Vaak nog te hard geluid bij kleine poppodia

geplaatst op 13/07/2015| Posted in Nieuws

Gehoorschade wie kent het niet? Stagefreaks biedt daarom gehoorbescherming aan die past bij elke situatie. Van otoplastieken en herbruikbare oordoppen tot wegwerp earplugs voor eenmalig gebruik. In ons assortiment vind je alles wat je nodig hebt om je oren te beschermen.

Kleine poppodia moeten meer doen om gehoorschade bij het publiek te voorkomen. Dat schrijft staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) in een brief aan de Tweede Kamer. De staatssecretaris heeft begin vorig jaar al afspraken gemaakt met poppodia en organisatoren van concerten en dancefeesten om het groeiende probleem aan te pakken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 80% van de kleine poppodia het geluidsniveau nog niet heeft beperkt tot het maximale gemiddelde van 103 decibel zoals is afgesproken.

40% van de kleine popzalen meet ook nog maar het geluid, dit omdat ze vaak niet de beschikking hebben over de juiste meetapparatuur. Ook valt op dat maar 62% van de kleine poppodia gehoorbescherming te koop aan bieden aan hun bezoekers.


De grote evenementen leven de regels goed na

Wat blijkt is dat de grote evenementen en popzalen de regels wel goed na leven. ''De kleine popzalen hebben op meerdere onderdelen nog een inhaalslag te maken'', aldus staatsecretaris Van Rijn. Hij heeft afspraken gemaakt met de betrokken organisaties. De popzalen zullen deze de zomer nog goede meetapparatuur krijgen. Ook wordt eraan gewerkt om meer verkooppunten van gehoorbeschermingsmiddelen te verhogen.

Bij Stagefreaks is een uitgebreid assortiment verkrijgbaar op het gebied van gehoorbescherming. Denk aan otoplastieken, herbruikbare oordoppen en wegwerp earplugs voor eenmalig gebruik.    

Bronvermelding: Nu.nl