4 tips voor je werkkoffer

Werkkoffers zijn oersterk. Gooi hem uit een helikopter, rijd er met een auto over of laat er een olifant op zitten; dat schijnt allemaal geen probleem te zijn. Maar hoe zorg je voor je koffer? Hoe ga je ermee om? Stagefreaks geeft je 4 tips.


#1 Maak ‘m van jou

Je kent het wel: bij elke klus staan er een boel dezelfde –zwarte- rolkoffers. Zorg dat de jouwe duidelijk van jou is. Dat kan natuurlijk met stickers, maar je kunt ook kiezen voor een perfect passend naamplaatje met rvs-look. Ziet er heel professioneel uit!

Of kies voor een kleurtje. Stagefreaks heeft gekleurde Peli Cases (ook roze!) en Nanuk-werkkoffers in het assortiment. Dat valt lekker op!

Wil je het helemaal gek maken? Kies dan voor off-roadwielen, dat kan alleen bij Stagefreaks!

 

#2 Zorg dat ie van jou blijft

Werkkoffers zijn zeer gewild. Ook onder dieven. Met name koffers van het wereldberoemde merk Peli case worden regelmatig achterover gedrukt. Denk (ook) daarom eens aan de aanschaf van een Nanuk-werkkoffer. Zeker zo goed, maar minder diefstalgevoelig.

Welk merk je ook hebt: houd hem in het oog en zorg dat de koffer op slot zit. Slim is een stalen kabeltje door het handvat te halen en deze vast te zetten met een hangslot.

Zorg ook dat het duidelijk is dat-ie van jou is (zie #1), dan is het minder aantrekkelijk om hem te stelen.

 

#3 Houd hem geordend

Je gooit natuurlijk niet al je gereedschap los in de koffer. Zorg voor een goede kofferindeling. Met plukschuim bescherm je je gereedschap en vakverdelers maken dat alles op zijn plek blijft. Ook handig: een dekselinterieur, van die zakjes aan de binnenkant van de deksel waar je al je losse spullen handig in opbergt.

En denk eraan dat je je koffer niet te vol stopt. Dat is slecht voor de inhoud en je kunt niks terugvinden!

 

#4 Geen natte spullen erin!

Werkkoffers zijn waterdicht. Er kan dus geen regen of wat dan ook bij je gereedschap, maar het werkt ook andersom: er kan geen vocht uit je dichte koffer. Zorg daarom dat de binnenkant droog blijft. Stop er geen vochtige spullen (T-shirt, sokken, etenswaren, etc.) in. Dat gaat gegarandeerd stinken, en nog belangrijker: het is slecht voor je gereedschap. Om de luchtvochtigheid zo laag mogelijk te houden, gebruik je Peli-vochtvreters.