hybride accusysteem. Hierbij kan worden gekozen voor 3 AAA batterijen of een herlaadbare Core Accu.

Ieder type lamp heeft zowel een wit als rood licht stand. Ideaal voor het werken in een backstage omgeving waar rood licht minder belastend is op de ogen + minder opvallend is voor anderen.

 

Tactikka

Deze hoofdlamp is de basis hoofdlamp in de Tactikka serie. De lamp beschikt over 3 verschillende wit licht standen + 2 rood licht standen. Hiermee heb je in elke situatie het juiste licht tot je beschikking. De wit licht standen zijn afgesteld voor dichtbij, veraf en tijdens beweging. De rood licht stand is te gebruiken voor dichtbij en in knipperstand.

De verschillende standen zijn te selecteren via een ergonomische knop op de lamp. Deze knop kan ook met handschoenen bediend worden.

De lamp is bevestigd op een verstelbare hoofdband. De lamp module heeft een IPX4 rating. Dit maakt de lamp bestendig tegen een lichte regenbuien en transpiratie. De voeding van de hoofdlamp kan met zowel 3 AAA batterijen (Alkaline, Lithium of Ni-MH) als met de Core oplaadbare accu accessoire.

 

Tactikka +

De Tactikka + lijkt veel op de standaard Tactikka. De lamp beschikt over dezelfde 5 lichtstanden maar heeft een hoger vermogen waardoor er meer licht wordt geproduceerd. Ook is de behuizing van de Tactikka + robuuster.

Verder is de Tactikka + ook te gebruiken met zowel 3 AAA batterijen als de oplaadbare Core accu accessoire.

 

Tactikka + RGB

De naam van de Tactikka + RGB geeft precies de belangrijkste functie aan. De lamp is identiek aan de Tactikka + maar heeft bovenop een rood licht ook een groen en blauw licht. Alle 3 de kleuren zijn zowel in standaard als knipper stand te gebruiken.

 

Tactikka Core

De Tactikka Core is gelijk aan de Tactikka + maar wordt geleverd met de Core accu. Hierdoor is de lamp in staat 450 lumen te genereren in de boost stand. Verder beschikt hij, net als de Tactikka + over 3 wit licht standen en 2 rood licht standen.

De bijgeleverde 1250 mAh accu is minimaal 300x herlaadbaar via een usb port. De Core hoofdlamp is ook met 3 AAA batterijen te gebruiken (niet inbegrepen).

 

 

Tactikka Tactikka + Tactikka + RGB Tactikka Core

Boost stand

(Verplaatsing)

W
i
t


300 lumen

(65 m, 2 uur)

350 lumen

(90 m, 2 uur)

350 lumen

(90 m, 2 uur)

450 lumen

(90 m, 2 uur)

Reguliere stand

(Handwerk)

100 lumen

(40 m, 9 uur)

100 lumen

(45 m, 12 uur)

100 lumen

(45 m, 12 uur)

100 lumen

(45 m, 8 uur)

Spaarstand

6 lumen

(10 m, 120 uur)

6 lumen

(10 m, 160 uur)

6 lumen

(10 m, 160 uur)

6 lumen

(8 m, 130 uur)

Dichtbij R
o
o
d

2 lumen

(5m, 60 uur)

2 lumen

(5m, 60 uur)

2 lumen RGB

(5m, 60 uur)

2 lumen

(5m, 60 uur)

Knipperstand

2 lumen

(5m, 60 uur)

700m, 400 uur

RGB

700m, 400 uur

2 lumen

(5m, 60 uur)

Accu mogelijkheden

3x AAA batterijen

Core 1250 mAh herlaadbare accu (niet meegeleverd)

Core 1250 mAh herlaadbare accu (meegeleverd)

3x AAA batterijen

IP rating

IPX4 (lichte regenbuien)

Bevestiging
Hoofdband (1 delig)
Kleur

Zwart

Prijs 
€€ €€
Gewicht (incl accu)
82 g 85 g 85 g 77 g

 

Conclusie

Ben je op zoek naar een basis hoofdlamp met voldoende power voor werken in een donkere omgeving? Kies dan voor de standaard Tactikka. Heb je liever iets meer power? Dan is de Tactikka + of + RGB ideaal voor jou! Als je liever een of meerdere accu's gebruikt in plaats van batterijen, kies dan voor de Tactikka Core met de bijgeleverde Core accu.