Slimme oplossing voor nodeloos openstaande microfoons

geplaatst op 16/02/2015

Microfoons die openstaan zonder dat er iemand voor staat? Dat is met Optogate verleden tijd. Deze professionele geluidssysteem is vanaf 1 januari 2015 verkrijgbaar bij Stagefreaks.

Openstaande microfoons tijdens live-mix zorgen voor een onzuiver geluid. Om dit tot een minimum te beperken heeft Optogate een slimme oplossing: een mic-gate die ‘ziet’ of er iemand voor staat. Optogate werkt met infrarood, waarmee wordt gekeken of er een menselijk gezicht voor of dichtbij de kapsel staat. Alleen als dat het geval is, wordt de gate geruisloos open gezet en het microfoonsignaal doorgegeven aan de mengtafel. Andere microfoons reageren op ‘spanning boven de drempelwaarde’, maar vangen zo ook regelmatig geluiden op van de omgeving.

 

Plug 'n play

Stagefreaks biedt een ruim assortiment aan professionele geluidssystemen om efficiënt en eenvoudig te werk te gaan. Optogate is een van die slimme oplossingen. Het systeem werkt plug ’n play. Je hoeft alleen de afstand in te stellen tussen microfoon en zanger of instrumentalist. Het werkt op 48 volt phantom power. Er is geen batterij of adapter voor nodig.