Stagefreaks nieuwjaarstips

Nog maar een paar dagen en dan staan we alweer in het nieuwe jaar. Allemaal hopen we natuurlijk op een jaar boordevol nieuwe evenementen, klussen en uitdagingen. Een frisse overstap naar 2017 maak je het best door 2016 goed afgerond te hebben. Daarom hebben we nu wat tips om goed voorbereid te zijn voor het aanstaande evenementenjaar.

Tip 1: Is je veiligheidsmateriaal in orde?
Je materiaal heb je niet alleen om goed en lekker te werk te gaan, maar zeker ook om veilig aan de slag te kunnen. Daarom is voor de meeste persoonlijke beschermingsmiddelen een jaarlijkse keuring verplicht. Denk hierbij vooral aan valbeveiligingsmateriaal zoals klimgordels, klimhelmen, positioneringsmateriaal, leeflijnen en karabiners.
 
Tip 2: Verzekerd tegen verrassingen
Net zoals je veters altijd op het verkeerde moment stuk gaan en dit altijd net wat grotere gevolgen heeft dan je op dat moment kunt gebruiken, komen (bedrijfs)ongelukjes ook altijd ongewenst. Helaas kan zelfs het kleinste ongeluk de grootste gevolgen hebben. Hoe goed je ook bent en hoe wijd je ogen op de uitkijk mogen staan, een beetje pech en daar sta je dan.

Dus stel dat het erop aankomt en je (tijdelijk) niet volledig kunt werker of iemand anders schade lijdt door een ongelukje van jou, dan ben je liever verzekerd dan dat het flink in de papieren gaat lopen.

Over het algemeen is het bekend dat ZZP'ers niet de best verzekerden zijn, maar ondertussen wel een grote verantwoordelijkheid dragen. Zorg dus dat je het komende jaar onder geen beding tussen de groep hoort die door onvoldoende verzekering in de put belandt. 

Sluit dus nu nog de verzekeringen af die je behoeden voor alle ellende die je eventueel tegemoet gaat komen in 2017. Het voordeel van een verzekering afsluiten in december is dat de kosten nog in het boekjaar 2016 vallen. 

Van rechtsbijstand tot arbeidsongeschiktheid en van aansprakelijkheid tot schade aan je regelapparatuur, via Stagefreaks is het allemaal te verzekeren. 

Tip 3: Weet wat je doet
Je werkt met materiaal en apparatuur die een juist gebruik vereisen. Om ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen is het verstandig een cursus te volgen. Dit helpt je ook weer bij het verminderen van ongelukken en gevaar. Werk je op hoogte, dan is het verstandig om hiervoor een cursus werken op hoogte te volgen zodat je het materiaal op de juiste manier gebruikt. Dit bevordert vaak de levensduur van je materiaal. Werk je in de hoogwerker of heftruck dan is het verplicht om hier een certificaat voor te hebben en regelmatig een herhalingscursus te volgen. Daarnaast zijn BHV en VCA cursussen een goede manier om je CV te verruimen en je kennis te vergroten. 

Al met al is het dus verstandig om fris het nieuwe jaar in te gaan. Dit haalt veel zorgen weg. Ontwikkel je kennis, laat je PBM's keuren en verzeker jezelf zodat je niet voor onverwachte en zeer onaangename situaties komt te staan.

Met deze tips wenst Stagefreaks alles en iedereen een fantastisch, mooi en veilig 2017!

Let er op dat Stagefreaks op 30 december vanaf 13.00u gesloten is en geen pakketten meer zal versturen.
Op 2 januari zullen we vanaf 9.00u alle bestellingen verzenden en de service bieden die je van Stagefreaks gewend bent.