Nu ook een verzekering voor steigerbouwers

geplaatst op 15/07/2019| Posted in Nieuws
Nu ook een verzekering voor steigerbouwers

De aansprakelijkheidsverzekering voor steigerbouwers

Als zelfstandige heb je vast wel eens gehoord of gelezen dat de overheid het afsluiten van verzekeringen voor zelfstandigen wil bevorderen. Daar zit natuurlijk wel iets in. Want als je als zzp’er te maken krijgt met aansprakelijkheid of arbeidsongeschiktheid sta je er alleen voor. Dus toch maar eens die verzekering regelen voordat er iets gebeurt. Maar dat blijkt niet altijd gemakkelijk …


Vind als steigerbouwer maar eens een verzekeraar

Zeker in de evenementenbranche sta je als steigerbouwer op de gekste constructies. In verschillende weersomstandigheden. Alles moet altijd snel gebeuren, zodat de voorstelling doorgaat zoals gepland. Daarom is steigerbouwer best een risicovol beroep.

Dat weten verzekeraars ook. Ze staan dan ook niet te springen om jou als steigerbouwer te verzekeren. Veel verzekeraars stellen hoge eisen en wijzen je aanvraag gemakkelijk af. Wat nu?


Aansprakelijkheidsverzekering voor steigerbouwers

Stage Freaks helpt jou een handje. Via ons kun je bij onze verzekeringspartner Quorim een aansprakelijkheidsverzekering voor steigerbouwers afsluiten. Ook hier gelden ingangseisen, maar die zijn heel normaal. Want om te kunnen werken als steigerbouwer moet je tegenwoordig gecertificeerd zijn. De voorwaarden zijn:

  • ✔ Je bent gecertificeerd als monteur of 1e monteur steigerbouw;
  • ✔ Je hebt een VCA-VOL certificaat;
  • ✔ Je hebt geen strafrechtelijk verleden.

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste cursus? Laat het ons weten. Alleen met je verleden kunnen we je niet helpen...


Over de verzekering

Je kunt je verzekeren tegen zaak- en letselschade tot een jaaromzet van € 150.000. De premie is afhankelijk van:

  • ✔ Het verzekerd bedrag per aanspraak;
  • ✔ Het maximaal te verzekeren bedrag per jaar.

Hier lees je meer over de aansprakelijkheidsverzekering voor steigerbouwers. We hebben ook andere verzekeringen voor zelfstandigen.


Heb je vragen? We helpen je graag.