Samenwerking Robiezs en Stagefreaks voor VCA-Evenementen

geplaatst op 10/01/2017| Posted in Nieuws

We weten allemaal dat VCA in feite bouwgerelateerd is. Relatief gezien heeft VCA wel raakvlakken met evenementen, maar in samenwerking met Robiezs Event Risk Management heeft Stagefreaks de partner gevonden voor een VOL-VCA cursus die speciaal voor de evenementen ontwikkeld is. In deze cursus wordt meer informatie gegeven over relevante zaken voor evenementen. Alles op en rondom een evenement wordt in de VCA-E besproken en beoordeeld. 

Niet zomaar een VCA cursus

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is dus zeker niet specifiek voor de evenementen branche. Dankzij de deskundigheid van Rob Hermanns als Event Safety Manager is er nu een cursus VOL-VCA speciaal voor de evenementen branche. Zo leer je precies hoe je moet omgaan met situaties die in jouw werkveld kunnen ontstaan, zonder de irrelevante zaken. Zoals je weet houdt je verantwoordelijkheid niet op bij het product alleen. Je bent ook verantwoordelijk voor de veiligheid van je crew, de show en de artiesten. Want uiteindelijk moet iedereen onder alle omstandigheden hun eigen veiligheid en die van collega’s voorop hebben staan. 

Voor wie?
Deze productieveiligheid cursus leert je alles wat je over arbeidsomstandigheden en veiligheid in de evenementen, theaters, beurzen en film- en tv-branche als productieleider, tourmanager, beursorganisator, hoofd toneel of tv-maker moet weten.

Wat leer je?
De volgende aspecten worden uitgebreid behandeld in deze cursus:

- Wet- en regelgeving
- Taken, rechten en plichten van medewerkers
- Ongevallen: preventie, oorzaken en oplossingen
- Veiligheidsgedrag: de procedures en instructie
- Gevaarlijke stoffen, special effects en brandveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Verzekeringen
- Voorbereiding op noodsituaties
 
VOL-VCA examen
De tweedaagse cursus VCA-E omvat een groot aantal onderwerpen die bijdragen tot een veilige omgeving. En deze wordt afgesloten met een officieel VOL-VCA examen. Op het 10 jaar geldige certificaat staat dan ook de aantekening ‘+ veiligheid bij evenementen.’ Dit is namelijk nog geen officieel onderdeel van het VCA-certificaat.

Wie is Rob Hermanns?
Rob Hermanns is al jarenlang werkzaam als Event Safety Manager. Hierbij helpt hij evenementorganisatoren bij het aanvragen van vergunningen, het indelen van het terrein en het opstellen van het veiligheidsplan. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan als veiligheidscoördinator bij verschillende (inter)nationale evenementen waarbij zijn opleidingen in crowd management, hoofd-BHV, preventiemedewerker en VOL-VCA goed van pas zijn gekomen. Rob is uitvoerend producent geweest van kleinere en grote events en hij is gastdocent bij verschillende vakopleidingen waar hij het vak Site- en Productiemanagement en ARBO-veiligheid geeft en veel ervaring heeft opgedaan met praktisch doceren in groepsverband.