Stagefreaks steunt scouting BHW Eindhoven

geplaatst op 23/10/2014

Burgemeester Herman Wittegroep bestond in 2013 alweer 40 jaar en heeft zo’n 120 leden en 40 vrijwilligers. De scouting organiseert gave activiteiten en dient dit wel veilig te doen! Zo citeren we van Scouting Nederland; "Voer de activiteiten bij de Scouting dus op een verantwoorde manier uit en zorg voor een veilige omgeving, fysiek en sociaal. Je moet je binnen je stam veilig voelen. Hoe ga je met elkaar om, wat doe je wel en wat doe je niet? En natuurlijk is het ook belangrijk om veilig activiteiten op het water te doen. Alles over veiligheid lees je in de veiligheidsbladen van Scouting Nederland."

De afgelopen periode heeft Stagefreaks een helpende hand geboden aan scouting Burgemeester Herman Wittegroep (BHW) uit Eindhoven. Door de nieuwe regelgeving in verband met veiligheid en persoonlijke bescherming werd ook scouting BHW gedwongen op zoek te gaan naar nieuwe beschermingsmaterialen, die te gebruiken zijn voor het onderhoud aan hun onderkomen (een oude boerderij). Het clubhuis is de centrale ontmoetingsplek voor de vereniging en hier worden vele bijeenkomsten gehouden. Ook wordt er veel geklust in en om het gebouw om er zorg voor te dragen dat alles up to date en veilig is, want veiligheid staat bij de scouting hoog in het vaandel. De verbouwing die nodig is heeft aardig wat voeten in aarde en hier komen dankzij gemeente/overheid flink wat regels aan te pas. De inkomsten van de scouting zijn niet hoog en men is voornamelijk afhankelijk van donaties en andere activiteiten die men onderneemt. De gemeente/overheid ziet scouting clubs voortaan meer als (zakelijk)bedrijf en geeft steeds minder subsidie waardoor zij op zoek moesten naar een erkende partner die ze uit de brand kon helpen op het gebied van veiligheid.

Scouting bestuurder en vrijwilliger Stephan van B. heeft bij het bedrijf Stagefreaks in overleg met de directie een prachtige sponsor deal kunnen sluiten om persoonlijke beschermingsmiddelen geleverd te krijgen. Stagefreaks biedt namelijk alles aan op het gebied van PBM's (persoonlijke beschermingsmiddelen) dat de Burgemeester Herman Wittegroep nodig heeft op het gebied van veiligheid. De aangeboden producten bestonden onder andere uit: bouwhelmen, gelaatsschermen, veiligheidsbrillen, oorkappen en andere PBM's. Deze zijn van het betaalbare kwaltietsmerk GISS wat door stagefreaks uiteraard graag geleverd wordt.