Stage Freaks verduurzaamt producten en milieu

Om duurzaamheid kun je als bedrijf niet meer heen. Zeker niet in de evenementenbranche. Daarom gaat Stage Freaks het assortiment en de werkwijze verduurzamen. De succesvolle evenementenshop is gebouwd op een solide uitgangspunt: professionals moeten snel en veilig aan het werk kunnen in de mooiste branche van Nederland. Stage Freaks denkt altijd met de klant mee.

Stage Freaks wil bijdragen aan de reductie van CO2 en plastic afval. Ook de wetgeving en de markt gaan die richting uit. Zo worden al vanaf 2021 verschillende single use plastic producten verboden. De CO2-doelstellingen vanuit de EU liegen er ook niet om. In samenwerking met Rooskleurig-projectmanagement maakte Stage Freaks een plan.


Labelen van producten en aanpassen van het assortiment

De transitie naar een duurzaam bedrijf verloopt stapsgewijs. Halverwege 2020 worden producten met een duurzaam keurmerk en producten die een goed alternatief zijn voor wegwerpplastic gelabeld in de webshop en showroom. Zo zie je als klant in een oogopslag of een product duurzaam is. Ook geven we aan wat het land van herkomst is. Zo kan de klant snel en gemakkelijk een afweging maken.

Het is een bewuste keuze om de producten op deze manier te labelen. Stage Freaks wil namelijk bijdragen aan de reductie van CO2 en plastic afval. Ook de wetgeving en de markt gaan die richting uit. Zo worden al vanaf 2021 verschillende single use plastic producten verboden. De CO2-doelstellingen vanuit de EU liegen er ook niet om.

Elke maand worden een aantal nieuwe of bestaande producten gelabeld. Stage Freaks gaat op zoek naar duurzame alternatieven en wil klanten inspireren om producten meer dan een keer te gebruiken. Een voorbeeld is het gebruik van zeer goede herlaadbare batterijen. Samen met onze leveranciers en klanten maken we zo een succes van de transitie naar hét duurzame bedrijf van de branche.

 

Een voorbeeld van labels bij duurzame producten

Labels duurzaamheid

 

Festivals

Stage Freaks is veel aanwezig op festivals. Ook daar willen we een actieve bijdrage leveren. Veel gebruikte producten als tyraps en kabelbinders dragen substantieel bij aan de plastic afvalberg. Want er zijn gigantisch veel festivals in Nederland. Een standaard tyrap wordt maar een keer gebruikt. Door herbruikbare tyraps of Spanfix te gebruiken lever je al een bijdrage aan een duurzamere festivals.

 

Informatie

Stage Freaks levert ook een bijdrage door informatievoorziening in de sociale media. Zo plaatsen we elke twee maanden een informatievideo online. Leuk en leerzaam!