Een geluidsman heeft veel dingen aan zijn hoofd. Een hiervan is het managen van microfoons in gebruik en op stand-by. Dit is voor grote producties met vele losse en statische microfoons een pittige klus. De PB05 lijn van Optogate neemt deze taak van je over, volledig automatisch.

De modules vormen een automatische microfoongate die wordt bevestigd tussen de microfoon en de XLR kabel. De PB05 serie werkt op de 48V fantoomvoeding van de microfoon, geen gedoe met extra kabels dus! Met een infrarood sensor op de module detecteert het apparaat of er een persoon voor de microfoon staat.  Zodra de spreker weg stap van de microfoon, wordt deze automatisch gedempt. Hiermee wordt ruis en rondzingen voorkomen zonder enige input van de geluidsman.

De PB05 lijn van Optogate bestaat uit 3 verschillende modellen, elk met een eigen speciale specificatie. De basis blijft echter hetzelfde; een automatische microfoon gate die zelf kan detecteren of er een spreker voor de microfoon staat.

 

PB05D

De PB05D bestaat uit een vliegtuigaluminium behuizing, geschikt voor intensief gebruik in ruige omgevingen. De IR sensoren en afstel schroeven worden beschermd voor de beste duurzaamheid.

Verder dempt de PB05D het signaal volledig als hij geen spreker detecteert. Hiervoor wordt een delay gebruikt van +/- 1 seconde om haperen te voorkomen. Bij het arriveren van een spreker opent de gate binnen 0.2 seconden.

 

PB05M

De PB05M lijkt erg op de PB05D wat betreft de bouwkwaliteit (dezelfde vliegtuigaluminium behuizing). Hij bezit dezelfde behuizing met optimale bescherming voor alle belangrijke onderdelen.

De demping is echter waar het verschil zichtbaar wordt. De PB05M dempt het signaal met -42 dB. Hiermee wordt rondzingen of ruis onderdrukt maar wordt de microfoon niet volledig gedempt. Ook dit type demping hanteert een 1 seconde delay en opent binnen 0.2 seconden bij het detecteren van een spreker.

 

PB05E

De PB05E is de economy versie van de PB05M. Het apparaat gebruikt dezelfde demping (-42dB) en detectie voor sprekers maar bestaat uit een ABS behuizing. Deze behuizing is minder geschikt voor de Rock & Roll omgevingen en meer voor een vaste opstelling of talkback systeem waar de Optogate niet constant wordt rond gebutst. Door de plastic behuizing is dit type goedkoper ondanks dezelfde interne werking.

 

 

PB05D PB05M PB05E
Behuizing vliegtuigaluminium  vliegtuigaluminium ABS plastic
Demping  Volledig -42 dB  -42 dB 
IR range 15 tot 100 cm
Phantomvoeding
Stroomverbruik

Stroomverbruik Ca. 3,7 mA

Afmetingen  69 mm x 35 mm x 21 mm
Prijs €€€   €€€ €€