Goede veiligheidsschoenen moeten voldoen aan een aantal wensen en eisen. Ze moeten niet alleen lekker zitten, maar ook doeltreffend zijn. Slechte werkschoenen kunnen tot voetklachten bijdragen. Het is daarom belangrijk dat je goed voor jouw voeten zorgt door degelijke werkschoenen aan te doen. Gelukkig kun jij kiezen uit de mogelijkheden die wij jou bieden. Omdat de keuze toch al zo lastig is zetten we de verschillen tussen de Meindl Timber Crack GTX S2 en de Meindl Timber Pro GTX S2 op een rijtje.

 

 Belangrijke overeenkomsten

Zowel de Timber Crack als de Timber Pro voldoen aan de strenge snijbescherming, klasse 3. Bij deze beproevingsnorm wordt het prototype blootgesteld aan een kettingzaag met een uitslaande kettingsnelheid van 28 m/s. Voor jouw beeldvorming; de snijbescherming bestaat uit 3 klasse. Hoe lager de waarde geeft een lagere beschermingsniveau aan. Met andere woorden hebben jouw voeten in deze klasse genoeg bescherming! Je zult misschien al gauw het idee hebben dat een schoen met zulke bijzondere kenmerken heel zwaar zijn en zeker niet lekker loopt. Niets is minder waar. In beide veiligheidsschoenen zit er een Air-Active inlegzool. Deze inlegzool is gemaakt van Vildona drysole. Dit materiaal zorgt voor een dempende werking, absorbeert en slaat vocht op en droogt sneller dan standaard materialen. Het past zich aan de vorm van je voeten. De inlegzool is verwijder- en wasbaar. Als je na een jaar stevig stappen de oude inlegzool vervangt met een nieuwe Air-Active drysole, beleef je de steun en frisheid van een nieuwe schoen terug. Verder beschikken beide modellen over een dempende tussenzool. Dit betekent dat de druk gelijkmatig verdeeld wordt over je hele lichaam. Je lichaamsgewrichten en voeten worden daardoor minder vermoeid. Bij zowel de Timber Crack als de Timber Pro is het schachteinde als het enkel gebied zacht gewatteerd. Jouw enkels raken dus nooit geïrriteerd. Ook de schachthoogte van 19 cm is bij beide schoenen hetzelfde. Verder beschikken de modellen over een stalen neus. De Timber Crack beschikt zoals de Timber Pro over een Digafix vetersysteem met diepe trekhaken voor een stevige grip op de hiel. Zoveel comfort vind je in een zaagschoen. De gekleurde versteviging op de neus en hiel beschermt het leer en garandeert meer veiligheid. De schoenen hebben een beproefde Meindl Rock Grip zool voor de maximale slipweerstand.

 

Het verschil tussen de veiligheidsschoenen

Bij de Timber Crack is de tussenzool doorlopend. Dat biedt jou de mogelijkheid een stijgijzer aan te bevestigen. Je kunt hiermee extreem terrein betreden. denk maar aan ijsvelden en zelf het beklimmen van watervallen. Als Bosbouwer kan je nu met gemak over grote omgevallen bomen heen stappen. De Timber Pro heeft geen doorlopende tussenzool. Deze stijlvolle snijlaars is uiterst geschikt voor bos- en tuinbouw. Ook in de evenementenbouw is de Timber Pro de perfecte veiligheidsschoen.

 

De kenmerken

In onderstaande tabel zie je een aantal kenmerken tussen beide veiligheidsschoenen:

 

 

Meindl Timber Crack Meindl Timber Pro
Gewicht 2580 g (maat 43) 2450 g (maat 43)
Prijs €€€ €€€€
Kleur zwart/oranje zwart/oranje
Doorlopende tussenzool

Ja

Ja

Digafix vetersysteem

Ja

Ja

EN ISO 17249, snijbeschermingsklasse 3, EN ISO 20345, S2

Ja

Ja

Gewatteerde schacht en enkel gedeelte

Ja

Ja

Gore-tex voering

Ja

Ja

Schachthoogte 19 cm Ja Ja
Waterproof

Ja

Ja
Uitneem- en wasbare inlegzolen Ja Ja
Antislip Rock zool Ja Ja

 

 

Conclusie

Zowel de Timber Crack als de Timber Pro voldoen aan alle minimale eisen voor een goede veiligheidsschoen. Het verschil ligt in de prijs, het gewicht en de tussenzool. Veel mensen vinden goede werkschoenen te duur en kiezen daarom toch vaak voor een prijs-voordeliger variant. Ga bij jezelf na wat belangrijker is. Met Meindl Timber is er rekening gehouden met jouw gezondheid, mobiliteit en duurzaamheid. Zorg goed voor jouw voeten.