Duracell maakt naast consumenten batterijen ook een reeks batterijen die speciaal gemaakt zijn voor professioneel gebruik. Dit zijn de Duracell Procell batterijen. Voorheen waren deze batterijen de ‘Industrial by Duracell’ series. De Procell series is onderverdeeld in twee categorieën, namelijk de Intense en Constant. In deze blog nemen we je mee om precies te begrijpen wat de verschillen hierin zijn. 

Wat is het verschil tussen de Procell batterijen Intense en Constant?

Omdat er een brede behoefte is naar de Procell batterijen heeft Duracell ervoor gekozen om twee verschillende productielijnen in te richten, namelijk een voor de Procell Intense Power, en een voor de Procell Constant Power:

Procell Intense Power is ontworpen om nauwkeurige energie pulsen te leveren en tegelijkertijd langer mee te gaan in apparaten met een hoog energieverbruik en hoge piekstromen.
Procell Constant Power levert consistent vermogen voor langduriger gebruik in apparaten met een laag energieverbruik* en hoge piekstroom (*in vergelijking met Procell Alkaline C,D, 9V, AAA en AA batterijen).
Duracell is hierdoor ook ’s werelds eerste merk dat een tweevoudig portfolio professionele batterijen biedt. Hieronder een korte tabel met toepassing van de verschillende batterijen:

  Procell Intense Procell constant
Energieverbruik Apparaten met een hoog energieverbruik, geschikt voor Procell Intense Power Apparaten met een laag energieverbruik, 
geschikt voor Procell Constant Power
Stroomniveau

Vereisen hoge stroompieken gedurende korte perioden

Vereisen een laag stroomniveau gedurende langere tijd
Vermogen Applicaties die veel vermogen vragen en meerdere functies hebben Applicaties die weinig vermogen vragen en minder functies hebben
Toepassing gebruik Frequent gebruik Onregelmatig gebruik, meestal inactief
Apllicaties Gemotoriseerde / Mobiele applicaties Niet-gemotoriseerde applicaties
Vervangingscyclus Frequent vervangingscyclus Langere vervangingscyclus
Prijs €€ €€€

 

Het is dus belangrijk om de juiste Duracell Procell batterijen te kiezen die passen bij de energiebehoeften van je apparaten. Met de juiste keuze kun je ervoor zorgen dat de batterijen langer meegaan en ze minder vaak vervangen hoeven te worden, waardoor je geld bespaart. 

 

Maar waarvoor gebruik je Procell Intense Power nu precies?

De Procell Intense Power batterijen zijn speciaal ontworpen om nauwkeurige energie pulsen te leveren en langer mee te gaan bij apparaten met een hoog energieverbruik en hoge piekstromen. Denk hierbij aan apparaten zoals elektronische deursloten, zeepdispensers of beveiligingscamera’s.

Door de strikte ANSI- en IEC-batterijnormen eisen die Duracell stelt aan de Procell series, staat zij ook garant voor ontwerp, veiligheid, productie en kwalificatie. De Procell batterijen zijn dan ook ontwikkeld in samenwerking met fabrikanten zodat ze optimaal presteren in professionele apparaten. Deze batterijen zijn verkrijgbaar als C / D / 9V / AAA en AA batterijen en zijn handig in bulk te bestellen zoals hier weergegeven:

 

En de Procell Constant Power?

Deze batterijen zijn industriële batterijen die speciaal zijn ontworpen voor de beste prestaties in apparaten zoals rook- en koolmonoxidemelders, alarmpanelen, bewegingssensoren, lazer vizieren en spoelmechanismen. Dit zijn apparaten die langdurig gebruikt worden en een constant, laag energieverbruik hebben. 

De Procell Constant Power batterijen zijn verkrijgbaar in AAA, AA, C, D, 9V en 4,5V blokken. De Constant series verschilt ook uiterlijk met die van de Intense, zoals hier te zien is.

 

Samenvatting met een tip!

Duracell Procell batterijen zijn een speciale reeks voor professioneel gebruik, onderverdeeld in Intense Power en Constant Power. Intense Power wordt gebruikt in apparaten die hoge stroompieken hebben en kort gebruikt worden. De Constant Power batterijen daarentegen worden gebruikt in apparaten met een laag maar langdurig stroomverbruik. Maakt het uit welke batterijen je in welk apparaat nu werkelijk gebruikt? Ja en Nee. 

  • Ja, omdat bij het gebruik van de juiste serie batterij voor jouw apparaat, deze batterij langer mee gaat en je daarmee geld kan besparen.
  • Nee, want je apparaat zal in de meeste gevallen gewoon werken met zowel Intense als Constant. 

Ben je dus bewust van de verschillende eigenschappen van Duracell Procell batterijen om op de lange term veel geld te besparen!