Begrippen en vakjargon: O


Off-Season

Een periode van het jaar waarin de vraag naar een product afneemt en de prijzen dalen.


Off-Site Caterer

Cateringbedrijf dat buiten de evenementenlocatie voedsel bereidt en levert.


Onderhoudsmiddelen

Gebruik onderhoudsmiddelen voor je PBM's zoals werkschoenen en voor je gereedschap en materialen. Zo werk je veiliger en zuiniger.


On-Site Caterer

Een cateringbedrijf dat eten verzorgt op bijvoorbeeld een festival of evenement. Het eten wordt ter plaatse bereid.


Ontruiming

Het noodzakelijk verlaten van (delen van) het evenemententerrein of gebouw als gevolg van een incident of calamiteit. Bv. naar een daarvoor vastgestelde opvangmogelijkheid (verzamelpunt) of de openbare weg of ander (veilig) deel van het terrein of gebouw.


Ontruimingsplan

Beschrijving van maatregelen en voorzieningen die worden genomen om in geval van een incident of calamiteit een evenemententerrein of gebouw (gedeeltelijk) te ontruimen.


Oordoppen en oorkappen

Beschermt je oren tegen harde geluiden tijdens het werk of tegen harde muziek op een evenement. Wegwerpoordopjes zijn het meest basaal maar minder effectief. Goede gehoorbescherming heeft keuze uit beschermingsfilters voor elk type geluid. Oordoppen op maat zijn de beste vorm van gehoorbescherming.


On-Site Order

Bestelling geplaatst op de locatie van een evenement.


Opbouw

Ook 'load in' genoemd. Het op de evenementenlocatie voorbereiden van het evenement, zoals de opbouw van techniek, decor en catering. Ook bewegwijzering en tijdelijke aanpassingen op of rondom de locatie horen bij de opbouw.


Op hoogte trimmen

Iets moet op exact een bepaalde hoogte hangen. Zo kunt ke bv. met een motor- of handtakel en een laser een spot precies op de gewenste hoogte hangen.


Ophoudruimte

In deze ruimte worden aangehouden bezoekers ondergebracht en daar onder toezicht gehouden door de beveiliging, in afwachting van de politie. De ruimte is zodanig ingericht dat het ophouden van de aangehouden bezoekers niet leidt tot gezondheidsrisico's of problemen met de openbare orde.


Overhead Projector

Apparaat dat vergrote beelden van geschreven of afgebeeld materiaal projecteert op een scherm of een muur. Dat gebeurt vanaf een transparant dat onder de projector is geplaatst en van onderaf wordt verlicht.Spots aan trussen

Uitrusting evenementenbranche

  • Veiligheidshelm
  • Werkschoenen
  • Werkhandschoenen
  • Valbeveiliging zoals Y-leeflijn
  • Positioneringslijn
  • Karabiners

Basismateriaal rigging

  • Hijstouw - diverse lengtes 12-16 mm
  • Slings - diverse lengtes
  • Katrol
  • Karabiners

Stage Freaks regelt het direct

Al jouw equipment

Kennis en vaardigheden

Belangrijke verzekeringen