Aantal dingen die je nu wél kunt doen!

geplaatst op 19/03/2020| Posted in Nieuws
Aantal dingen die je nu wél kunt doen!

1. Je werkschoenen een onderhoudsbeurt geven.

Ga doen waar je buiten deze Corona crisis om nooit écht de tijd voor hebt: je werkschoenen een goede onderhoudsbeurt geven. Je werkschoenen bezorgen jou vele veilige kilometers en daarom verdienen ze het ook om goed onderhouden te worden.

Door jouw drukke agenda schiet dit er helaas nog weleens bij in en dat is begrijpelijk, maar nu is dé kans om je veiligheidsschoenen met onderhoudsmiddelen te behandelen en de levensduur te verlengen! Ook als je werkschoenen niet gebruikt, droogt het kwaliteitsleer uit en als je ze na deze crisis weer nodig hebt; slijten ze extra hard. Dit kun je voorkomen.2. Je materiaal laten keuren

Voor je het weet is de Corona periode voorbij en stromen de opdrachten weer binnen, dan is het missen van je klimspullen waardoor je opdrachten niet aan kunt nemen het laatste wat je wil..

Om dit te voorkomen is het verstandig je klimmateriaal in deze rustige periode te laten keuren. Zo weet je zeker dat alles nog goed werkt en jij veilig op hoogte kan werken in de toekomst.

Bovendien is het nu een stuk sneller gekeurd, dus grijp je kans!


label cleaner

3. Flightcase labels nalopen en vervangen

Flightcase labels, je ziet ze overal en ze helpen de boel overzichtelijk en georganiseerd te houden. Ze gaan mee op tour, het vliegtuig in & uit en krijgen het soms zwaar te verduren. Mede daarom is het slim om je flightcase labels eens na te kijken.. Zijn ze nog wel schoon? Kloppen ze nog wel? Of heb je het toch altijd al wat anders willen hebben? Vervang jouw kapotte labels voor nieuwe.

Hiermee zorg jij ervoor dat alles weer op en top op conditie is voor als het seizoen weer begint en je weer kunt knallen!


Peli case herindelen

4. Je peli herindelen

Ziet jouw Peli er ook uit als de Peli op de bovenstaande foto? Wellicht ben je tussentijds andere werkzaamheden uit gaan voeren waardoor er een andere vakverdeling in zit of de indeling überhaupt ontbreekt..

Welke reden het ook is, het is niet verkeerd om in deze rustige dagen te kijken of jij je Peli op kunt ruimen. Na het opruimen kun je ‘m aanvullen of herindelen en heb je weer het overzicht voor als een collega weer eens iets ‘leent’….


klimmateriaal reinigen

5. Klimmateriaal reinigen

De hete zomermaanden staan weer voor de deur en dat kan maar één ding betekenen: zweten!

Om ervoor te zorgen dat het opgedroogde zweet uit je harnas verdwijnt, kun je deze grondig reinigen om de levensduur en hygiëne te verbeteren. Bekijk ook je klim en hijstouwen goed. Hier hangt jouw leven of je last aan..

Voor meer informatie omtrent het reinigen van je klimspullen, kijk op: https://www.stagefreaks.nl/onderhoud-reparatie-tips


Leatherman onderhoud

6. Leatherman onderhoud

Als je Leatherman nog goed functioneert, maar de messen bot zijn, kun je zelf met een messlijper aan de gang in deze barre corona crisistijd. Leatherman noemt dit ‘gebruikersonderhoud’ en dat valt NIET onder de garantie. Leatherman geeft alleen 25jaar garantie op fabrieksfouten.

Let erop dat deze garantievoorwaarden verder aangescherpt zijn, dus afgebroken onderdelen vallen helaas niet meer onder de garantie. Je kunt je Leatherman bij ons aanmelden voor garantie!

Hopelijk helpen de bovenstaande tips jou een beetje door deze rustige dagen heen en sta jij deze zomer weer lekker te werken met goed onderhouden materiaal.

Voor vragen omtrent deze tips kan je ons altijd bellen of een mail sturen! Je klimspullen afgeven voor keuring kan iedere werkdag bij ons tussen 09.00 – 16.00.