Festivalorganisator zorgt voor veiligheidschoenen vrijwilligers

geplaatst op 08/07/2015| Posted in Nieuws

Vrijwilligers die op gympen een festival opbouwen? Niet bij de festivals van Friendly Fire. De organisator bestelde 70 paar veiligheidschoenen bij Stagefreaks om de tenen van de héle crew te beschermen.

Tijdens de bouw van de festivals Best Kept Secret en Indian Summer liep iedereen op veiligheidsschoenen. De professionele crew, maar ook de vrijwilligers. Om dit mogelijk te maken had festivalorganisator Friendly Fire 70 paar veiligheidsschoenen in uiteenlopende maten aangeschaft bij Stagefreaks. Vrijwilligers konden deze lenen tijdens de op- en afbouw van de festivals.

 

Volwaardige crewleden
“We zien de vrijwilligers als volwaardige crewleden”, vertelt Anouk Helmers, vrijwilligerscoördinator voor Friendly Fire. “Bij alle werkzaamheden waar enig risico aan vast zit, is het voor iedereen verplicht veiligheidsschoenen te dragen, maar vrijwilligers hebben deze in de meeste gevallen niet zelf. Om deze reden heeft Friendly Fire de werkschoenen aangeschaft. Vrijwilligers kunnen deze tijdens hun werkzaamheden dragen, en leveren ze daarna weer in. Waar nodig krijgen ze ook andere persoonlijke beschermingsmiddelen in bruikleen, zoals hard caps of veiligheidsbrillen.” 


Gevaarlijke situaties voorkomen
Stagefreaks juicht de actie van Friendly Fire toe. Het bedrijf maakt zich hard voor veilig werken in de evenementenbouw. “Te vaak zie je gevaarlijke situaties bij de bouw van festivals”, zegt eigenaar Freek Noordenbos. “Ik denk dat veel organisatoren zich niet realiseren wat er allemaal mis kan gaan. Bovendien ben je als organisatie verantwoordelijk voor de veiligheid.” Stagefreaks is leverancier van onder meer veiligheidsmaterialen, maar verzorgt ook (dag-)cursussen in veilig werken op hoogte.  Het bedrijf denkt graag mee om evenementen veiliger te maken. “Met wat aandacht en de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen ongelukken worden voorkomen.”