Leer veilig werken op hoogte bij Stagefreaks

geplaatst op 02/02/2015| Posted in Nieuws

Veilig werken op hoogte is van groot belang. Stagefreaks biedt daarom vanaf nu ook dagcursussen Werken op Hoogte. Voor deze cursussen werkt Stagefreaks samen met evenementen riggers, dé specialisten in klimmen en hijsen.

Stagefreaks biedt drie verschillende dagcursussen Werken op Hoogte: basis, gevorderden en reddingsklimmen. Hier leer je alles over materiaal, methodes, wetgeving, krachten en knopen. De dag bestaat uit een ochtend theorie en een middag praktijkopdrachten. Per cursusdag zijn er maximaal zes deelnemers. Hierdoor is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.

 Werken op Hoogte – basis

De dagcursus Werken op Hoogte - basis omvat de basics voor iedereen die gaat werken op hoogte, of dat nu in de evenementenbranche, off-shore, steigerbouw, bosbouw of nog anders is. Wat je leert is direct toe te passen in de praktijk. Hier leer je alles over veiligheid (eisen, wat kun je zelf doen) en over het materiaal.

Werken op Hoogte – gevorderden

De dagcursus Werken op Hoogte - gevorderden  is gericht op professionals die al ervaring hebben met werken op hoogte en deze kennis willen verbreden/verdiepen. We gaan onder meer in op werken op hoogte, overspanningen, outriggers en torens.

Werken op Hoogte – redding

Hoe ga je te werk in het geval van een redding op hoogte? Hoe red je een ander? Hoe red je jezelf? Dat leer je in de dagcursus Werken op Hoogte - redding. Deze cursus is zeer geschikt voor ervaren professionals die werken op hoogte en hun kennis op een hoger niveau willen tillen.