Meedenken met Petzl helmen en toebehoren. Back in an other business

Meedenken met Petzl helmen en toebehoren. Back in an other business

De Bouwvakvakantie zit er weer op en het werk is weer opgepakt, behalve in de evenementenbranche helaas. Door de RIVM maatregelen zou je denken dat evenementenbouwers nog steeds thuis en zonder werk zitten, maar niets in minder waar; we zien dat de evenementenbouwers echt niet stil kunnen blijven zitten en dat zij innovatief genoeg zijn om een uitstap naar andere sectoren te maken. Zo zien we dat de installatie van zonnepanelen, antennebouw, elektra, bouw en logistiek extra ondersteund wordt door de bereidwillige festivalbouwers. Niks doen zit er voor hen niet in.

Maar om in andere branches te werken heb je ook te voldoen aan andere veiligheidseisen, normen en waarden. De evenementenbouw wordt vaak gezien als een ‘Rock and Roll’ branche en daar zit wel wat in, toch? De gedrevenheid om dingen op te lossen totdat het is opgelost is iets waar wij evenementenbouwers bekend om staan.

In de bouw en industrie wordt ook veel op hoogte gewerkt en daarvoor zijn goede PBM’s nodig. De belangrijkste PBM is de werkschoen en daarna komt de veiligheidshelm. Werkschoenen hebben we over het algemeen allemaal wel in de kast staan. Want op blote voeten werken doen we niet meer sinds de prehistorie.. Maar de helm is wel een beschermingsmiddel waar Stage Freaks jullie nog mee kan helpen!

Daarom hebben we in samenwerking met het kwaliteitsmerk Petzl een actie bedacht om met jullie mee te denken. Het leven is immers al zwaar en duur genoeg in deze bizarre tijden.

Om met jullie mee te denken hebben we de hele maand september 2020 een 10% kortingsactie op alle Petzl helmen en accessoires. Petzl heeft de afgelopen jaren goed geïnvesteerd in research en development van de veiligheidshelmen en is met nieuwe modellen gekomen waarbij de pasvorm uniek is. Je voelt de helm bijna niet meer op je hoofd zitten, ook niet na een lange werkdag. Ook zijn de helmaccessoires uitgebreid. Hierin loopt Petzl voor op de concurrentie.

De helmen zijn niet alleen verbeterd, maar ook helemaal modulair uit te breiden met PBM’s en accessoires. Petzl heeft ons laten weten dat de mogelijkheden om helmen te personaliseren ook zijn uitgebreid.

 

Verschillen tussen Petzl helmen

Beide typen helmen zijn met en zonder ventilatieopeningen verkrijgbaar. Dit is dus een punt waarbij de evenementen-industrie afwijkt van de bouw, offshore en petrochemie. In deze zwaardere industrieën waarbij gewerkt wordt met vloeistoffen is het absoluut verboden om niet afsluitbare ventilatiegaten in je helm te hebben!!

 • De Vertex en de Vertex Vent
 • De Strato en de Strato Vent

Zowel de dichte als de geventileerde helmen zijn verkrijgbaar in een standaard en een extra
zichtbare uitvoering, de Hi-Viz.

 • Kleuren standaardversies: Vertex 7, Strato 4.
 • De Hi-Viz versie is verkrijgbaar in twee fluorescerende kleuren: geel of oranje.

Zo komen we dus op acht type helmen, die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Veel evenementenbouwers zijn natuurlijk kleurvast. Die houden het op zwart. Prima. Als je geen Hi-Viz wilt heb je dus keuze uit vier opties: comfortabel of extra licht, geventileerd of dicht.

Het grote verschil tussen de Vertex en de Strato is het binnenwerk.

 • Bij de Vertex is dat textiel met zes hechtingspunten.
 • Bij de Strato is de interne schaal gemaakt van EPP (geëxpandeerd polypropyleen) en EPS (geëxpandeerd polystyreen). Dit schuimmateriaal vangt de schokken op. Door deze constructie is de Strato extra licht.

De helmen hebben ook overeenkomsten. Belangrijke functies zijn:

 • Het Centerfit-systeem. Stel de helm gemakkelijk af met de wieltjes aan de zijkant. Zo blijft hij mooi centraal op je hoofd zitten.
 • Het Flip & Fit-systeem. Trek de hoofdomtrek eenvoudig in de schaal als je de helm wilt vervoeren of opbergen.
 • De Dual kinband is echt top. De clip heeft twee posities: voor werken op hoogte en voor werken op de grond.

 

Je veiligheidshelm personaliseren

Er zijn altijd mensen die gewone stickers op hun helm plakken of er met een stift op schrijven. Helemaal fout! De weekmakers in de inkt en lijm verzwakken je helm. Maar je ziet er niks van. Je kunt jouw helm eenvoudig zelf personaliseren met speciale stickers of een badgehouder. De stickers die de Petzl aanlevert als helm stickers mogen namelijk altijd op hun helmen

Petzl kan ook in de fabriek helmen personaliseren. Bij een afname vanaf 20 stuks.

 • Reflecterende stickers aan de voorzijde, de achterzijde, beide zijkanten en/of bovenkant. Met of zonder logo;
 • Individuele benaming aan de voor- of achterzijde;
 • Dual kinband ingesteld op de EN397 norm;
 • Langere kinband.
 • Vooraf gemonteerd Vizir-bril of Vizen gelaatsmaster;
 • Name tag, nekbescherming, met of zonder tas. Bv. met een Vizir krijg je de helm in een tas in plaats van een doos.

 

Modulair systeem voor de accessoires

Petzl-helmen hebben een Easyclip-systeem en diverse inserts. Laat ik daar alleen over zeggen dat de mogelijkheden tot uitbreiding spectaculair zijn. Kijk zelf maar op de afbeelding hieronder.

Petzl helm met accessoires


Wat is het effect van zonlicht op een veiligheidshelm?

Veiligheidshelmen zullen doorgaans niet verbleken in de zon. Maar er zijn speciale UV-indicatoren  in de vorm van stickers voor helmen. Ook zijn er helmen met een UV-indicator die hetzelfde doet als de UV-sticker. Wat het nut hiervan is? Onder invloed van UV-licht wordt de helm zachter. Met een indicator weet je dus wanneer je helm aan vervanging toe is. Als je de levensduur niet wilt bekorten, bewaar je hem dus niet in zonlicht, ook niet achter de autoruit, en zeker niet op de hoedenplank.

Moet je wel werken in de zon? Overweeg dan een helm met ventilatie. Niet geschikt voor alle typen bouwplaatsen, maar bijvoorbeeld prima bij werken op hoogte. Komen er chemicaliën of elektriciteit aan te pas, dan dien je een gesloten helm te dragen.


Gerelateerde producten