In mei 2020 is de VVFE (vereniging voor Freelance Event professionals) opgezet met als doel op te komen voor de belangen van zo’n 30.000 zelfstandigen in de evenementensector.

Helaas is na een Algemene Leden Vergadering door het bestuur van VVFE besloten de vereniging niet meer voort te kunnen zetten. Wij zouden de vrijwilligers graag bedanken voor hun inzet die heeft geleid tot het zichtbaar maken van de Evenementen bouwers tijdens deze crisis.

“Voor ons was het een eer om als een team bevlogen energetische stuiterballen een vereniging op te zetten. Een vereniging met primair doel verenigen en zichtbaar maken. De VVFE wil onze groep onbekende freelancers een stem geven in de grote wereld en laten zien dat wij er zijn en ertoe doen.”

“Of dit gelukt is? We kunnen stellen dat we zeker gezien zijn maar helaas moeten we ook constateren dat geduld niet onze sterkste kant is. Onze kracht zit in het snel schakelen. Helaas is gebleken dat het verenigen van een groep en deze een stem geven in Den Haag, niet een kwestie is van snel schakelen.”

De VVFE heeft onderzocht of een fusie met de Vereniging voor Podiumtechnologie een optie zou zijn. Hiermee zouden de bestaande structuren van deze grotere en oudere vereniging ingezet kunnen worden voor een nog grotere groep professionals. Echter bleek dit juridisch een zeer omslachtige oplossing die voor beide partijen het doel voorbijschoot.

Hierdoor is de fusie tussen de VVFE en de VPT niet verder uitgevoerd.

“Wel zullen twee bestuursleden van de VVFE zitting nemen in het bestuur van de VPT. Wij zullen stoppen maar de opgedane kennis en verworven relaties worden meegenomen naar de VPT. Hier zullen de voormalige bestuursleden zich hard gaan maken voor de belangenbehartiging van de freelance event professional.”

“Wanneer jij je als VVFE-lid aanmeldt bij de VPT zul je dan ook een korting krijgen voor het abonnementsgeld.”

“Bedankt voor het vertrouwen dat jullie in ons gehad hebben.”

Jean-Michel Nelissen
Rudy Vorstenbosch
Pepijn van der Sanden
Hubert Ockenburg
Bas Kunnen
Bruno vd Hoek
Jantien Goudsmit