Volvo Oceanrace: Slim bedacht tot en met het kleinste kabeltje

Hoe groot een event ook is, het zijn vaak kleine details die de organisatie soepel laten verlopen. Zo bedacht AVR Baselmans een slim anti-diefstalsysteem voor in de experience domes van de prestigieuze Volvo Oceanrace. Stagefreaks leverde de materialen.

 

De Volvo Ocean Race, een van de zwaarste zeilwedstrijden, doet in de negen maanden elf havens aan op verschillende continenten. In elk van deze havens verrijst een Volvo Ocean Race-dorp, waarvoor AVR Bazelmans de techniek verzorgt. Hoe groot zo’n event ook is, het succes van een soepele organisatie zit vaak in de details.


Stemkastjes
Een vraag waar de organisatie deze keer tegenaan liep: hoe zorg je ervoor dat de 75 stemkastjes in de experience dome bij de 75 stoelen blijven? Een element in het meereizende promodorp is namelijk een experience dome, waar onder meer een interactieve show is waarbij het publiek mag stemmen met stemkastjes. Aart Habraken, accountmanager bij AVR Bazelmans, bedacht een slimme oplossing: de kastjes worden met een spiraalkabeltje aan de stoelen bevestigd.

 

Stagefreaks leverde stevige spiraalkabeltjes met een metalen kern. Elk klapstoeltje is voorzien van zo’n kabeltje. Deze spiraalkabels worden normaal gebruikt voor het opvangen van gevallen gereedschap. De spiraalkabel kan een gewicht van 5 kg makkelijk hebben. De spiraalkabeltjes hangen met een 30mm-hangslot vast aan de theaterklapstoel. Om de op- en afbouw eenvoudig te laten verlopen, hebben alle sloten dezelfde sleutel.