Het indoor season voor evenementen is alweer gaande. Als evenementenbouwer zijn er enkele essentiële producten die je dit jaar niet mag vergeten. Op deze pagina vind je de ‘go to’ tools en handige tips om dit indoorseizoen weer te ‘nailen‘.

 

Truss level meetband

Een truss levelmeetband van Stanley is absoluut onmisbaar in je gereedschapskist tijdens het indoorseizoen. Ons advies: bezuinig hier nooit op. Het is altijd beter om te veel van deze meetbanden te hebben dan te weinig. Met de juiste hoeveelheid kun je de rare trimhoogtes vermijden die zich kunnen voordoen als je er onvoldoende van hebt. Bovendien is het slim om onder elke takel een meetpunt te creëren. Dan trim je de truss ook echt op een gelijke hoogte.

 

Je kunt eenvoudig krijt gebruiken om de riggingpunten uit te zetten, waardoor je de opbouw efficiënter en veiliger maakt. Op het gemarkeerde gedeelte waar de takel hangt kun je dan de truss levelmeetband vastmaken. Dan weet je ook zeker dat je loodrecht naar beneden meet in plaats van in een hoek. 

 

Puntlaser

Een lang meetlint zoals die van Stanley is een handig hulpmiddel om bepaalde punten, met name riggingpunten of de Layher grondslag, op de grond uit te zetten. Voor nog nauwkeurigere metingen kun je een puntlaser zoals die van Fluke gebruiken. Door een combinatie van deze meetgereedschappen te gebruiken, komt dit de precisie tegemoet.  

Tape

Tape is een veelzijdig hulpmiddel dat op verschillende manieren van pas kan komen tijdens het indoorseizoen:

  • Neon tape: Gebruik neon tape om (slecht zichtbare) opstapjes, podiumranden of trappen te markeren, waardoor de veiligheid van artiesten en crew wordt verbeterd.
  • Flightcases en kabelbomen: Tape komt van pas om flightcases en kabelbomen te markeren. Vooral bij toursets is dit cruciaal, aangezien ze worden gelabeld met tape om aan te geven waar ze moeten worden geplaatst. Dit geldt ook voor kabelbomen, zodat je precies weet waar elke kabel in het stageblok, stagerek of patchrek moet worden aangesloten.
  • Balletvloertape: Als je te maken hebt met een balletvloer (ook wel bekend als Marly), is balletvloertape een uitkomst. Deze tape kan reflecteren, beweegt soepel mee en plakt goed, waardoor je een professionele en veilige dansvloer kunt creëren.

 

Deco flanel

Decoflanel is een uiterst handig materiaal binnen de evenementenbouw, vanwege zijn veelzijdigheid en decoratieve mogelijkheden. Dit materiaal kan op verschillende manieren worden toegepast om een evenement een unieke en sfeervolle uitstraling te geven. Decoflanel kan dienen als achtergronddecor voor podia, als wandbekleding om kale muren te verfraaien, als tafelkleden om tafels te versieren en zelfs als vloerbedekking om een speciale zone te creëren. 

Dankzij de beschikbaarheid in diverse kleuren en patronen kan decoflanel gemakkelijk worden aangepast aan het thema of de sfeer van het evenement. Het is eenvoudig te bevestigen en te verwijderen, waardoor het een praktische en kosteneffectieve keuze is voor het transformeren van elke ruimte tot een feestelijke en aantrekkelijke omgeving.

Lopers

Lopers voegen niet alleen een vleugje luxe toe aan je evenement, maar ze kunnen ook dienen als praktische looproutes voor bezoekers. Denk aan de rode loper voor VIP-ontvangst of lopers die de bezoekers naar verschillende delen van de locatie leiden.

Stoelen en krukken

Langdurige evenementen kunnen behoorlijk vermoeiend zijn voor jou en je team. Zorg voor ergonomische stoelen en krukken. Vooral bij de front of house (F.O.H.) mogen deze niet ontbreken. Comfortabele zitplaatsen maken lange werkdagen aangenamer en productiever.

Kabelmatten

Niemand wil struikelen over rondslingerende kabels. Kabelmatten zijn de oplossing om alle kabels netjes weg te werken. Hiermee voorkom je ongelukken en zorg je ervoor dat de bezoekers zich veilig kunnen bewegen.

Met deze essentiële uitrusting en tips ben je klaar om het indoorseizoen als evenementenbouwer met vertrouwen tegemoet te treden. Zorg voor een soepele en professionele opbouw en vergeet niet om de details te perfectioneren voor een onvergetelijke ervaring voor je klanten en hun bezoekers.