Hoe kies je de juiste Gaffa tape?

geplaatst op 18/07/2017| Posted in Nieuws

Bij het kiezen van de juiste tape is het belangrijk dat je weet voor welke toepassing je het nodig hebt. Er zijn verschillende soorten linnen tape zoals Gaffa tape (ook wel Gaffer tape genoemd) en Duct tape. Wat zijn nou eigenlijk de verschillen en waarvoor is het geschikt?

Tijdelijk of permanent markeren, afplakken en bundelen
Gaffa tape is een sterke geweven linnen tape die eenvoudig en netjes af te scheuren is in zowel de lengte als de breedte. In tegenstelling tot Duct tape kun je Gaffa tape eenvoudig verwijderen zonder lijmresten achter te laten. Ideaal dus voor tijdelijke toepassingen op bijvoorbeeld podia of om kabels te bundelen. Daarnaast is Nichiban tape geschikt voor gebruik op vrijwel elk oppervlak.

Nichiban is dé marktleider in uitstekende Gaffa tape, vele zeggen dat wanneer je deze eenmaal hebt gebruikt je nooit meer tevreden bent met een ander merk. Dit heeft onder andere te maken met de dichtheid van de verweving. Wanneer deze verweving een hoge dichtheid heeft is de tape een stuk sterker en een stuk makkelijker met de hand af te scheuren. Zoals je van een goede linnen tape gewend bent is Nichiban Gaffa tape waterbestendig en zeer slijtvast. Gaffa tape Nichiban Gaffa tape is verkrijgbaar in vele kleuren en maten, zo kun je herkenbaar markeren en bundelen en is er altijd de juiste maat voor jouw toepassing!

Beschrijven en herkennen
Wil je je kabels of materiaal niet alleen bundelen maar ook markeren? Dan is de beschrijfbare textieltape van Tesa ideaal voor jou. Deze Tesa neon tape is net als Nichiban zeer sterk. Het beschrijven van Tesa tape is eenvoudiger omdat het oppervlak een stuk minder glad is. Hierdoor blijft de markering beter zitten en is deze ook beter zichtbaar. Ook deze tape is eenvoudig af te scheuren, laat weinig tot geen lijmresten achter en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. De opvallende kleuren van deze Gaffa tape maken het eenvoudig om verschillende bundels en materialen eenvoudig te herkennen. Deze sterke textieltape heeft een uitstekende rekkracht en is uiterst schuurbestendig en waterbestendig. 

Kiezen maar!
Nu weet je wat Gaffa tape zoveel beter maakt dan Duct tape. We hebben uiteraard vele verschillende tapes in ons assortiment zodat we altijd kunnen voldoen aan jouw behoefte. Ben je er nog niet helemaal uit welke Gaffa tape nu het meest geschikt is voor jouw toepassing? We hebben nog een aantal vragen die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Hierboven vind je de juiste tape aan de hand van de antwoorden die je op de onderstaande vragen hebt.

  • Waarvoor wordt de tape ingezet?
  • Op welke ondergrond wordt de tape geplakt?
  • Hoe lang wordt de tape ingezet?
  • Wordt de tape binnen of buiten gebruikt?
  • Moet de tape zonder lijmresten te verwijderen zijn?


Kom je er nog niet uit, we staan altijd voor je klaar voor advies op maat. Wanneer je toepassing heel specifiek is, doe je er goed aan om goed te informeren welke Gaffa tape hiervoor het meest geschikt is. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen zodat je zeker weet dat je de goede tape kiest.