Stagefreaks adviseert voor Volvo Ocean Race

geplaatst op 24/09/2014| Posted in Nieuws

Bijzondere projecten vragen om bijzondere materialen. Toen AVR Bazelmans een opdracht kreeg voor de prestigieuze Volvo Ocean Race, kwam de firma dan ook naar Stagefreaks. Voor duidelijk advies op het gebied van veiligheidsnormen welke over meerdere werelddelen van toepassing zijn.

 De Volvo Ocean Race, een van de zwaarste zeilwedstrijden, start op 4 oktober vanuit Alicante in Spanje. De race doet in de negen maanden daarna nog tien havens aan. In elk van deze havens verrijst een Volvo Ocean Race-dorp. AVR Bazelmans verzorgt de techniek in dit promodorp. De technici vliegen steeds vooruit om de stands te bouwen, en blijven na het vertrek van de schepen om alle apparatuur weer te demonteren. Vervolgens vliegen ze naar de volgende haven om weer op te bouwen.


Advies
Om zeker te zijn van de beste en meest geschikte materialen, heeft de AVR Bazelmans, 

Stagefreaks om advies gevraagd bij de keuze voor klimuitrusting, persoonlijke beschermingsmiddelen en hijsmaterialen. De materialen moeten wereldwijd aan de veiligheidseisen en CE-keurmerken voldoen. Petzl is daarom het aangewezen merk. De vertegenwoordiging van Stagefreaks is bij de start van de wedstrijd een kijkje weze nemen in Alicante Spanje.


Petzl
Stagefreaks leverde Petzl Professional materialen, waaronder de betrouwbare Avao full body harnas, om veilig te werken op hoogte, Petzl leeflijnen met MGO steigerhaken en val absorber L57 en Petzl helmen Vertex Best. De geleverde Petzl pulleys worden gebruikt voor het hijsen van plasmaschermen. Stagefreaks heeft geadviseerd om als hijstouw te kiezen voor een dikkere variant (14 mm hijstouw) die pluizig en stoffig is. Deze eigenschappen geven extra grip tijdens het hijsen van zware lasten.